Έγινε το “έλα να δεις” στο γλέντι των Κωνωπινωτών στην Αθήνα !

Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου στα πλαίσια πρωτοβουλιών του διοργάνωσε συνεστίαση – αντάμωμα Μελών και Φίλων του, το Σαββατόβραδο της 15ης Νοεμβρίου 2014 στη γνωστή Μουσική Ταβέρνα “Ελαφοκυνηγός”, που βρίσκεται μεταξύ Αμπελοκήπων, Ν. Φιλοθέης & Παλαιού Ψυχικού.

Οι Κωνωπινιώτες και οι φίλοι τους, σε πείσμα των καιρών,  βρέθηκαν όλοι μαζί, σ’ ένα καταπληκτικό – ζεστό μαγαζί,  που πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να περάσουν μια όμορφη βραδιά, καθώς συνδύαζε το «τερπνόν μετά του ωφελίμου», μιας και το κατάστημα διέθετε  υπέροχη κουζίνα και πολύ καλή ορχήστρα για τη ψυχαγωγία τους.  Είχαν την ευκαιρία να πουν  τα δικά τους,  φέρνοντας πάντα στη μνήμη τους το αγαπημένο τους χωριό, να ανταλλάξουν θύμησες που βρίσκονται βαθιά κρυμμένες μέσα στην καρδιά τους και να επιβεβαιώσουν στην κυριολεξία με τον καλύτερο τρόπο την πλατιά στήριξή τους στο Συλλογική  προσπάθεια, δίνοντας παράλληλα τεράστια δύναμη  και στα μέλη του Δ.Σ  για συνέχιση των προσπαθειών τους. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  κ. …
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης FOTO: Εκδρομές Συλλόγου

Καλάβρυτα Πρώτη εκδρομή του Συλλόγου 
Ορεινή Κορινθία
Ορεινή Κορινθία
Ζαγοροχώρια 
Παναγία Προυσιώτισσα 
Τριχωνίδα
Μοναστήρι Κοσμά του Αιτωλού
θερμοπύλες
Μονή Δαμάστας
Μονή Αγ.Αυγουστίνου & Σεραφείμ τρίκορφο Φωκίδος
Ναύπακτος
Γοργοπόταμος
διαβαστε περισσοτερα

Τα χωριά- αναμνήσεις του Ξηρομέρου.

Αυτά είναι :ο Βάτος,η παλιά Κομπωτή,τα παλιά Αχυρά,ο παλιός Δρυμός,το Βούστρι.
Το παλιό χωριό του Δρυμού και της Κομποτήςήταν χτισμένα πιο ψηλά από τη σημερινή τους θέση σε δύσβατο και αφιλόξενο σημείο .
Και τα δύο χτισμένα σε ανήλιαγα πλάγια,παραδίδονταν στα ξεσπάσματα της φύσης.
Το κάστρο,τα ερείπια της Τοριβίας είναι εκεί…αγέρωχα να αγναντεύουν από ψηλά.
Στην περιοχή της Τοριβίας,σύμφωνα με την προφορική παράδοση,βρέθηκαν αρχαιολογικοί θησαυροί,ενώ ένα απέραντο μυστήριο καλύπτει την περιοχή με            ανεξήγητα φαινόμενα. Δέχτηκαν τις λεηλασίες της γερμανικής κατοχής…αλλά αντεξαν. Ο Βάτος είναι το μόνο χωριό που δεν επανανεγκαταστάθηκε κάπου αλλού.
Σήμερα μόνο 2-3 οικογένειες κτηνοτρόφων έχουν στο χωριό τις περιουσίες τους,στα δικά τους χωράφια… στα δικά τους χώματα…ως άλλοι…ακρίτες.

Το υπερβολικό κρύο,ο ατελείωτος χειμώνας ήταν οι αιτίες εγκατάλειψης.
Ο απέραντος κάμπος και τα εύφορο έδαφός του, είχε αντίπαλό του το κρύο με αποτέλεσμα να καθυστερούν και πολλές φορές να καταστρέφον…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................