Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης"ΑΧΕΛΩΟΣ" Με μεγάλη μας τιμή,θα συμμετέχουμε με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης"ΑΧΕΛΩΟΣ"αφιερωμένη στους ήρωες Μάρκο Μπότσαρη Κ φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα για την επέτειο των 200 χρονών από τον θάνατο τούς

Με μεγάλη μας τιμή,θα συμμετέχουμε με το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Νέας Σμύρνης"ΑΧΕΛΩΟΣ"αφιερωμένη στους ήρωες Μάρκο Μπότσαρη Κ φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα για την επέτειο των 200 χρονών από τον θάνατο τούς
Η UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands International Action Art σας προσκαλεί στις 20/3/2024 και ώρα 19:μμ στην εκδήλωση "Δύο αγνοί υπέρ ελευθερίας αγωνιστές", αφιερωμένη στους ήρωες Μάρκο Μπότσαρη & Λόρδο Βύρωνα. Είσοδος Ελεύθερη
διαβαστε περισσοτερα

Θανάσης Παπαθανάσης «Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα»

Θανάσης Παπαθανάσης «Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα»Ο βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, για μια εποικοδομητική συζήτηση επί θεμάτων Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας.
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Προχειρότητα στα έργα κατασκευής του δρόμου στην Τουρλίδα Μεσολογγίου

Μίλτος Ζαμπάρας: Προχειρότητα στα έργα κατασκευής του δρόμου στην Τουρλίδα Μεσολογγίου
Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μίλτος Ζαμπάρας,  με αφορμή τα έργα για την κατασκευή δρόμου στη Τουρλίδα Αιτωλοακαρνανίας.Στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα έργα στην περιοχή αναφέρθηκε ο βουλευτής και στις τρεις γέφυρες που υπάρχουν  μεταξύ Θεοξένια και Τουρλίδας. Οι πληροφορίες μέχρι τώρα ήταν ότι οι δύο γέφυρες λόγω επικινδυνότητας θα κατεδαφιστούν και θα κατασκευαστούν εκ νέου. Εν τέλει το έργο της ανακατασκευής των γεφυρών δεν εντάχθηκε σε αυτό το έργο αλλά στο έργο που αφορά την ανάπλαση της λιμνοθάλασσας. Τελικά μέσα από τα σχέδια των κατασκευών αποκαλύφθηκε ότι δεν θα ανακατασκευαστούν οι δύο γέφυρες πάρα μόνο η μία και θα κατασκευαστεί και μια καινούργια γέφυρα για να διευκολυνθεί η ανανέωση των υδάτων της λιμνοθάλασσάς της Κλείσοβας. Προκύπτουν όμως κάποια προβλήματα λόγω του νέου σχεδιασμού. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει …
διαβαστε περισσοτερα

Συνέδριο CPMR στην Πάτρα: Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου για την προσαρμογή των κρατών στην Κλιματική Αλλαγή

Συνέδριο CPMR στην Πάτρα: Αναγκαία η δημιουργία Ταμείου για την προσαρμογή των κρατών στην Κλιματική Αλλαγή
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναγκαίο να εξασφαλίσει νέες αυξημένες χρηματοδοτήσεις, ένα «νέο σχέδιο Μάρσαλ», με στόχο την δημιουργία ενός ταμείου για την προσαρμογή των χωρών - μελών της στην Κλιματική Αλλαγή και ην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.Αυτό ήταν το κεντρικό συμπέρασμα που εκφράστηκε ως πρόταση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της CPMR που φιλοξενήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss στην Πάτρα και είχε θέμα την Αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στις παραθαλάσσιες περιοχές.
διαβαστε περισσοτερα

Με δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2024 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Με δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme 2024 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Με ιδιαίτερη επιτυχία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, στην κορυφαία διεθνή Έκθεση Τουρισμού Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το χρονικό διάστημα 14-17 Μαρτίου 2024.
διαβαστε περισσοτερα

Πρώτη τροποποίηση των πινάκων αποτελεσμάτων των αιτήσεων στήριξης για ένταξη στη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Πρώτη τροποποίηση των πινάκων αποτελεσμάτων των αιτήσεων στήριξης για ένταξη στη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γεώργιος Κοντογιάννης, υπόγραψε την 1η τροποποίηση της Απόφασης έκδοσης αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου αιτημάτων στήριξης προς ένταξη για τη Δράση 4.1.5 «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020 κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022 μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών.
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η ΜαρτίουΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την Επανάσταση του 1821 στη Γη της Φλόγας, της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας, διοργανώνοντας εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ.Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Κούλουμα στο χωριό μας !!!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα κούλουμα.  Συγχωριανοί και φίλοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρευρέθηκαν στο γήπεδο του χωριού μας, όπου τους παρατέθηκαν εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα και Μπαμπινιώτικο κρασί.
 Ευχαριστούμε θερμά, τα αρτοποιεία Αφών Καρακώστα από Φυτείες Ξηρομέρου και Βασίλη Καρύκη από Αετό Ξηρομέρου, επειδή πρόσφεραν τις λαγάνες, και τουςΚατερινόπουλο ΔημήτριοΜπαρμπαρούση Γεώργιο, για την προσφορά του κρασιού.
 Επίσης, την Παλιούρα Φωτεινή και την Καραλή Μπενέκου Ευανθία, για τα παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν και πρόσφεραν. 
 Η άμεση ανταπόκρισή τους, η στήριξη και η ευγενική τους χορηγία, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.  Παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Μάντζαρης Ελευθέριος, ο Πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Στεργίου Δημήτριος και το μέλος της Τ/Κ Μπαμπίνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαρπαρούσης Παύλος.
διαβαστε περισσοτερα
Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός 21/03/2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης MAΡΤΙΟΥ 1. Σάββατο 23 Μαρτίου 2024.
Γενικό σημαιοστολισμό των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ και Τ.Δ. των Οργανισμών, από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι τη Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
2. Κυριακή 24 Μαρτίου 2024.
Φωταγώγηση οδών και πλατειών του Δήμου μας, των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
3. Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.
α. - Ώρα 9:30 π.μ. Προσέλευση αντιπροσωπείας μαθητών στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού.
β. - Ώρα 9:45 π.μ. Προσέλευση επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού.
γ. - Ώρα 10:00 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού όπου θα εκφωνηθεί και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ Μπότσιο Γεράσιμο. Μετά την τέλεση Επίσημου Δοξολογίας θα επακολουθήσει Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησ…
διαβαστε περισσοτερα

10 κοινωφελή ιδρύματα συμπράττουν για την οικονομική ενίσχυση έως 10.000 €, μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Όποιος σύλλογος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει κάνοντας την αίτηση του έως 30 Απριλίου 2024.

10 κοινωφελή ιδρύματα συμπράττουν για την οικονομική ενίσχυση έως 10.000 €, μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Όποιος σύλλογος επιθυμεί μπορεί να συμμετέχει κάνοντας την αίτηση του έως 30 Απριλίου 2024.

Ημερομηνία 21/3/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης», αποτελεί σύμπραξη 10 κοινωφελών Ιδρυμάτων και απευθύνεται σε μικρές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζει στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους, καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................