Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου του στο διασυνοριακό έργο «Interreg Europe DOWN-TO-EARTH»

Interreg Europe DOWN-TO-EARTH»Συμμετοχή του Δήμου Ξηρομέρου του στο διασυνοριακό έργο «Interreg Europe DOWN-TO-EARTH» για την αντιμετώπιση της της δημογραφικής κρίσης και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις αγροτικές περιοχές της Ευρώπης. Το Πανεπιστήμιο Πατρών μέσω των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αειφορικής Γεωργίας, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθ. Ευάγγελο Γ. Παπαδάκη, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο «Tackling depopulation challenges to improve environmental resilience in rural areas – Down–to–Earth» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «INTERREG EUROPE».
διαβαστε περισσοτερα

Αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των αλιευτικών πόρων ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας στο συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες»

Αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των αλιευτικών πόρων ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας στο συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες»
Στο Συνέδριο «Γαλάζιοι Ορίζοντες» με θέμα την αλιεία, την υδατοκαλλιέργεια και τον θαλάσσιο τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024, με πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου για συντονισμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης των ΡΟΜΑ

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου για συντονισμό δράσεων με στόχο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης των ΡΟΜΑ
Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, με την Ομάδα Δράσης Δυτικής Ελλάδας για την Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά  «Task Force supportingRomainclusion and empowerment», που συντονίζεται από τη Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο δράσης με κωδικό ΟΠΣ EOX:PDP1 (MIS) 5075006 και συγχρηματοδοτείται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ 2014-2021).
διαβαστε περισσοτερα

Διαμαρτυρίες ΚΚΕ-ΚΝΕ ενάντια στην αποστολή της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά Θάλασσα

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕΔιαμαρτυρίες ΚΚΕ-ΚΝΕ ενάντια στην αποστολή της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" στην Ερυθρά ΘάλασσαΣήμερα Τρίτη το απόγευμα σε όλους τους νομούςΗ ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων, με τον απόπλου χθες βράδυ της Φρεγάτας “ΥΔΡΑ” προκειμένου να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στο "στόμα του λύκου", στην εμπόλεμη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.Απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή, με κανέναν τρόπο, στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ (σε μια ήδη εμπόλεμη ζώνη) στους ανταγωνισμούς τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη και κέντρα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά αντίθετα τον καθιστούν, όπως και το προσωπικό των Ενό…
διαβαστε περισσοτερα

Μίλτος Ζαμπάρας: Δημιουργείτε μεσάζοντες αντί να ενισχύσετε τις Ενεργειακές Κοινότητες

Μίλτος Ζαμπάρας: Δημιουργείτε μεσάζοντες αντί να ενισχύσετε τις Ενεργειακές Κοινότητες
Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας και Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρα, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Καμία στήριξη στις Ενεργειακές Κοινότητες».
διαβαστε περισσοτερα

Παλιές γραφές Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης, ο Ακαρνάνας

Παλιές γραφές
Γράφει ο Αποστόλης Κομπλίτσης, ο Ακαρνάνας
 Αρκετά χρόνια τώρα τελευταία ακούμε την λέξη Ανάπτυξη. Το μεγάλο και ψεύτικο αφήγημα της εποχής, μιας εποχής που όλοι τα ξέρουμε όλα. Μιας εποχής που ότι δηλώσεις είσαι, όπως λένε και οι σοφοί!! Στο τέλος του «λογαριασμού» πάντα τα θύματα είμαστε εμείς!! Όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε μας «βομβαρδίζουν» καθημερινά τα καλοπληρωμένα τσιράκια των κυβερνώντων (βλ. ΜΜΕ) ότι έρχεται ανάπτυξη, έρχονται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, καινούργια προγράμματα για ανέργους κλπ. Πραγματικό και επίσημο αποτέλεσμα σύμφωνα με διαπιστώσεις από υπηρεσίες του κράτους. Χιλιάδες νέοι επιστήμονες και όχι μόνο έχουν μεταναστεύσει και συνεχίζουν τα τελευταία 10 χρόνια. Η επαρχία ερημώνει, και ερημώνει συστηματικά και με την σφραγίδα της κυβέρνησης και των συμμάχων της που είναι τα μεγάλα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα τα οποία συνεχώς επιβάλλουν στον τόπο μας την οικονομική ασφυξία στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Στην επαρχία δε, παντού κλεί…
διαβαστε περισσοτερα

Συγκροτήθηκε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας στο δήμο Ξηρομέρου. -Πρόεδρος, Άρτεμης Τσόμπου.

ΠΗΓΗ: xiromeronews. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου προχώρησε στην συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Οι αρμοδιότητές της επιτροπής αφορούν την προώθηση, την υποστήριξη και την ένταξης της ισότητα των φύλων στο Δήμο Ξηρομέρου.

Στις αρμοδιότητές της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας είναι, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................