Συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Θανάση Μαυρομμάτη και Γεωργίας Ντάτσικα για τις Κοινωνικές Δομές

Συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών Θανάση Μαυρομμάτη και Γεωργίας Ντάτσικα για τις Κοινωνικές Δομές
Με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας, Θανάση Μαυρομμάτη και της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Π.Δ.Ε. Γεωργίας Ντάτσικα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι, με θεματικό αντικείμενο την καλή λειτουργία των κοινωνικών δομών των οποίων την ευθύνη λειτουργίας, εποπτείας κι ελέγχου, έχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα 6 Φεβρουαρίου 1982 καταργείται η σχολική ποδιά

Φωτο: Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνη αρχές 1980
Η μπλε σχολική ποδιά με τον άσπρο γιακά, που φορούσαν οι μαθήτριες (κυρίως) αλλοτινών χρόνων, αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Για άλλους όμορφη, θεωρώντας ότι σηματοδότησε μια πιο αθώα εποχή, για άλλους άσχημη πιστεύοντας πως ταυτίστηκε με καταπίεση και στέρηση ελευθερίας.Η σχολική ποδιά έπαψε να είναι υποχρεωτική από τις 6 Φεβρουαρίου 1982 με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας Λευτέρη Βερυβάκη – ως ένδειξη εκδημοκρατισμού, πλουραλισμού και απόδειξης ελευθερίας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.Κείμενο: https://www.in.grΕυχαριστούμε την Αγλαΐα Μπακογιώργου για την υπέροχη γεμάτη αναμνήσεις φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Ημερίδα για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Ημερίδα για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα, στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
«Διαρκής προσπάθειά μας, ως Περιφερειακή Αρχή, είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο τους φορείς υγείας, το ανθρώπινο δυναμικό που μετέχει στην  εκστρατεία προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία, έτσι ώστε να ληφθεί κάθε απαιτούμενο μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην μετάδοση λοιμώξεων» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, μετά το τέλος των εργασιών της ημερίδας που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Π.Ε. Αιτωλ/νίας, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Δ.Ε.  Άννας Μαστοράκου.
διαβαστε περισσοτερα

Συμμετοχή του EUROPEDIRECT της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Περιφερειακή συνάντηση δικτύου του Πανευρωπαϊκού Δικτύου (EUROPEDIRECT)

Συμμετοχή του EUROPEDIRECT της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Περιφερειακή συνάντηση δικτύου του Πανευρωπαϊκού Δικτύου (EUROPEDIRECT)
Η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργάνωσε περιφερειακή τεχνική συνάντηση για τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct με θέμα “Gettingready for the lastmiletowards the European elections” που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου 2024. Στη συνάντηση συμμετείχαν τα δίκτυα των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Βουλγαρίας, Κροατίας, Κύπρου, Ελλάδας, Μάλτας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Σλοβενίας.
διαβαστε περισσοτερα

Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 30η Επετειακή Διεθνή Έκθεση «AGROTICA 2024»

Εκπροσώπηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 30η Επετειακή Διεθνή Έκθεση «AGROTICA 2024»Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιώργος Κοντογιάννης στη 30η Επετειακή Διεθνή Αγροτική Έκθεση «AGROTICA 2024» στη Θεσσαλονίκη 1-4 Φεβρουαρίου 2024.
διαβαστε περισσοτερα

Προτάσεις εκσυγχρονισμού υποδομών ΤΟΕΒ προς ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2020

Προτάσεις εκσυγχρονισμού υποδομών ΤΟΕΒ προς ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2020
Την υποβολή σημαντικών προτάσεων ένταξης και χρηματοδότησης εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων πέντε μεγάλων ΤΟΕΒ της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, αποφάσισε ομόφωνα – μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλου - η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά την τακτική της συνεδρίαση.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Iσαπόστολος Άγιος Μέγας Φώτιος υπέρμαχος των γραμμάτων. Διέσωσε την αρχαία γραμματεία. Γράφει ο Μυργιώτης Παναγιώτης Μαθηματικός

Ο  Iσαπόστολος  Άγιος Μέγας Φώτιος  υπέρμαχος των γραμμάτων. Διέσωσε την αρχαία γραμματεία.Ο Άγιος Φώτιος είναι προσωπικότητα ξεχωριστή και με μεγάλη προσφορά στην Ορθοδοξία, στα γράμματα και στην κοινωνία. Ο τίτλος «Μέγας» που του έχει δοθεί δεν δόθηκε τυχαία. Δεν είναι πολλοί οι ονομασθέντες «Μέγας». Ο τίτλος είναι βαρύς για να δοθεί σε πολλούς. Ελάχιστοι ξεχωρίζουν και αυτοί διακρίνονται. Θα προσπαθήσουμε με το παρόν άρθρο να παρουσιάσουμε με αδρές γραμμές την προσωπικότητα του Αγίου Φωτίου και να αναδείξουμε τους λόγους που οδήγησαν στην απονομή του τίτλου Μέγας.
διαβαστε περισσοτερα

Κωνσταντάρας Σπυρίδων-Δήμαρχος Θέρμου. Κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού για την ανάδειξη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11:00π.μ. Ξενοδοχείο "ΑΣΤΗΡ" , Πάτρα

διαβαστε περισσοτερα

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφτηκε την Δευτέρα 5/2 ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και μεταποιητικών μονάδων, καθώς και με θεσμικούς φορείς της περιοχής .

Την Αιτωλοακαρνανία επισκέφτηκε την Δευτέρα 5/2 ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και μεταποιητικών μονάδων, καθώς και με θεσμικούς φορείς της περιοχής .Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μίλτο Ζαμπάρα, την πρώην Βουλευτή Μ. Τριανταφύλλου, τον πολιτευτή Γ. Θεοδωράκη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ξενάκη και Π. Μανδέλο, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε στο Μεσολόγγι το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου-Ναυπακτίας «Ένωση» όπου είχε συνάντηση με συνεταιριστές με σκοπό να συζητηθούν τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα.  Στη συνέχεια επισκέφτηκε το ΤΟΕΒ Μεσολογγίου όπου ενημερώθηκε από το συμβούλιο για τα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή τιμή του ρεύματος στη λειτουργία των αντλιοστασίων και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής αλλά και την ανάγκη της λειτουργίας των ενεργειακών κοινοτήτων.
διαβαστε περισσοτερα

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 -40ήμερο μνημόσυνο της Δήμητρας Αναστ. Μπενέκου

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατο της Δήμητρας σύζυγος Αναστασίου Μπενέκου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή11 Φεβρουαρίου 2024.Το μνημόσυνο θα τελεστεί μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου. Η οικογένεια καλεί όσους επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη της.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................