ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΗ Ριζόπιτα (της Γεωργίας Μπενέκου)
Ριζόπιτα
:για ταψί περίπου 40 εκ
Για τη γεμιση: 1 και 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ 400 γρ. σταφίδα μαύρη δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο ένα ποτήρι του νερού, αλατάκι, και νερό Βάζουμε το ρύζι να βράσει στο νερό με αλάτι....στη μέση της βράσης ρίχνουμε το λάδι , το βγάζουμε να κρατάει λίγο και να χει λίγο ζουμάκι... ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σταφίδα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.... Βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψί δύο φύλλα ραντισμένα με ελαιόλαδο τη γέμιση άλλα δύο φύλλα ελαιόλαδο ραντίζω με νεράκι αρκετό σουσάμι, χαράζω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μια ώρα... Τη βγάζω και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Καλή επιτυχία!
διαβαστε περισσοτερα
Για τη γεμιση: 1 και 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ 400 γρ. σταφίδα μαύρη δύο κουταλιές σούπας ζάχαρη ελαιόλαδο ένα ποτήρι του νερού, αλατάκι, και νερό Βάζουμε το ρύζι να βράσει στο νερό με αλάτι....στη μέση της βράσης ρίχνουμε το λάδι , το βγάζουμε να κρατάει λίγο και να χει λίγο ζουμάκι... ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σταφίδα και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.... Βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψί δύο φύλλα ραντισμένα με ελαιόλαδο τη γέμιση άλλα δύο φύλλα ελαιόλαδο ραντίζω με νεράκι αρκετό σουσάμι, χαράζω σε κομμάτια και ψήνω στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα με μια ώρα... Τη βγάζω και πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα. Καλή επιτυχία!