ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-Η ζωή και η τέχνη του παππού Γιώργου | Η ιστορία ενός χτίστη με πέτρες(Βίντεο)

Στην Ηπειρωτική Ελλάδα & τη Ρούμελη, συναντάμε εκπληκτικά έργα τέχνης που αντέχουν στο χρόνο, από επιδέξιους μαστόρους της πέτρας, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά το περιβάλλον με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο οδοιπορικό μας στην ορεινή πατρίδα και το χωριό Βαλαώρα Αγράφων, συναντάμε τον παππού Γιώργο.
διαβαστε περισσοτερα

Καθαρισμός χόρτων απο συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου στην Κοινότητα Αγραμπέλου Ξηρομέρου

ΠΗΓΗ: Σελίδα  facebook προέδρου Τ/Κ Αγραμπέλου Τάγκα ΔημήτρηΚαθαρισμός χόρτων απο συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου στην Κοινότητα Αγραμπέλου ΞηρομέρουΕυχαριστούμε την Δημοτική Αρχή και το υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου για την άψογη συνεργασία
διαβαστε περισσοτερα

Ημερίδα για τα Αδέσποτα και Δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς τη Δευτέρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ενημερωτική Ημερίδα για τα θέματα των «Αδέσποτων και Δεσποζόμενων Ζώων συντροφιάς» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης, θα συζητηθεί το νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς ενώ θα αναλυθούν οι υποχρεώσεις ιδιοκτητών και Δήμων.H Περιφέρεια συνεχίζει μετά το Αίγιο τις εκδηλώσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με τους εκάστοτε Δήμους, τις φιλοζωικές οργανώσεις και το Υπουργείο Εσωτερικών τις εν λόγω δράσεις ευαισθητοποίησης.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά.
31.03.2023
Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά είχε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.Ακολουθεί δήλωση του κ.Παπαθανάση για την επίσκεψή του:
διαβαστε περισσοτερα

ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023

διαβαστε περισσοτερα

Καθαρισμοί σε κεντρικά σημεία της Κοινότητας Βασιλόπουλο

ΠΗΓΗ: Σελίδα facebook Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη
Καθαρισμοί σε κεντρικά σημεία της Κοινότητας Βασιλόπουλο


διαβαστε περισσοτερα

Σε Διεθνές Συνέδριο Τυροκομίας και Φεστιβάλ τυριού ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Βασιλόπουλος

Εγγύηση για το μέλλον της κτηνοτροφίας αποτελούν τα ποιοτικά διατροφικά προϊόντα που κερδίζουν συνεχώς τις απαιτητικές αγορές σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Διεθνούς συνεδρίου τυροκομίας και Φεστιβάλ τυριού  που πραγματοποιήθηκε  29-31 Μαρτίου 2023  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.
διαβαστε περισσοτερα

Αλλάζουν όψη 186 σημεία της Δυτικής Ελλάδας – Ξεκινάει το μεγάλο έργο ανάπλασης της εισόδου οικισμών με 23 εκ. ευρώ από το «Α. Τρίτσης»

Νέα όψη θα αποκτήσουν 186 σημεία εισόδου και εξόδου οικισμών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αισθητική αναβάθμιση περιοχών που βρίσκονται «πάνω» σε εθνικές ή σημαντικές επαρχιακές οδούς και αποτελούν κόμβους συχνών διελεύσεων και πόλους υψηλής επισκεψιμότητας για τουριστικούς, πολιτιστικούς ή άλλους λόγους.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων της Βόνιτσας και της Πλαγιάς δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του συνθετικού χλοοτάπητα των γηπέδων της Βόνιτσας και της Πλαγιάς δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες και προβλεπόμενες  συντηρήσεις στους συνθετικούς χλοοτάπητες των γηπέδων του Εθνικού Σταδίου Βόνιτσας  και Πλαγιάς.Πραγματοποιήθηκαν εργασίες :
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ & ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ», ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 31-03-2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Δελτίο Τύπου Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια», για την ευαισθητοποίηση πολιτών και εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής των Δήμων Ευρώτα, Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Ξηρομέρου, Πύργου.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΎ. Η αγωνιστική περίοδο 2022-23 ήταν μια διαδρομή γεμάτη συγκίνηση, απρόοπτα και αγωνία. Οι εγγραφές συνεχίζονται.

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα .Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον)

Ένα από τα λαοφιλέστερα ποιήματα της ελληνορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και φιλολογικό μνημείο άφταστης τελειότητας. Ένας ύμνος προς την Παναγία, που, όταν ψάλλεται στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, προκαλεί ρίγη αληθινής συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης στους πιστούς. «Ακάθιστος Ύμνος» ονομάστηκε, επειδή, όταν ψάλλεται, το εκκλησίασμα στέκεται όρθιο, ενώ η εναλλακτική ονομασία του «Χαιρετισμοί», προέρχεται από τη συχνά επαναλαμβανόμενη λέξη Χαίρε
διαβαστε περισσοτερα
Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Παλαιομάνινα και Στρογγυλοβούνι.

Καθαρισμοί και χλωρίωση δεξαμενών σε Παλαιομάνινα και Στρογγυλοβούνι.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 30/3/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στις Τοπικές Κοινότητες Παλαιομάνινας και Στρογγυλοβουνίου θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 8:00 π.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
30.03.2023
Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, κ. Θανάσης Παπαθανάσης.Ακολουθεί δήλωση του κ.Παπαθανάση για την επίσκεψή του:
“Επισκέφθηκα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο με αντικείμενο μια σειρά ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργού που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία, θέσαμε συγκεκριμένες προτεραιότητες και δεσμευτήκαμε ότι θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του νομού μας. Από τη συζήτησή μας φυσικά δε θα έλειπε το θέμα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου του Μεσολογγίου, ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο και δυναμικό τμήμα της κοινωνίας του νομού μας, αλλά και κομμάτι της ζωντανής και σύγχρονης ιστορίας του. Αναφερθήκαμε επίσης στις δυνατότητες αξιοποίησης του αεροδρομίου του Αγρινίου και στην ενίσχυση με προσωπικό και μέσα του Αεροδ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................