Συνάντηση εργασίας επιτελών του Υπουργείου Υποδομών, του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας, του Προέδρου της Τ.Κ. Κωνωπίνας και του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου.

Χθές, 10 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Πανόρμου 22, στην Αθήνα, τετραμερής συνάντηση εργασίας από εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών, και συγκεκριμένα: τον Γενικό υπεύθυνο των έργων Δυτικής Ελλάδας κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο, τον μηχανικό έργου κ. Λακαφώση, τον Δήμαρχο  Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιο Αποστολάκη, τον μηχανικό του Δήμου ΚωνσταντίνοΜπρουσινό, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κωνωπίνας κ. Χρήστο Τίγκα  και  Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου “ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ” . Στην παραπάνω συνάντηση, που ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και ελπιδοφόρα, εξετάσθηκε, εάν είναι δυνατόν να διοχετευθεί νερό με φυσική ροή από το Φράγμα Αχυρών στην υδατοδεξαμενή του χωριού μας, ώστε να αρδευτεί η  περιοχή που βρίσκεται εγγύς της δεξαμενής, κατά τη β΄. φάση των έργων και αποκατασταθεί η αδικία  σε βάρος της Κωνωπίνας,  που  έχει εξαιρεθεί παντελώς από το εν λόγω έργο.


διαβαστε περισσοτερα

ΟΝΕΙΡΑ, ΕΛΠΙΔΕΣ, ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν ξέρω αν με ψέκασαν, φίλοι μου, στο κεφάλι κι απ’ τη δική μου τη φωλιά πέταξα τώρα σ’ άλλη.
Θέλω να ζήσω, αγαπητοί,  πλέον δεν έχω πόρο γι’ αυτό κι εγώ φτερούγισα και πήγα σ’ άλλο χώρο.
Να συνεχίσει για να ζει μέσα μου η ελπίδα που τόσα χρόνια έψαχνα μα πουθενά δεν είδα.
ΑΝΕΡΓΟΙ Με την ελπίδα για να βρω δουλειά για να δουλέψω και στην κανονική ζωή πάλι να επιστρέψω.
ΑΣΘΕΝΕΙΣ Να βρω για την υγεία μου γιατρό για να με γιάνει τα φάρμακα να κατεβούν που το ’χουν παρακάνει.
ΕΝΦΙΑ Ήθελα για τον ΕΝΦΙΑ να βάλουνε χεράκι να τον πετάξουμε μαζί σ’ ένα βαθύ χαντάκι.
Δεν περιμένω θαύματα ούτε την άλλη μέρα μα λίγο πια τη φτώχεια μου να κάνω παραπέρα.
Συνέχεια βουλιάζουμε, παλεύω να σωθούμε η Τρόικα μας έστειλε σίγουρα να πνιγούμε.
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ-ΕΥΡΩΠΗ Δεν είμαστε υπόδουλοι, είμαστε στην Ευρώπη υπάλληλοι δεν θα δεχτώ για να μας παίξουν τόπι.
Μην επιμένετε, λοιπόν, δεν ψάχνω άλλο ταίρι μα θέλω να το σκέφτεστε πως είμαστε εταίροι.
Τι νόημα οι εκλογές θα ’χαν με τέτοιο τρόπο  να μην μπορούν οι εκλεκτοί να κυβερνούν…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΕΣ

Του Φωτάκη Φ. Βασίλη

Οι προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα φανερώνουν ότι καμιά πλευρά δεν επιθυμεί το «Grexit». Έχουμε έτσι ήδη ως χώρα ένα ενθαρρυντικό και παράλληλα σημαντικό στοιχείο. Βέβαια σε αυτό συνέβαλλαν τα μέγιστα, δηλώσεις ( μπροστά αλλά κυρίως πίσω από τις κάμερες) της κυβέρνησης που καθησύχασαν εν μέρει τους εταίρους όπως πχ η εγκατάλειψη της ρητορείας για διαγραφή του χρέους ότι συμφωνούμε στο 70% με το μνημόνιο , η εργαλειοθήκη το ΟΟΣΑ κλπ. Το ζητούμενο σε όλα αυτά είναι ο πολιτικός χρόνος που θα δοθεί στην κυβέρνηση και κυρίως εάν θα υπάρξει ολοκλήρωση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος ή απευθείας πέρασμα σε ένα πρόγραμμα γέφυρα. Αυτό είναι το σημείο σύγκρουσης με τους Γερμανούς. Στο έκτακτο Eurogroup της 11ης Νοεμβρίου ο Γ. Βαρουφάκης θα βρεθεί μόνος εναντίον 18 κι εκεί δεν εφαρμόζονται θεωρίες παιγνίων. Οι επόμενες μέρες θα αποδειχθούν καθοριστικές για την πορεία της κυβέρνησης. Σήμερα, Τετάρτη (11/02/2015),συνέρχονται οι υπουργοί Οικονομικών στο …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................