Τσουβαλοδρομίες και αυγοδρομίες την Παρασκευή 11 Αυγούστου στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα, στις 07:30 μ.μ. (μεταφέρονται από την Πέμπτη 10 Αυγούστου).

Οι Σύλλογοι του Μύτικα με την Τ.Κ. Μύτικα συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 07:30 μ.μ. (μεταφέρονται από την Πέμπτη 10 Αυγούστου) στον κεντρικό δρόμο του Μύτικα τσουβαλοδρομίες - αυγοδρομίες.Τσουβάλια θα υπάρχουν διαθέσιμα.
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτή σαρδέλας στον Μύτικα.

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ., της συνεδρίασης, της Τρίτης 8 Αυγούστου 2023.

https://www.dimosxiromerou.gr
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου καιγια πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της περιόδου Σεπ 2019 - 2023 μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε. ------------------------ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
διαβαστε περισσοτερα

Για τη διεθνή έκθεση Gastvrij Rotterdam 2023 προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις προϊόντων αλιείας της Αιτωλοακαρνανίας

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την προετοιμασία των επιχειρήσεων προκειμένου να συμμετέχουν στην Διεθνή έκθεση Gastvrij Rotterdam 2023, ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ συμμετείχε ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα συντονισμού των παραγωγικών τάξεων και συνεταιριστικής αγροτικής πολιτικής και Γραμματέας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Μιχαήλ Γούδας.
διαβαστε περισσοτερα

Φωκίων Ζαΐμης για Ονοματολογικό Συνέδριο: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Πολιτισμό

Περισσότερες από 40 πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες κυρίων ονομάτων της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου παρουσιάστηκαν στο ονοματολογικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Ανδρίτσαινα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.
διαβαστε περισσοτερα

Ξεκίνησαν οι δωρεάν περιηγήσεις με σκάφη στη Λίμνη Κρεμαστών

Ξεκίνησαν από την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023 και θα διαρκέσουν 35 ημέρες, οι δωρεάν περιηγήσεις με σκάφη στην Λίμνη Κρεμαστών, στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου δράσεων ανάδειξης, διαχείρισης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης των Κρεμαστών, βάσει Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων Καρπενησίου, Αγράφων, Αγρινίου και Αμφιλοχίας.
διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή στην πλατεία Σταμνάς η Χάλκινη Μπάντα της Φλώρινας, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων «Φλόγα Πολιτισμού»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού  Νικόλαος Κοροβέσης, προσκαλούν το κοινό σε μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά  με τη  Χάλκινη Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών  Βαλκάνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 στην Κοινότητα  Σταμνάς του Δήμου της  Ι.Π. Μεσολογγίου, στις 21.30,  στο χώρο της πλατείας, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες.
διαβαστε περισσοτερα
Στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς».

Στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς».

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία 9-8-2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Ξηρομέρου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η Κοινότητα Αστακού και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού, συνδιοργανώνουν στις 13/08/2023, ημέρα Κυριακή, τον 4ο Λαϊκό Αγώνα Αστακού «Παντελής Καρασεβδάς» στην πόλη του Αστακού.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-Εκδήλωση παρουσίασης των τριών τελευταίων βιβλίων του Κωνσταντίνου Λίχνου

Το νομικό πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου, οι εκδόσεις Γράφημα και ο Φιλολογικός Όμιλος Ελλάδος, σας προσκαλούν σε εκδήλωση παρουσίασης των τριών τελευταίων βιβλίων του Κωνσταντίνου Λίχνου, καθώς και των συλλογικών εκδόσεων του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, στην πλατεία Ανάπλασης στον Αστακό (δίπλα στον παιδικό σταθμό), την Παρασκευή 18 Αυγούστου και ώρα 21:00. 
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» την Μαρίνα Κολλιά το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου

Καλωσορίζω στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ την κα Κολλιά Μαρίνα του Χρήστου Από το Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου . Η Μαρίνα είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρχοντοχώρι Ξηρομέρου. Η Μαρίνα είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της απόφασης της να συμμετέχει στο συνδυασμό μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο μου.
οικοδομώντας ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Σ ευχαριστώ από καρδιάς !
Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Αλέξανδρος Σάββας
διαβαστε περισσοτερα

Μουσική Βραδιά στον Αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κωνωπίνας (δίπλα από την πλατεία Κωνωπίνας ) την Κυριακή 13 Αυγούστου με είσοδο ελεύθερη

Άλλη μια Λαϊκό- Δημοτική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 22:30 στην Κωνωπίνα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Η μουσική παρέα του μαέστρου Βασίλη Κονίδα που απογείωσε φέτος το κέφι στην Βόνιτσα και ετοιμάζεται να το απογειώσει στην Βαρκαρόλα της  Παλαίρου  θα  ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του με περισσότερο ένταση από κάθε άλλη φορά με έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια στην Κωνωπίνα.Το μουσικό σχήμα του Βασίλη Κονίδα (πλήκτρα και σαξόφωνο) με την Ειρήνη Κορίνα Βρακατσέλη (σε γνωστά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια) , τον Δημήτρη Σακαλή (στο Δημοτικό Τραγούδι) , τον Απόστολο Λαμπρόπουλο (στο μπουζούκι και στο τραγούδι)  και τον Άγγελο Σταθόπουλο (στο κλαρίνο) θα μας χαρίσει μουσικές στιγμές.Η μουσική παράσταση θα ξεκινήσει στις 22:30 στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κωνώπινας (δίπλα από την Πλατεία Κωνωπίνας)  με είσοδο ελεύθερη.Υλοποιούμε την φετινή μας υπόσχεση και πραγματοποιούμε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις με είσοδο δωρεάν, εντός ιστού των πόλεων και των χω…
διαβαστε περισσοτερα

Δελτίο τύπου : Διήμερο Ιστορικό Συνέδριο Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου

Δελτίο τύπου Διήμερο Ιστορικό Συνέδριο Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου " Τα Κόροντα " με την ευκαιρία συμπλήρωσης 47 χρόνων απο την ίδρυσή του, διοργάνωσε στις 6 και 7 Αυγούστου 2023, ημέρες Κυριακή και Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοβίτσας Διήμερο Ιστορικό Συνέδριο.
διαβαστε περισσοτερα

Το Σάββατο 12 Αυγούστου το 9ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά  Ραντεβού Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας –  Καλοκαίρι 2023» μεταφέρονται το Σάββατο 12 Αυγούστου στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Μοναστηρακίου για την διοργάνωση του 9ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μαζί με την παρουσίαση των παραμυθιών της συγγραφέως Γλυκερίας Κακούρη, ένα Φεστιβάλ που έχει γίνει πλέον θεσμός και συγκεντρώνει αρκετό πλήθος κόσμου και ποιοτικών χορευτικών τμημάτων στο Μοναστηράκι.
διαβαστε περισσοτερα

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Κάστρο της Βόνιτσας το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας παρουσιάζει την παράσταση "Απόψε κάνω μπαμ"

Το Θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας παρουσιάζει την Θεατρική παράσταση με τίτλο:¨Απόψε κάνω  μπαμ¨Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την παράσταση εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου  του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.    Κατά την διάρκεια της χρονιάς που διανύσαμε μέχρι και σήμερα οι εκπαιδευόμενοι στο εργαστήριο  διδάχθηκαν βασικές αρχές της θεατρικής τέχνης με ιδιαίτερη έμφαση στην εκφορά του λόγου την υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, κινησιολογία και αγωγή του λόγου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Έφυγε από τη ζωή ο Ευάγγελος ( Βαγγέλης) Ηγούμενος

Έφυγε σήμερα από τη  ζωή ο συγχωριανός μας Βαγγέλης Ηγούμενος σε ηλικία 71 ετών .Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 10 Αυγούστου και ώρα 10π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.Καλό ταξίδι ΒαγγέληΘερμά συλλυπητήρια στους οικείους του 
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου του Γιώργου Αλεξάτου στον Αστακό(φωτορεπορτάζ (Χρήστος Μπόνης)

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ   στην τοποθεσία #νέα πλατεία Αστακού# στην οποία παρουσιάστηκε το πλούσιο συγγραφικό έργο  του Αστακιώτη (Συγγραφέα )Γιώργου Αλεξάτου.Το βιβλίο παρουσίασαν οι
διαβαστε περισσοτερα

Δυνατό το ψηφοδέλτιο Σάββα διεκδικεί με αξιώσεις το Δήμο-''ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Ξηρομεριτών , που αναζητούν λύση στα αδιέξοδα

Γράφει -Σχολιάζει-Αποκαλύπτειο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κινήσεις Ματ , τις τελευταίες ημέρες, από το Συνδυασμό ''Ξηρόμερο Νέα Μέρα-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ'' , σε ότι αφορά την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και τα πρόσωπα που τα πλαισιώνουν. Ο υποψήφιος Δήμαρχος τ. Πρόεδρος Εφετών Αλέξανδρος Σάββας με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και μεθοδικές κινήσεις αλλά χωρίς τυμπανοκρουσίες προχωρά στην κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου, αξιόπιστου που αιφνιδιάζει  θετικά τους Ξηρομερίτες.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Στέλιου Παπαναστάση, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε Αλυζίας).

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Στέλιου Παπαναστάση, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (γενικό ψηφοδέλτιο Δ.Ε Αλυζίας).
διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση Γραμματέα ΛΑΕ ΑΑ για τη δολοφονία φιλάθλου της ΑΕΚ από Κροάτες φασίστες χούλιγκαν

Η κυβέρνηση έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες και η ηγεσία της Αστυνομίας βαρύτατες και εγκληματικές επιχειρησιακές ευθύνες για το οργανωμένο χτύπημα σε κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας και για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, του Μιχάλη, από οργανωμένους φασίστες χούλιγκαν, που έφτασαν συντεταγμένα, σχεδιασμένα και ανεμπόδιστα από την Κροατία έως από το γήπεδο της ΑΕΚ.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας : Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Μαργώνη Λάμπρο από τον Αστακό

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ» τον Λαμπρό Μαργώνη από τον     Αστακό .Ο Λάμπρος είναι Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.Ο Λάμπρος διατηρεί λογιστικό γραφείο στον Αστακό από το έτος 1990.Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................