Ήταν η Κασσιανή η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή;Γράφει η Αγγελική Ζαχαριά

Κάθε Μ. Τρίτη ψάλλεται στην Εκκλησία το τροπάριο της Κασσιανής, που ξεκινάει με το στίχο "Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".  Στη συνείδηση των περισσότερων πιστών η Κασσιανή ταυτίζεται με την αμαρτωλή γυναίκα του τροπαρίου, που το έγραψε για να εξιλεωθεί. Δυστυχώς η Ιστορία επιφύλαξε τη σπίλωση για τη γυναίκα που έδωσε το όνομά της σε ένα αριστουργηματικό έργο της.  Για να δούμε ποια πραγματικά ήταν η Κασσιανή, θα χρειαστεί να ανατρέξουμε στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τότε που ο αυτοκράτορας Θεόφιλος είχε έρθει σε ηλικία γάμου και έπρεπε να διαλέξει σύζυγο.  Για το σκοπό αυτό η μητέρα του Ευφροσύνη διοργάνωσε στη μεγαλόπρεπη αίθουσα Τρικλίνιο των ανακτόρων της Κωνσταντινούπολης τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν οι "κάλλιστες παρθένες" ,δηλαδή οι πιο όμορφες αρχοντοπούλες της αυτοκρατορίας.  Ο αυτοκράτορας θα περνούσε από μπροστά τους και σ'αυτή που θα διάλεγε για σύζυγό του θα έδινε ένα χρυσό μήλο, σημάδι της προτίμησής του. Ανάμεσά τους ξεχ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ για το Πάσχα από τον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου ‘’ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ’’

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο. Είθε η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα αναγέννησης για τον τόπο μας. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους. Δ.Σ
διαβαστε περισσοτερα

Γλυκές ευχές για το Πάσχα από Sugar Mama. Αρετή Κολώνια

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλό Πάσχα από το Ψητοπωλείο -Μεζεδοπωλείο το ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ'' 'Ιλιον Αττικής

διαβαστε περισσοτερα

Νεκροταφεία: Κλειστά & τη Μεγάλη Παρασκευή -Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νεκροταφεία της χώρας για τις επόμενες ημέρες, καθώς, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας. Κλειστά, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, θα παραμείνουν τα νεκροταφεία την Μεγάλη Παρασκευή και ζήτησε «να προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι». Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα σούπερ μάρκετ την Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν από τη 1 έως τις 7 όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ώστε οι πολίτες, επίσης, να μπορούν να προσευχηθούν από το σπίτι τους.
https://www.aftodioikisi.gr

διαβαστε περισσοτερα

Αποκατάσταση βλαβών ηλεκτροφωτισμού στον Αστακό.

Με τις προσπάθειες του Δήμου αποκτήσαμε τον κατάλληλο εξοπλισμό και αρχίσαμε την αποκατάσταση των βλαβών του ηλεκτροφωτισμού τις πόλεως μας. 
Η Πρόεδρος Αρετή Γριτσίπη.


διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας.

Πρόσκληση - γνωστοποίηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος για υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας.

Από:dimosxiromerou.gr
Αστακός 14.04.2020  Αρίθ. πρωτ.: 2492 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ &
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας 30 006
Τηλ.: 2646360526/37
Fax: 2646042531
e-mail: info@dimosxiromerou.gr ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Ο Δήμος μας, θα προβεί στην ανάθεση παροχής υπηρεσίας: "Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Ασφαλείας" συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.899,38 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Η εκτέλεση της υπηρεσίας θα γίνει με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, βάσει του άρθρου 118 του Ν. 4412/2016 και με κριτήριο ανάθεσης, βάσει του άρθρου 86 του Ν. 4412/2016, την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της τιμής.
Παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομική προσφορά, έως την Τρίτη 21.04.2020 στη Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας Τ.Κ. 30006.
Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει:
Α) Υπεύθυνη Δήλωση περί δημοσιοποίησης προσωπικών δ…
διαβαστε περισσοτερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας

14/04/2020
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου Βόνιτσας, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας,που απαιτεί απο την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από την πανδημία του κορονοϊού.  Το ψήφισμα στήριξαν οι δημοτικές παρατάξεις Δύναμη Πολιτών, Συμφωνία Ελπίδας και Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας, μειοψήφησε η δημοτική παράταξη Κύμα Αλλαγής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση – ψήφισμα:
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση - γνωστοποίηση για την εργασία «Επισκευές δικτύων ηλεκτροφωτισμού».

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόσκληση - γνωστοποίηση για την εργασία «Επισκευές δικτύων ηλεκτροφωτισμού».

Αστακός 14.4.2020 Αρ. πρωτ.: 2482 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτωλ/νίας Ταχ. Κώδικας: 300 06 Τηλ.: 2646360526, Fax: 2646042531
ΠΡΟΣ: Κάθε ενδιαφερόμενο
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την εργασία «Επισκευές δικτύων ηλεκτροφωτισμού», με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Για την κάλυψη της δαπάνης της ανωτέρω προμήθειας, έχει εκδοθεί η υπ' αριθ. 2384/8-4-2020 (ΚΗΜΔΗΣ: 20REQ006542921) Α.Α.Υ. και η βεβαίωση του Προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας, επί της ανωτέρω απόφασης ανάληψης υποχρέωσης, για την ύπαρξη διαθέσιμου ποσού στον Κ.Α. 20-6263.003 έτους 2020 και η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ 1α του άρθρου 4 του ΠΔ 80/2016 και τη δέσμευση στα οικείο Μητρώο Δεσμεύσεων της αντίστοιχης πίστωσης με α/α A-183. Για την ανωτέρω υπηρεσία έχει συνταχθεί από την Δ.Υ.Τ. του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η με αρίθμ. 16/2020 μελέτη, προϋπολογισμού 3.500,00 € με Φ.Π.Α. 24%. Παρακαλούμε όπως εκδηλώσετε ενδιαφέρον με σχετική έγγραφη οικονομικ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.

Για τις άγιες ημέρες του Πάσχα, το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESSσας εύχεται Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά, υγεία, ευτυχία και αγάπη στις ψυχές όλων των ανθρώπων. «Εντολήν καινήν σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.»
Ιησούς Χριστός
(Ιωάννης, ιγ΄: 34 - 35)
διαβαστε περισσοτερα

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

Υπέροχες δημιουργίες από τον πολυτάλαντο Άρη Μπιτσώρηκαθώςεκμεταλλευόμενος#Μένουμε Σπίτι#, λόγω κορονοϊού, δημιούργησε με μεράκι εντυπωσιακές και ιδιαίτερες δημιουργίες από διάφορα υλικά που μπορούν να πάρουν μια θέση στη διακόσμηση του  σπιτιού  .
Και όπως αναφέρει και ο ίδιος δεν υπάρχει χρόνος για θλίψη #Μένουμε Σπίτι#δημιουργώντας  
Δείτε φωτο

διαβαστε περισσοτερα

Τοπική Δημοτική Κοινότητα Αστακού: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Για τις Άγιες μέρες που έρχονται, η Τοπική Δημοτική Κοινότητα Αστακού, εύχεται Καλό Πάσχα, με υγεία, και οι δύσκολες μέρες να περάσουν σύντομα.
Η Πρόεδρος
Αρετή Γριτσίπη.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ: «Μένουμε Όρθιοι» και στην κτηνοτροφία

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Σταύρος Καραγκούνης, προτείνει μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η κτηνοτροφία είναι ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί αισθητά στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, δημιουργώντας μεγάλες επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Οι συνθήκες που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού αναδεικνύουν με οδυνηρό τρόπο την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων στήριξης του κτηνοτροφικού κόσμου,ως σημαντικού άξονα του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Ειδικότερα: Ενίσχυση de minimis στα αμνοερίφια μετά το Πάσχα Άμεση πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για τα ζώα. Άμεση στήριξη του κτηνοτροφικού εισοδήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό με έκτακτη οικονομική ενίσχυση για ζωοτροφές. Απαλλαγή αγροτών και κτηνοτρόφων από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η υγειονομική κρίση. Δυνατότητα να ενταχθούν στους Κ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το τουριστικό γραφείο Διονυσίας Τόντου

διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα: 14 Απριλίου 1944, η πιο μαύρη μέρα για το Αγρίνιο.Γράφει ο Αλέξανδρος Κυριαζής

Από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του ΑλέξανδρουΚυριαζή:"ΝΙΣΑΦΙ".μια ζωή δύο αιώνες
Νάτη πάλι μπροστά μου η μεγάλη Εβδομάδα ! Με φέρνει πίσω από το τώρα , χρόνια πολλά . Και αν ξεμακραίνει που και που , έρχεται να το υπενθυμίσει το χωριό μόλις βρίσκεσαι κοντά του για το Πάσχα .Οφειλόμενο φόρο τιμής λοιπόν και σεβασμό έρχομαι να καταθέσω για τους 120 νεκρούς τουαγώνα της πόλης του Αγρινίου τη Μεγάλη εβδομάδα του 1944και τις τραγικές στιγμές που επεφύλαξαν τα πρώιμα χρόνια μου κοντά στο βαθύ ανάσασμα της αιματοβαμμένης Πατρίδας από την προσπάθεια και τον αγώνα της να κρατήσει όρθιο το Λαό της , και να αντιπαλέψει τον κατακτητή, την Εαμική περίοδο 1941 -1944. Και δεν είναι εύκολο το έτσι και το έγραψα πάει και τελείωσε. 
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα ....Μεγάλη Τρίτη

Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Στην υμνολογία κυριαρχεί το γεγονός της αλείψεως των ποδών του Κυρίου με μύρο από μια αμαρτωλή γυναίκα (πόρνη την αναφέρουν οι υμνωδοί) και το σκούπισμά τους με τα μαλλιά της, στο σπίτι ενός Φαρισαίου, όπου ήταν προσκεκλημένος (Λουκά ζ' 36-50), ενώ ψάλλεται ένα από τα πλέον δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας, το «Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή», γνωστότερο ως Τροπάριο της Κασσιανής, από το όνομα της υμνογράφου Κασσιανής (810-865), που το συνέθεσε.
sansimera
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................