Από Μικρή στην Ξενιτιά | Η Ορφανή Ελευθερία σε Ένα Ταξίδι Μετανάστης προς το Άγνωστο(βίντεο)

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ "Η Συγκινητική Ιστορία Ζωής της κυρίας Ελευθερίας - Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και επιτεύγματα" Στη Νέα Βίνιανη της Ευρυτανίας, αφήσαμε τα βήματά μας να οδηγηθούν σε μια συνάντηση με μια εξαιρετική γυναίκα, την κυρία Ελευθερία. Η ιστορία της αναπτύσσεται σαν ένα μαγικό ύφασμα, όπου κάθε νήμα συνδέεται με συναισθηματικές εμπειρίες και πλούσιες ανθρώπινες σχέσεις.
διαβαστε περισσοτερα

Φ. Ζαΐμης: «Προωθούμε δυναμικά την καινοτομία στην Αγροδιατροφή»

Φ. Ζαΐμης: «Προωθούμε δυναμικά την καινοτομία στην Αγροδιατροφή»

Στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την Ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου με Εθνική εμβέλεια στην Δυτική Ελλάδα, στην λειτουργία Hub καινοτομίας στην Πάτρα αλλά και στην προώθηση ενός σύγχρονου προγράμματος αγροτικής εκπαίδευσης στην ΠΔΕ, εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας,Φωκίων Ζαΐμης, κατά τον χαιρετισμό του στη ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στην επιστήμη των τροφίμων και τη διατροφή του ανθρώπου».
διαβαστε περισσοτερα

To 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Κτίριο Χρυσόγελου

To 26ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, στο Κτίριο ΧρυσόγελουΟ Τομέας Πολιτισμού της ΠΔΕ και το Φεστιβάλ Ολυμπίας σας διοργανώνουν εκδήλωση για το καλωσόρισμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους στο Κτίριο Χρυσόγελου, τμήμα πολιτισμού Π.Ε ΑΙΤΝΙΑΣ ΠΔΕ, στις 10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.00 μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -Να ακυρωθεί το Π.Δ. για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να ακυρωθεί το Π.Δ. για την ΠΟΑΥΕχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας
Η Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ συνεχίζοντας την υποστήριξή της  και τη συμβολή της στους αγώνες των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου για προστασία του περιβάλλοντος, με βάση τις τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες και τη νομιμότητα, ενάντια    στην ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, ζητά την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος για τη συγκεκριμένη ΠΟΑΥ που επιβαρύνει με ιχθυοκλωβούς τις δυτικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας (Δήμος Ξηρομέρου). Ήδη η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ από το 2020 με αιτήματά της, επερωτήσεις  και παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχει αναδείξει το πρόβλημα που δημιουργεί η ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας και έχει στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκ…
διαβαστε περισσοτερα
Πρόσκληση για την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξηρομέρου.

Πρόσκληση για την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξηρομέρου.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 8.12.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να παραστείτε και να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξηρομέρου, που θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κκ Δαμασκηνό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου ώρα 20:00. Ο ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΌΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΑΙΟΛΟΣ

διαβαστε περισσοτερα

Λίγα λόγια και καλά ...Γράφει η Πολύνα Τριποτσέρη

Λίγα λόγια και καλά Ησυχία. Βλέμματα διστακτικά. Ψάχνω να βρω τις σωστές λέξεις, τις παρακινητικές,  εκείνες που βαραίνουν μέσα μας. Κι έρχονται τα τραγούδια να πάνε αυτό το  κείμενο παρακάτω. «Εγώ έχω το δίκιο μου κι εσύ τον κόσμο όλο. Νομίζεις θα βρεθούμε στα μισά». Ο Δαβίδ κοντοστέκεται απέναντι στο Γολιάθ, ο μικρός εναντίον του μεγάλου, το  outsider εναντίον του φαβορί. Όμως, όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες που είναι σίγουρα  χαμένοι, είναι όσοι δε δοθούν.  Λίγα λόγια και καλά.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................