ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' ....ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

διαβαστε περισσοτερα

Βρήκε χειροβομβίδα στην Μπαμπίνη

Κάτοικος της Μπαμπίνης Ξηρόμερου σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί, βρήκε οξειδωμένη χειροβομβίδα, έξω από ποιμνιοστάσιο. Σχετικά ειδοποιήθηκε η αστυνομία, που έχει προχωρήσει στην σήμανση του χώρου, και αναμένεται ειδικό κλιμάκιο του στρατού για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας. AgrinioPRESS.gr
διαβαστε περισσοτερα

Ανανεώνετε αμπελώνας στη Μπαμπίνη

Παλιός Αμπελώνας
Ανανεώνετε αμπελώνας στη Μπαμπίνη στη θέση Αι Λιάςιδιοκτησίας του συγχωριανού μας Νίκου Ευαγ.Παλιούρα, ο παλιός αμπελώνας φυτεμένος από τον πατέρα του Βαγγέλη Παλιούρα το 1960,ο νέος  αμπελώνας γραμμικός με ποικιλίες Μαυρούδι, Ροδίτη, Μοσχάτο και διάφορες ποικιλίες σε επιτραπέζια .
Μαυρούδι Η οικογένεια είναι μεγάλη. Με αυτό το όνομα συναντούμε πολλά σταφύλια στην Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Το δε κοινό τους χαρακτηριστικό είναι το μαύρο χρώμα του φλοιού τους. Ποικιλία ταννική που ανταποκρίνεται έξοχα στην παλαίωση στο βαρέλι.
Μοσχάτο
Μεγάλη και διάσημη οικογένεια σταφυλιών που καλλιεργούνται με ποικίλα ονόματα σ’ όλες σχεδόν τις αμπελουργικές χώρες. Μεγάλη και η ποικιλία των κρασιών που μας χαρίζουν, από παλαιωμένα γλυκά έως φρέσκα, φρουτώδη αφρώδη. Όλα τους όμως ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό το τους άρωμα.
Ροδίτης
Καλλιεργείται σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Όταν καλλιεργηθεί και οινοποιηθεί προσεκτικά, μας δίνει ελαφριά και ευκολόπιοτα…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................