ΑΓΡΙΝΙΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1944 / του Γιώργου Παληγεώργου

Τα ιστορικά γεγονότα, που έχουν σημαδέψει την πορεία του τόπου μας και του λαού μας, έχουν τη μεγάλη τους σημασία στην επιστήμη, μα κύρια  στη γνώση και στις καρδιές των ανθρώπων.
Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος
Τα γεγονότα που αποτελούν αναπόφευκτους κόμβους της ιστορίας για κάποιες περιοχές, για κάποιες χώρες, για τεράστια τμήματα του πλανήτη, επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή. Η μελέτη, η γνώση και η αναθύμηση αυτών των γεγονότων, που ξεφεύγουν απ’ τον ιστορικό τους χρόνο και σκορπίζουν μηνύματα θάρρους, ελπίδας και ανθρωπισμού, δε μπορεί παρά να βρίσκονται στο κέντρο των ενδιαφερόντων μας. Ένα τέτοιο γεγονός είναι η απελευθέρωση της χώρας μας απ’ τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα το 1944, όπως το έζησαν κατά τόπους οι Έλληνες!
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΓΟΣ.Γράφει ο Παναγιώτης Χολής

ΑΜΠΕΛΙ-ΤΡΥΓΟΣ-ΜΟΥΣΤΟΣ ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΓΟΣ

Το χωριό σε λίγο θα ξυπνούσε, η ώρα ήταν 6,30 το πρωί και ο ήλιος δεν είχε ακόμη ανατείλει. Το δροσερό πρωινό αεράκι έφερνε ένα μεθυστικό άρωμα που σου έφτιαχνε τη διάθεση. Η οικογένεια ξύπνησε νωρίς, '' σήμερα έχει τρύγο και πρέπει να πάμε στο αμπέλι πριν ανατείλει ο ήλιος '' είπε ο πρεσβύτερος και όλοι συμφωνήσαν.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα :Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Μεγάλη δεσποτική εορτή της Χριστιανοσύνης, με την οποία τιμάται κάθε χρόνο στις14 Σεπτεμβρίουη διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός. Στη χώρα μας γιορτάζουν ο Σταύρος και η Σταυρούλα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................