Εσπερινός στην Ιστορική Ιερά Μονή της Ζαμπατίνας Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Πηγή.Σελιδα  Facebook Νίκος ΜήτσηςΑρχοντοχώρι Ξηρομέρου . Φωτο απ  τον εσπερινό 22 Αυγούστου 2024 στην ιστορική Ιερά Μονή της Ζαμπατίνας Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ , στην οποία στις 25 Μαΐου 1821 ο Οπλαρχηγός  Γεώργιος Νικολού Βαρνακιώτης υπέγραψε τη διακήρυξη της έναρξης της επανάστασης στο Ξηρόμερο.
διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΉΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.Σκεψεις και παρατηρησεις για την βραδια των τιμητικων διακρισεων και βραβευσεων του τερματισμου του ιστιοπλοικου αγωνα ραλλυ Ιονιου,(μέρος β',)

Σε προηγουμενη αρθρογραφια μου ειχα αναφερει οτι θα τοποθετηθω σε δυο γεγονοτα που ελαβαν μερος  πριν λιγες μερες στον Αστακο στα πλαισια των καλοκαιρινων εκδηλωσεων που διοργανωνονται ειτε απο τον Δημο ειτε απο Ιδιωτες Στο πρωτο μερος αναφέρθηκα(παντα με το υποκειμενικο κριτηριο) στον αγωνα δρομου που διεξαγεται τα τελευταια χρονια στον Αστακο  και κατεθεσα καποιες σκεψεις που σκοπο εχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ να βοηθησουν  για την οσο το δυνατον καλυτερη διοργανωση απο τεχνικης πλευρας
διαβαστε περισσοτερα

Συνεχίζονται οι κλινικές εξετάσεις και δειγματοληψίες σε εκτροφές αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της κλινικής εξέτασης και πραγματοποίησης δειγματοληψιών σε εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων που βρίσκονται στις πέντε ζώνες προστασίας και επιτήρησης για την πανώλη των αιγοπροβάτων στην Δυτική Ελλάδα.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 09:30 μ.μ., η βαρκαρόλα στον Μύτικα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΗμερομηνία, 23.08.2024ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου και ώρα 09:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον Μύτικα η καθιερωμένη βαρκαρόλα, με συνδιοργάνωση του Δήμου Ξηρομέρου και της Οργανωτικής Επιτροπής Βαρκαρόλας Μύτικα.Πρόγραμμα:
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση βιβλίου στον Αστακό το Σάββατο 24 Αυγ.: «Η προφητεία της Ατλαντίδος» του Μιχάλη Γριβέα

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Παρασκευή η μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά μουσικής στο πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο ανάμεσα στο Λύκειο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, ανοιχτό γλέντι μιας και γιορτάζει το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Με ζωντανή ορχήστρα και διοργανωτή την Α.Ε. Αλυζίας, θα διασκεδάσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τιμώντας το πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας και για λίγες ώρες θα αφήσουμε πίσω τις έγνοιες και τα προβλήματα. Καλείστε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση!
διαβαστε περισσοτερα

Η συμβολή της Ιεράς Μονής Ζαμπατίνας στη Ζάβιτσα κατά την εθνική Παλιγγενεσία : Γράφει: ο Νίκος Θεοδ. Μήτσης

xiromeronews.blogspot.com Κληρικοί & Μοναστήρι
Πολύπλευρη, πολύμοχθη και πολυαίμακτη και για τούτο ανυπολόγιστη , είναι η συμβολή του « τετριμμένου ράσου » στους εθνικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της μακραίωνης Τουρκοκρατίας. Αυτής της φοβερής « εθνικής » νύχτας , όπως και στη συνέχεια, στη μεγάλη εθνεγερσία του 21......
διαβαστε περισσοτερα

Παναγία Προυσιώτισσα: Η Αρχόντισσα της Ρούμελης

Η Μονή Προυσού είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................