Διαδρομές Πατριδογνωσίας:Γράφει ο Κομπλίτσης Αποστόλης

Μπαμπίνη το χωριό μου Βρίσκεται σε υψόμετρο 280 μ. ΒΔ της πόλης του Αγρινίου (26 χλ) βόρεια της παραθαλάσσιας πόλης του Αστακού(12). Ένα χωριό με πολύ πράσινο προσεγμένα σπίτια ‘’Μπροσηλιακό’’ στους πρόποδες μιας πλαγιάς των Ακαρνανικών βουνών. Με μια μικρή σχετικά πεδιάδα ( Κάμπος λεγόμενος ) αλλά και πολύ καλούς βουκολικούς βοσκοτόπους !!! 1.Προϊόντα γης άριστα 2.Κτηνοτροφικά προϊόντα άριστης ποιότητας και τιμές ασυναγώνιστες 3.Φιλοξενία και συμπεριφορά κατοίκων εξαίρετη. 4.Από ποτάμια και λίμνες στερείται , περισσεύει όμως η ψυχή μας . Και επειδή είμαι κι εγώ ένας από τους Μπαμπινιώτες θα πω για μια ακόμη φορά τα πράγματα με το όνομά τους .
Πριν 15-20 χρόνια μια χούφτα άνθρωποι πρωτοστάτησαν και κατάφεραν να ξεριζώσουν από το χωριό μας τη μοναδική καλλιέργεια ( ΚΑΠΝΟΣ) που έδινε ζωή στο χωριό μας. Έκαναν ‘’ζάφτι’’ όχι μόνο τους χωριανούς μου αλλά σχεδόν ολόκληρη την Αιτ\νία!! Από τότε έως τώρα δεν υπήρχε εναλλακτική παραγωγή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να στηρίζονται στις επιδοτήσεις και τ…
διαβαστε περισσοτερα

Τελετή λήξης με αθλοπαιδιές από το ΚΔΑΠ ΚΑΝΔΗΛΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Παραμένουμε σε διαρκή επιφυλακή, πρώτη προτεραιότητα η προστασία του τόπου μας» Η αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την εκδήλωση αλλεπάλληλων πυρκαγιών, από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 23 Ιουλίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής, αλλά και ο εκ νέου συντονισμός, λόγω των προγνώσεων για άνοδο της θερμοκρασίας εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ήταν το αντικείμενο της υπηρεσιακής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στον Πύργο Ηλείας υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

διαβαστε περισσοτερα

Εσπερινός Αγιος παντελεήμων Αστακός (φωτο Χρήστος Μπόνης)

Τελέστηκε χθες ο εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα  στον Αστακό για την εορτή του Αγίου . Παρ, οτι η χιλιομετρική απόσταση ήταν κάπως μακρινή εντούτοις εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν όχι μόνο τον Ναό αλλά και τον έξωθεν προαυλιακό χώρο .  Μετά το τέλος του εσπερινού οι ιερείς μοίρασαν τον άρτο που προσέφεραν οι πιστοί  ,σε όλους όσους παρευρέθηκαν συμπροσευχήθηκαν στον ΑΓΙΟ Τον εσπερινό τέλεσε ο Αστακιώτης π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΑΖΕΤΑΣ κληρικός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών-Συν λειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου ΔΑΥΙΔ ΜΠΑΖΟΥΛΑ
 και των πρωτοπρεσβυτέρων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΕΓΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ  ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ

διαβαστε περισσοτερα

Καθαρισμός του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.

Από:ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS Το συνεργείο κοπής χόρτων και καθαρισμού του Δήμου Ξηρομέρου, συνεχίζει στον Μύτικα το έργο του. Σήμερα καθάρισε τον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα, όπου θα πραγματοποιηθούν για φέτος το Καλοκαίρι πολύ όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................