Συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Αιτ/νίας.

Συνάντηση του Δημάρχου Ξηρομέρου με τον Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Αιτ/νίας.

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα στο γραφείο του στον Αστακό, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Αιτ/νίας κο Χριστόφορο Μπόκα.  Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος σε θέματα πολιτικής προστασίας, Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κος Κώστας Λαϊνάς. Συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου και τρόπων για να υπάρχει μία καλή και γόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.  Επίσης εξετάσθηκε η πιθανότητα λειτουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου στην έδρα του Δήμου τον Αστακό, το οποίο θα βοηθήσει πολύ ώστε να αντιμετωπιστούν πιο άμεσα πιθανά θέματα πολιτικής προστασίας στο μέλλον.
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Ηχητικά πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου-Τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Κυριακή 29.9.2019

ΕΝΑΡΞΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. (Αρχή-22:16). 1. Ορισμός Προέδρου και Εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων στην Δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Ξηρομέρου. (22:17-25:31). 2. Ορισμός μελών Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ 'Σχολική Επιτροπή Σχολείων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου'. (25:32-48:53). 3. Ορισμός μελών Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ 'Σχολική Επιτροπή Σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ξηρομέρου'. (48:54-52:06). 4. Ορισμός μελών Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. 'Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδείας και Κοινωνική πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου'. (52:07-55:32). 5. Ορισμός μελών Δ.Σ Ν.Π.Δ.Δ 'Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου'. (55:33-58:27). 6. Ορισμός μελών Δ.Σ Ν.Π.Ι.Δ 'Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου'. (58:28-1:02:16). 7. Αύξηση ωραρίου εργασίας υπαλλήλου Ι.Δ.Α.Χ . (1:02:17-1:04:30). 8. Έγκριση υποβολής πρότασης για ένταξη στην ΣΑΕ 055 του ΥΠΕΣ και χρηματοδότηση του έργου με τίτλο 'Αποκατάσταση Οδοποιίας και έργα αντιπλημμυρι…
διαβαστε περισσοτερα

Εγκαίνια του Νέου καταστήματος -ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΕΛΙΓΚΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

διαβαστε περισσοτερα

Η Βάβω.Γράφει : O Χρήστος Τούμπουρος*

  To λαογραφικό σημείωμα του Χρήστου Τούμπουρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων



«Λάρωσε καλό μ’, λάρωσε παιδάκι μ’. Τώρα έρχεται η μάνα σ’». 
Αυτά τα λόγια άκουγε κανείς σε κάθε σχεδόν σπίτι. Ήταν η γιαγιά που για να «λαρώσει» το μωρό, να σταματήσει το κλάμα, το έπαιρνε στην αγκαλιά της και κουνώντας το, του έλεγε ρυθμικά και μελωδικά αυτοσχέδιους στίχους. Τα «ταχταρίσματα» ή τα «ταρνανίσματα» που έμοιαζαν με νανουρίσματα. «Ταχτιρτί του λέγανε και μου το παντρεύανε».«Κοιμήσου αγγελούδι μου, γλυκά με το τραγούδι μου». Αλάρωτη η γιαγιά μέχρι να κοιμήσ’ το κούτσ’κο. Πολλές φορές το είχε αγκαλιά της, στο ένα χέρι και ταυτόχρονα μαγείρευε, έπλενε και γενικά συγύριζε το σπίτι.

διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός συνδιοργάνωσε με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας τη Δευτέρα, 30/09/2019, ομιλία με θέμα «Συνδρομή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο υπό διαβούλευση αναπτυξιακό νομοσχέδιο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν
διαβαστε περισσοτερα

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ:Εικόνες από τον αγιασμό του Σαββάτου και τον αγώνα του παιδικού τμήματος με τον Α.Ο. Αγρινίου.(foto MAKE ART)

Τον ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ υποδέχθηκε η παιδική ομάδα του ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ, το Σάββατο 28.9.2019  το πρωί στο ΔΑΚ Αστακού.

Πριν τον αγώνα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός του Συλλόγου (ΦΩΤΟ)
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Χρόνια πολλά σε όλους τους  παππούδες & γιαγιάδες  Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου.  Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.
διαβαστε περισσοτερα

« Η ΡΑΣΤΩΝΗ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΣΤΟΣ »Γράφει: O Αλέξανδρος Κυριαζής

Ο πρώτος  μήνας  του  Φθινοπώρου  ο Σεπτέμβρης , φίλε  αναγνώστη , είναι πάντοτε ο  μήνας με  τα  τόσο    σοβαρά  προβλήματα όλων  των  αποχρώσεων  της  Κοινωνίας  μας που  πρέπει ο  καθ’ ένας  μας , ανάλογα  με το  πόσο  σφιχτά  είναι πιασμένος  με  το  πρόβλημά  του, δηλαδή  αν είναι  γαντζωμένος , (  μετά  μάλιστα   τη  ραστώνη  του  Καλοκαιριού ), να  δίνει  και  την ανάλογη δυναμική  ώθηση , ώστε  αυτή  να  έχει  λυτρωτικό  τέλος , ή  έστω  σημείο  βελτίωσης ισοδύναμο μιας προσωρινής  ανακούφισης δια  το  διάστημα  της  επιλογής,  μέχρι  την  ορθότερη αντιμετώπισή  του , που  θα  συμπέσει  με  το  επόμενο  Καλοκαίρι.
 Βεβαίως  δεν  αναφέρομαι  στα  ενδοοικογενειακά  προβλήματα τα  οποία έχουν  χρέος  να  επιλύουν   οι  γονείς ,  αλλά στα σύνθετα μαζί  με  αυτά  τα  λεγόμενα  της  καθημερινότητας  που  επιλύουν  οι κατά  το  Σύνταγμα  εντεταλμένοι  φορείς  και  εξουσίες  ,αυτές  που  καθορίζονται  με  νόμους  από  την νομοθετική μας  κάθε  φορά  εκπροσώπηση τη   δύναμη  της  πλειοψ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................