ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΟΜΑΓΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ-Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης

http://arisbitsoris.blogspot.comΓια μήνες πριν τις εκλογές εντατική εργασίαέχουν όσοι δουλεύουνε σε εκλογομαγειρεία.Παίρνουν φωτιά τα κινητά, πυκνώνουν οι επισκέψειςδίνουν και παίρνουν στα χωριά οι μυστικές συσκέψεις.
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΝΔΗΛΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ-ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ των μαθητών της Σπυριδούλας Ζερβούλη

διαβαστε περισσοτερα

Ο Μαγικός Μουσικός με το Χρυσό Βιολί (βίντεο)

Στο χωριό Γρανίτσα της Ευρυτανίας, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον κύριο Κώστα Σολδάτο. Από μικρό παιδί, ο Κώστας είχε αναπτύξει μια μεγάλη αγάπη για τη μουσική, και ειδικότερα για το βιολί. Καθώς μεγάλωνε, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτήν την αγαπημένη του τέχνη.
διαβαστε περισσοτερα
Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 10-7-2023 ΕΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ Το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη (12-7-2023) έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο καύσωνας αυτός λαμβάνει την ονομασία CLEON και εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών με θερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023). Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας- Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον κ. Βασίλη Γεωργαλή από τον Βάρνακα.

Καλωσορίζουμε στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον κ. Βασίλη Γεωργαλή από τον Βάρνακα.
διαβαστε περισσοτερα

Το μαρτύριο του καθήκοντος. ΜΑΖΕΜΑ του ΚΑΠΝΟΥ. "Η τυραννία ξεκινούσε Ιούνιο μήνα."

Το μαρτύριο του καθήκοντος. ΜΑΖΕΜΑ του ΚΑΠΝΟΥ. "Η τυραννία ξεκινούσε Ιούνιο μήνα."
Γράφει ο Παναγιώτης Η.Χολής
Αναφέρθηκα σε προηγούμενο κείμενο μου για το φύτεμα του καπνού στα χωριά μας, τον Απρίλιο μήνα. Τον Μάιο σε χαλαρό ωράριο γίνονταν το σκάλισμα του για να αναπτυχθεί γρήγορα και να αφαιρεθούν και τα χόρτα που θα φύτρωναν στις ρίζες του κάθε φυτού. Η εργασία αυτή ήταν ποιο χαλαρή και γίνονταν κάθε απόγευμα από τα μέλη της οικογένειας. Το τσαπάκι και μια μπουκάλα νερό ήταν όλα τα σύνεργα τις εργασίας. Φτάσαμε στον Ιούνιο.
διαβαστε περισσοτερα

Μνημόνιο συνεργασίας για την κλιματική αλλαγή μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής στη Δημόσια Υγεία, προχώρησαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Μέτρα κατά της αφρικανικής πανώλης

Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους, αλλά και ενσταβλισμένους χοίρους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του νοσήματος για τη χοιροτροφική παραγωγή που είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής επισημαίνει:
διαβαστε περισσοτερα

«Φλόγα Πολιτισμού» με συναυλία του Κωστή Μαραβέγια, στο Αγρίνιο

Με συναυλία του γνωστού συνθέτη και στιχουργού Κωστή  Μαραβέγια,  την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023,, στο Παναιτωλικό Στάδιο Αγρίνιου, συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (4/2023) που εκδόθηκε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας,το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και τη Δυτικήκαι Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεταισταδιακά ανατολικότερα και προκαλεί συνθήκες καύσωνα από την Τετάρτη (12-7-2023) έως καιτις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ο καύσωνας αυτός λαμβάνει την ονομασία 'CLEON' και
εντάσσεται στα Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα με διάρκεια τουλάχιστον έξι ημερών μεθερμότερες ημέρες την Παρασκευή (14-7-2023) και το Σάββατο (15-7-2023).

Πιο αναλυτικά:
διαβαστε περισσοτερα

Ενημέρωση για προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σύμφωνα με τηλεφωνικές καταγγελίες, αγνώστου ταυτότητας άτομα τηλεφωνούν σε συναλλασσόμενους με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προσπαθώντας να τους εξαπατήσουν, επιδιώκοντας να αντλήσουν στοιχεία για τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας.Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ - ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ τον Αριστοτέλη -Άρη Αποστολάκη ιδιωτικό υπάλληλο .

Ο Άρης μεγάλωσε και ζει στον πανέμορφο Μύτικα Ξηρομέρου , είναι απόφοιτος Λυκείου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών
διαβαστε περισσοτερα

Άμεση η παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ξηρομέρου και της Πυροσβεστικής Μεσολογγίου σε φωτιά στη ‘’ΒΕΛΑΩΡΕΣ’’ Αστακού

Ημερομηνία 10.7.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΕΝΗΜΕΡΩΣΗΜία πολύ επικίνδυνη φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στη περιοχή ‘’ΒΕΛΑΩΡΕΣ’ Αστακού.
διαβαστε περισσοτερα
1η ετήσια συνάντηση του προγράμματος eco2adapt στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, 10-13 Ιουλίου 2023.

1η ετήσια συνάντηση του προγράμματος eco2adapt στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, 10-13 Ιουλίου 2023.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 10.7.2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1η ετήσια συνάντηση του προγράμματος eco2adapt στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, 10-13 Ιουλίου 2023. Στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας οργανώνεται η πρώτη ετήσια συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος eco2adapt (Ecosystem-based Adaptation and Changemaking to Shape, Protectand Maintainthe Resilience of Tomorrow's Forests), το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ, HORIZON EUROPE. Η συνάντηση διοργανώνεται από το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Ξηρομέρου.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ευσταθίας (Έφης) Λιότσου, με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Τριανταφυλλάκη (τοπικό ψηφοδέλτιο Βάρνακα).

Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Έφη μου καλή επιτυχία! Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................