ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Καθαρισμός του κεντρικού δρόμου (Αστακός-Αγρινίου)

Μετά από αίτημα μας στις αρμόδιες υπηρεσίες, και καθ υπόδειξη αυτών, ξεκινήσαμε τον καθαρισμό του κεντρικού δρόμου (Αστακός-Αγρινίου)
εντός του ορίου του χωριού μας, και μαζί με εθελοντές αρχίσαμε αποψίλωση και κλάδεμα κλαδιών και χόρτων, για την καλύτερη κυκλοφορία οχημάτων και την αποφυγή ατυχημάτων. Ο Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλόπουλο
Πάνος Πετρονικολός











διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ: Θεατρική παράσταση "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Το Θέατρο Θυμέλη Έλλης Βοζικιάδου παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" στον Αστακό. Βραβευμένη θεατρική παράσταση (βραβείο «Δημήτρης Ποταμίτης» για την καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2013-14 – Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης ).
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου(Δημαρχείο Αστακού)

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 18:00

Υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου 
,Πολιτισμός,Περιβάλλον,και αθλητισμός ,Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 8 ΕΚ. ΕΥΡΩ (ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ν. Φαρμάκης: «Ούτε ένα παιδί χωρίς το σχολείο που του αξίζει!»
Δράσεις που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις στην σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και αναφέρονται στην αναβάθμιση και υλοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα της Δυτικής Ελλάδας αλλά και στην συμπλήρωση του σχετικού εξοπλισμού, αφορά η Πρόσκληση (Κωδικός 510α11α_4) που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.
διαβαστε περισσοτερα

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της 6ης ΥΠΕ για την διαχείριση αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων.

Παροχή τεχνικής βοήθειας προς τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Ελλάδας θα παρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ. Η τεχνική βοήθεια αφορά στη διαχείριση των αποβλήτων των Κέντρων Υγείας, όπως και άλλων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες και το μέγεθος κάθε δομής.
Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Υγείας βάσει νομοθεσίας δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν κανονισμό διαχείρισης αποβλήτων, κάτι που δημιουργεί κενά ως προς τη ορθή διαχείριση αποβλήτων, αλλά και την επαρκή γνώση του προσωπικού τους. Ακριβώς αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η συνεργασία των δύο φορέων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ένέργειας, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Λάμπρος Δημητρογιάννης συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη για το συγκεκριμένο ζήτημα και μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Λάβαμε την πρωτοβουλία με στόχο να υπάρξει επαρκής ενημέρωση του προσωπικού των Κέντρων Υγείας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, προκειμένου να διασφαλίζεται η Υγεία των εργαζομένων αλλά και…
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην καφετέρια CIELO (ΜΑΥΡΙΑΚΑΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, καλεί τα μέλη του σε συνάντηση στην καφετέρια CIELO (ΜΑΥΡΙΑΚΑΣ)  το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019και ώρα 6:00 μ.μ. Παρακαλούμε για την συμμετοχή όλων σας! Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

BLACK FRIDAY ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ'' Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

BLACK FRIDAY  συνεχίζετε στη Μπαμπίνη και στο ΚΑΦΕ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ''τα πλατάνια''  την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019  με έκπτωση 50% ( από καφέ μέχρι ψητά) 
Σας περιμένουμε  

διαβαστε περισσοτερα

Δεύτερη Γιορτή Ελληνικής Παράδοσης από το Σωματείο "Ελληνική Παράδοση" την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα13:00 επιβάλλεται να βρεθούμε όλοι στο Ίλιο για να τιμήσουμε τους άξιους υπηρέτες της Ελληνικής Παράδοσης, των Ελληνικών χορών και της Λαογραφίας Έφη Ρούτη και Βασίλη Τσούνη(με φλέβα Ξηρομερίτικη) Το αξίζουν!!!
διαβαστε περισσοτερα

Τους αθλητές και τον Δάσκαλο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ Βράβευσε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Τους αθλητές και τον Δάσκαλο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ Γιώργο Μαρίνο Βράβευσε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης απονέμοντας τους τιμητικές πλακέτες. Για την πρόσφατη επιτυχία τους  στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.

διαβαστε περισσοτερα
Ορισμός άμισθης συμβούλου του Δημάρχου Ξηρομέρου, σε θέματα κοινωνικής προστασίας.

Ορισμός άμισθης συμβούλου του Δημάρχου Ξηρομέρου, σε θέματα κοινωνικής προστασίας.

Αστακός, 02.12.2019 Αριθ. πρωτ.: 10327 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 2646360500
Fax: 2646042531
e-mail: info@dimosxiromerou.gr ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΙΣΘΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. ΑΠΟΦΑΣΗ
142/2019 Ο Δήμαρχος.
Έχοντας υπ' όψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ειδικότερα της παρ. 1 θ αυτού.
2. Την ανάγκη για την επικουρία του Δημάρχου σε θέματα κοινωνικής προστασίας.
3. Τη δυνατότητα αξιοποίησης των ειδικών γνώσεων, της πολύχρονης εμπειρίας και της εκούσιας εθελοντικής διάθεσης για προσφορά της Ελένης Ν. Αλμπάνη, Επίκουρου Καθηγήτριας Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου, δεδομένου ότι η άμισθη σύμβουλος θα εκτελέσει το έργο της χωρίς αποζημίωση. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Αναθέτει στην κ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................