Οι ''λίμνες'' της Μπαμπίνης (φωτο Σπύρος Γερ.Γρίνος)

Με της ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας και γενικά στη Δυτική Ελλάδα  όχι μόνο ξεδίψασαν τα χωράφια αλλά δημιούργησαν και μικρές λιμνούλες που κρατούν το νερό μέχρι σήμερα .
Δείτε φωτο από την περιοχή λάμπρες με το φακό του Σπύρου Γερ.Γρίνου.












διαβαστε περισσοτερα

Ο ποδοσφαιριστής που αλώνιζε τα ξερά γήπεδα(Γιώργος Μασσαλής του Δημητρίου)

Βλέποντας αυτή την παρακάτω φωτο δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στους τρεις αυτούς νέους , τον Γρηγόρη Δημητρούκα , τον Αντώνη Κοτρώτσο και ιδιαίτερα τον ξάδερφό μου Μασσαλή Γιώργο που πραγματικά αλώνιζαν τα ξερά γήπεδα όχι μόνο της περιοχής μας αλλά σε όλη την χώρα όπου και αν έπαιξαν ποδόσφαιρο!  Γήπεδο Παναιτωλικού - Γρηγόρης Δημητρούκας -Αντώνης Κοτρώτσος κάτω Γιώργος Μασσαλής Θέλω να αναφερθώ στον ξάδερφό μου που πραγματικά διέθετε θα έλεγα υπερφυσικές δυνάμεις που αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα σίγουρα θα ήταν δεκαθλητής η σίγουρα ένας μεγάλος αθλητής ! Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αθλητικές εκδηλώσεις που κάναμε στο Καραμούζειο ΓυμνάσιοΑστακού που πηδούσε τριπλούν δέκα τριάμισι μέτρα χωρίς τα ειδικά παπούτσια του αθλήματος! 
Όταν ήμασταν στην Αθήνα διέπρεπε και ήταν ξεχωριστός στα γήπεδα του Πειραιά παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου με την Αμφιάλη και όχι μόνο που ήταν επίπεδο Γ' η Β' Εθνικής ! Αυτά τα λίγα για τον Γιώργο εξαιτίας μιας παλιάς φωτογραφίας! Να σαι πάντα καλά ξάδερφ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Έγγραφο του 1955 Ιστορικό ανέγερσης και ενεστώσα κατάσταση του Δημοτικού Σχολείου

Η θεμελίωση του διδακτηρίου εγένετο το 1935 και αποπερατώθηκε το 1938  και παραδόθηκε για σχολική χρήση .Για την ανέγερση του  η συμμετοχή των κατοίκων  υπήρξε αξιόλογος  δια προσωπικήςεργασίας  με μεταφορά λίθων οικοδομής,  ασβεστοκάμινου,  νερού και ξυλείας.Το κοινοτικό Συμβούλιο δαπάνησε το ποσό των 300  χιλιάδων δραχμών από κοινοτικούςφόρους .Η Αρωγή του Κράτους ανήλθε στο ποσό 100 χιλιάδων   δραχμών .Δείτε το έγγραφο του 1955. Έκθεση ιστορικής ανέγερσης κα την ενεστώσα κατάσταση του .

Έρευνα Άρης Μπιτσώρης
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................