ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAI H ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ(ΠΑΝ.ΣΥ) Διοργανώνουν Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αχελώο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Αχελώο Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 ώρα 19.00 αίθουσα λόγου και τέχνης στη Στοά του Βιβλίου ,Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.


«Η πολιτιστική κληρονομιά του Αχελώου»

Ομιλητές:
Ολυμπία Βικάτου, Δρ. Αρχαιολογίας,
Γιώργος Σταμάτης, αρχαιολόγος MSc,
Νώντας Σαρλής, σκηνοθέτης, 
Παρθενία Χαρίτου.
Συντονίζει ο Παναγιώτης Κοντός Στο τέλος τηςεκδήλωσης, θα γίνει η προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι» σε σκηνοθεσία του Νώντα Σαρλή και θέμα το Περδικάκι (χωριό της Κοιλάδας του Αχελώου) με μεγάλη Πολιτιστική Κληρονομιά.
<
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝ.ΣΥ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΚ ΦΥΤΕΙΩΝ

Το κεντρικό συμβούλιο της συνομοσπονδίας μας πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση στις 18/03/19 με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στην Τ.Κ ΦΥΤΕΙΩΝ του δήμου Ξηρομέρου. Μετά από συζήτηση και μελετώντας όλα τα στοιχεία του φακέλου και λαμβάνοντας υπόψη  τις δίκαιες αντιδράσεις τις τοπικής κοινωνίας ,του δήμου Ξηρομέρου ,της τοπικής κοινότητας και άλλων φορέων αποφάσισε ομόφωνα να συνυπογράψει το ψήφισμα διαμαρτυρίας που εξέδωσε η ομάδα πολιτών αλλά και το υπόμνημα του δήμου Ξηρομέρου. Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία είναι ενάντια σε κάθε επένδυση που επιβαρύνει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Οι συγκεκριμένες μονάδες έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν γίνονται αποδεκτές από την τοπική κοινωνία. Παρακαλούμε κάθε αρμόδια αρχή να ακυρώσει  τις μέχρι τώρα αποφάσεις για εγκατάσταση μονάδων από βιορευστά  και να μη ξαναφέρει στην περιοχή μας ανάλογες και αμφισβητούμενες επενδύσεις. . ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο πρόεδρος�������������������…
διαβαστε περισσοτερα

Άψογη εμφάνιση οι αθλητές του KICK BOXING του συλλόγου μας ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ και ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ στο King Pyrros την Κυριακή 14 Απριλίου στα Ιωάννινα..!!

Οι Αγώνες είχαν φιλικό χαρακτήρα χωρίς ανάδειξη νικητή, και οι αθλητές μας ικανοποίησαν με την δυναμική παρουσία τους στο Ριγκ.. 

Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τους συγχαίρω για την άρτια διοργάνωση.. 

Ευχαριστώ επίσης τους φίλους Δασκάλους ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟ & ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την καθοδήγηση και την γενικότερη βοήθεια που πρόσφεραν στους αθλητές μου.
 Γιατί για να πετάξεις ψηλά 
''ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΈΑ ΜΌΝΟ ΜΕ ΑΕΤΟΥΣ ''

Γιώργος Μαρίνοςδιαβαστε περισσοτερα

ΚΑΤΟΥΝΑ:Η Αρχόντισσα του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Φωτο Παναγιώτης Τσούτσουρας)

Δείτε όμορφες εικόνες από την Αρχόντισσα του Ξηρομέρου Κατούνα ,μέσα από το φωτογραφικό φακό του Παναγιώτη Τσούτσουρα 
διαβαστε περισσοτερα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ Α' ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 το Δ.Σ. του ΗΡΑΚΛΗ Αστακού θεωρεί υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην φετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδας. Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε βάλει από την αρχή, Ομάδα – Οικογένεια, ήθος και αγωνιστική συμπεριφορά -  παραμονή της ομάδας στην Α’ Αιτωλ/νίας.
διαβαστε περισσοτερα

Άνοιξε για το κοινό το Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας (φωτο)

Τo Λαογραφικό Μουσείο Ματαράγκας άνοιξε για το κοινό παρουσιάζοντας πλούσιο υλικό της παράδοσης και της λαογραφίας της περιοχής. Στο διώροφο κτίριο του Μουσείου εκτίθενται παραδοσιακές στολές και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που προσφέρθηκαν από οικογένειες της Μακρυνείας για τους σκοπούς του Μουσείου. Περισσότερα εδώ
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ Δύναμη Ελπίδας. Ανατροπή τώρα - Οι θέσεις μας για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιορευστά

Οι θέσεις μας για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιορευστά, που κάποιοι προωθούν για την ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου.Σαν δημοτική παράταξη που διεκδικούμε να έχουμε από την 26η Μαΐου, την ευθύνη διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου με την θέληση των πολιτών, παίρνουμε καθαρή θέση για το θέμα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο βιορευστά, που κάποιοι προωθούν για την ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου. Η εγκατάσταση τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από καύση βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φυτειών, όπως και κάθε άλλης τέτοιας μονάδας στην ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, μας βρίσκει αντίθετους διότι: Η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου έχει χαρακτηριστικά αγροκτηνοτροφικής ζώνης, που ήδη αποδίδει κάποιο υπολογίσιμο εισόδημα και σίγουρα μπορεί να αποδώσει ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι προς των συμφέρον των τοπικών κοινωνιών να αλλάξει αυτός ο χαρακτήρας. Οι συγκεκριμένες μονάδες δεν προσφέρουν τίποτα από άποψη δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος των τοπικ…
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο στο κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου το τελευταίο αντίο στον Αποστόλη Παπαστάμο .

Αύριο, Τετάρτη 17  Απριλίου 2019 στις 12:30  στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου Αττικής  συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί θα αποχαιρετήσουν τον γνήσιο Ξηρομερίτη  Αποστόλη Παπαστάμο.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank