ΤΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 26 ΙΑΝ 2022

dimosxiromerou. gr
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της παρούσας δημοτικής περιόδου καιγια πρώτη φορά,τα ηχητικά πρακτικά όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής.Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε. ------------------------ Ανακοινώσεις - ερωτήσεις - θέματα προ ημερησίας διάταξης. 04:25 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1. Έγκριση έκθεσης στοχοθεσίας 3ου τριμήνου οικ. έτους 2021. Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Σωτήρης Γερόλυμος. 26:35 2. Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός συνολικής ισχύος 82,1 MW στη θέση '&#…
διαβαστε περισσοτερα

Νέα πίστωση 2,9 εκατ. ευρώ για τους δικαιούχους «Σχεδίων Βελτίωσης» - Καταβλήθηκαν συνολικά 10,8 εκατ. στη Δυτική Ελλάδα

Στη διάθεση νέας πίστωσης ύψους 2,9 εκατ. ευρώ προχώρησε την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς υπέγραψε την5η Απόφαση Έγκρισης Διάθεσης Πίστωσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή πληρωμής των δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1  «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» (Σχέδια Βελτίωσης) του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 47.764.236,13 €.Αξίζει να αναφερθεί ότι ο στόχος των 10,4 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή δικαιούχων του Υπομέτρου 4.1 για το έτος 2021, που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο επιτεύχθηκε, αλλά ξεπεράστηκε, αφού το συνολικό ποσό πληρωμών ανέρχεται στα 10.818.113 ευρώ.  Με αφορμή τη νέα έγκριση πίστωσης για την πληρωμή των δικαιούχων ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Με τη νέα πίστωση που υπογράψαμε, ξεπερνάμε τον ετήσιο στόχο πληρωμών του Υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσε…
διαβαστε περισσοτερα
Απόφαση Δημάρχου περί “Προληπτικής Καθυστέρησης έναρξης μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών”, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, με ώρα έναρξης στις 10.π.μ.

Απόφαση Δημάρχου περί “Προληπτικής Καθυστέρησης έναρξης μαθημάτων στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών”, την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, με ώρα έναρξης στις 10.π.μ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Αστακός, 26.01.2022 Αριθ. πρωτ.: 740 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
∆ΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. ∆/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 26463 60500
e-mail: info@dimosxiromerou.gr
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΟΓΩ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ.
ΑΠΟΦΑΣΗ
10/2022 Ο Δήμαρχος.
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010.
2. Το άρθρο 94 παρ. 4 αριθμ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 /τ.Α ́/7.6.2011) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» με το οποίο προστέθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα για «διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου».
3. Την αριθ. 61 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.∆. με αριθμό πρωτοκόλλου 74.894/30.12.2010 που αφορά «Άσκηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους από 1ης Ιανουαρίου 2011του «Προγράμματος Καλλικράτης».
4. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της κα…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ: Έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος (Νίκος ) Γρίνος

Έφυγε από τη  ζωή ο συγχωριανός μας Νικόλαος (Νίκος ) Γρίνος σε ηλικία 88 ετών ,(πατέρας του Θεόδωρου Γρίνου προέδρου του  Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ξηρομέρου) .
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του  

διαβαστε περισσοτερα

Φωτάκης Φ. Βασίλειος: Το Πανεπιστήμιο ως φορέας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης

Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί έως τώρα καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας στα Πανεπιστήμια από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.Υπάρχουν όμως ταυτόχρονα αρκετοί ιδεολογικοί και πολιτικοί χώροι που δικαιολογούν, καλλιεργούν και υποθάλπουν έως ένα σημείο τη βία ως βασικό συστατικό διεκδίκησης και ανοχής.
Η ψήφιση του νόμου για την πολιτική ασφαλείας στα ΑΕΙ και την πανεπιστημιακή αστυνομίαπου ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο, περίπου, μένει να δούμε κατά πόσο θα αλλάξει αυτή την παγιωθείσα κατάσταση. Αυτό που δεν κατανοώ είναι ότι η αστυνομία και ο ρόλος της είναι ενιαίος, αυτός της ασφάλειας. Γεννάται οπότε εύλογα το ερώτημα ως προς τί ωφελεί αυτός ο κατακερματισμός και η εξειδίκευση του ρόλου ως Πανεπιστημιακή αστυνομία;Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα κομμάτι του πολιτικού αλλά και πανεπιστημιακού κατεστημένου που βολεύεται μια χαρά με όλη αυτή την κατάσταση. Η τρομοκρατία εργαλειοποιήθηκε από τους τραμπούκους και εξωθεσμικούς ενδύοντας θεσμικό μανδύα, με οργανωμένες μειοψηφίες να κ…
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες το νεο τραγούδι του συμπατριώτη μας Θανάση Αναγνωστέλου

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες στο Spotify ( iTunes, Amazon Music, Deezer, Napster, Tidal, YouTube Music ) Το νέο τραγούδι του συμπατριώτη μας Θανάση Αναγνωστέλου με τίτλο ΛΕΣ ΛΕΣhttps://www.facebook.com/watch/?v=3004770186442621
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................