Αύριο Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 ώρα 18:00 ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Άγιο Κων/νο Πειραιά

Αύριο το βράδυ ώρα 18:00 στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιώς θα τελέσει τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.Θα παρευρεθούν όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες κληρικοί του Πειραιά για να τους γνωρίσει ο Σεβασμιώτατος.
διαβαστε περισσοτερα

FOTO: Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ(μέρος γ)

διαβαστε περισσοτερα

« Έξοδος 1826 » - Η ταινία

https://akarnanika.blogspot.com/Η ταινία « Έξοδος 1826 » είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή και αφορά την ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά, που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο δημοτικό μας τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας», στα διασωθέντα ιστορικά στοιχεία και στη μυθοπλασία. 

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή, η μουσική σύνθεση του Κανάρη Κεραμάρη, ενώ 2 παραδοσιακά τραγούδια επεξεργάστηκε ο Πάνος Κοσμίδης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου. 
Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ταινία πατώντας το σύνδεσμο 
https://www.youtube.com/watch?v=IribvK5TvrI
διαβαστε περισσοτερα

Ο Γιάννης και το κοπάδι του | Η ζωή στον Παρνασσό(Video)

Στους πρόποδες του Παρνασσού-στο Ζεμενό Βοιωτίας, συναντήσαμε τον Γιάννη, έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες κτηνοτρόφους/παραγωγούς της Αράχωβας, που θα μας μιλήσει για τις δυσκολίες διατήρησης του επαγγέλματος του.
διαβαστε περισσοτερα

Δήλωση Πάνου Χολή -Πρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ. για την απόφαση της ΠΟΑΥ(Βίντεο)

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΠΑΝΣΥ ( Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας) ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χολής αναφέρθηκε  για την απόφαση της ΠΟΑΥ(Βίντεο)Βίντεο Δραγαμεστο Νεα
διαβαστε περισσοτερα

FOTO: Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ(μέρος β)

Φωτογραφικό υλικό συνέχεια από την Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή πίτας της ΠΑΝ.ΣΥ
διαβαστε περισσοτερα

Περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή στην Πάτρα:

Δελτίο Τύπου30-1-2023Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή στην Πάτρα:Το υπάρχον Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία).Προβλέψεις, δυνατότητες και προοπτικές
Το Πράσινο Ινστιτούτο και η Περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» διοργανώνουν μια διερευνητική εσπερίδα στην Πάτρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 σχετικά με το υπάρχον σχέδιο της Περιφέρειας  για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.  Το Πράσινο Ινστιτούτο υλοποιεί το 2022-23 το έργο «Περιφερειακές Προσαρμογές στην Κλιματική Αλλαγή», με τη χρηματοδότηση του Green European Foundation. Πραγματοποιείται η ενδεικτική διερεύνηση της Κλιματικής Προσαρμογής τεσσάρων Περιφερειών (Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας), και οι προβλέψεις στα υπάρχοντα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ). Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη οι τρεις πρώτες εσπερίδες.
διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώθηκε με εκδήλωση η παρουσίαση των εικαστικών εκθεμάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά» στο Μεσολόγγι.

Ο Τομέας Πολιτισμού ΠΔΕ-ΠΕ Αιτ/νιας και το Κτίριο Χρυσόγελου σε συνεργασία με την Ομάδα Φιλαναγνωσίας του 2ου Λυκείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 στο ισόγειο του Κτιρίου Χρυσόγελου αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με τίτλο «Τα σπίτια που είχα μου τα πήραν…». Αφορμή στάθηκε η ολοκλήρωση της παρουσίασης των εικαστικών εκθεμάτων είκοσι έξι σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής των Καλών Τεχνών, «Όταν οι καιροί σβήσαν τη φεγγοβολιά».
διαβαστε περισσοτερα

Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» - Ημερίδα στο Μεσολόγγι

Με σημαντική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε ημερίδα/infoday με θέμα τη δράση χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»,την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στο κτήριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
διαβαστε περισσοτερα

Ανακοίνωση για το βραχυκύκλωμα στο εξωτερικό κουδούνι του Γυμνασίου Αστακού.

Ημερομηνία 30.1.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο πηνίο του εξωτερικού κουδουνιού του Γυμνασίου Αστακού, ξέσπασε εστιακή πυρκαγιά, η οποία κατασβήστηκε με πυροσβεστήρα που διαθέτει το Γυμνάσιο.Αυτοψία έκανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ι.Π Μεσολογγίου και η Πολιτική Προστασία του Δήμου.Ηλεκτρολόγοι απομόνωσαν τα καλώδια και έγινε αυτοψία στο δίκτυο, όπου επιβεβαιώθηκε το βραχυκύκλωμα στο εξωτερικό κουδούνι. Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το κτίριο.Η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί απρόσκοπτα την αυριανή.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Ημερομηνία 30.1.2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξηρομέρου, προσκαλούν όλους τους εργαζομένους του Δήμου στην κοπή της βασιλόπιτας την Πέμπτη 02/02/2023 και ώρα 14:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στον Αστακό.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................