ΑΣΤΑΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2024 - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΆΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΆΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΥΡΙΆΚΟ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΆΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΆΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΥΡΙΆΚΟ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ
Στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Παπαθανάση. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η επικαιρότητα και το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης, καθώς και θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να δώσει τέλος σε χρόνιες παθογένειες της χώρας μας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν, βεβαίως, τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και οι προτάσεις του βουλευτή για την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων του νομού. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την προθυμία του για την επίλυση των θεμάτων της Αιτωλοακαρνανίας με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ευημερία και την ανάπτυξη.
Τέλος, συμφώνησαν σε μια διαρκή συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Μύτικα.

Ημερομηνία 29-2-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούνται Σύλλογοι και κάτοικοι του Μύτικα σε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα την Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 05:00 μ.μ., για συζήτηση σχετικά με την διοργάνωση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού – Ιδιαίτερo προειδοποιητικό σήμαΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (6/2024) που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Πέμπτη29Φεβρουαρίου 2024 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (29-02-2024)  έως το πρωί του Σαββάτου (2-03-2024) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν  το βράδυ της Πέμπτης στα δυτικά και την Παρασκευή θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και αργότερα το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. 
Πιο αναλυτικά :
διαβαστε περισσοτερα

Επερώτηση Κώστα Καρπέτα για την κατάσταση στον Οδοντωτό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/02/2024

Επερώτηση Κώστα Καρπέτα για την κατάσταση στον Οδοντωτό



Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας κατάθεσε επερώτηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάσταση στο Οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοπτού – Καλαβρύτων, με αφορμή τον πρόσφατο εγκλωβισμό 90 επιβατών του τρένου. Ο κ. Καρπέτας καλεί τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να απαντήσει στα εξής:
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ -ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Αγαπητοί μας αιμοδότες, 
ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το Π.Ν. Ρίου θα πραγματοποιήσει την τακτική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 4  ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, από τις 4:30 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ).

Καλούμε όλους τους εθελοντές μας, αλλά και νέους αιμοδότες να στηρίξουν την προσπάθειά μας και  να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 Δεν πρέπει να ξεχνάμε , η ανάγκη για αίμα είναι καθημερινή και μας αφορά όλους!

Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα
Ζωντανή μετάδοση της Διεπιστημονικής Διημερίδας: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

Ζωντανή μετάδοση της Διεπιστημονικής Διημερίδας: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

https://www.dimosxiromerou.gr/nea Ημερομηνία 28-2-2024 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Διεπιστημονική Διημερίδα: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;», Παρασκευή 1/3, 10:30 π.μ. - 6 μ.μ. και Σάββατο 2/3, 10:30 π.μ. - 4 μ.μ. (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50), θα μεταδοθεί ΚΑΙ με livestreaming από το κανάλι του Δήμου Ξηρομέρου στο YouTube. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την διημερίδα μέσα από το κανάλι μας, να πάρουν το σύνδεσμο ή το κώδικα ενσωμάτωσης και να τον χρησιμοποιήσουν στα μέσα τους και στα κοινωνικά δίκτυα. Ο σύνδεσμος για την πρώτη μέρα (Παρ. 1/3)
https://www.youtube.com/watch?v=_EGLb_Af_jw Ο σύνδεσμος για τη δεύτερη μέρα (Σάβ. 2/3)
https://www.youtube.com/watch?v=fb-7bYmtm3o ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΜΑΡΤΙΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024- Διημερίδα: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»

Διημερίδα: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;»ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Διημερίδα: «Υδατοκαλλιέργειες στις ελληνικές ακτές: Κατάληψη χωρίς όρια;» Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 το κυρίαρχο υδατοκαλλιεργητικό μοντέλο, παρακολουθούμε να εγκαθίσταται, να διογκώνεται και να επεκτείνεται ανεξέλεγκτα, να «χωροθετείται» ανεξέλεγκτα, να αδειοδοτείται μέσα από συγκρουόμενες διαδικασίες και αδιαφανείς «μελέτες», να είναι, τέλος, μη ελεγχόμενο όσον αφορά στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η τόση περιβαλλοντική και χωρική πίεση οδηγεί τις περιοχές των υδατοκαλλιεργειών σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια αναιρώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό και απωθώντας εκ των πραγμάτων κάθε άλλη δραστηριότητα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................