Η κοινοβουλευτική φωνή της σύγχρονης κινηματικής αριστεράς. Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος *

Η κοινοβουλευτική φωνή της σύγχρονης  κινηματικής αριστεράς Μετά τη βαριά πολιτική και κοινωνική καταχνιά των τελευταίων 13 χρόνων, διαφαίνεται η ανάγκη για έκφραση μιας αριστερής πολιτικής με παρόν και μέλλον στον αντίποδα του ισοπεδωτικού οικονομικού φιλελευθερισμού που εκφράζει με ακραίο τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά, που με κάποιες καλλωπιστικές διατυπώσεις,  υποστηρίζουν  πιστά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και με κάποιες υποκριτικές κραυγές η, μεταξύ Ν.Δ. κι ακροδεξιάς παραφυάδα,  «Ελληνική Λύση».
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Δημοσιογράφων από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιογράφοι από ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξενήθηκαν στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023. Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν σε ορεινούς όγκους των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων και συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Τάκη Παπαδόπουλο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ, Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη, σε μικρή εκδήλωση υποδοχής που τους έγινε στο ξενοδοχείο Moxy Πάτρας.
διαβαστε περισσοτερα

Νέο πρόγραμμα για αγρότες με χρηματοδότηση 18 εκατ. ευρώ για τη Δυτική Ελλάδα

Άνοιξε η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του υπομέτρου 4.1 «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
διαβαστε περισσοτερα

ΗΠΕΙΡΟΣ: Από κτηνοτρόφος μετανάστης στη Γερμανία | Ξενιτεμένοι Έλληνες(βίντεο)

Ο Έλληνας που εγκαταλείπει τη χώρα του και μεταναστεύει στη Γερμανία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Αν και η Γερμανία είναι μια πλούσια και προηγμένη χώρα, η προσαρμογή σε μια νέα κουλτούρα, γλώσσα και τρόπο ζωής μπορεί να είναι δύσκολη.
διαβαστε περισσοτερα

Μετά την άνοδο στη Β' κατηγορία και πρωταθλήτρια η Α.Ε Αλυζίας στην Γ' κατηγορία. Ισόπαλος 1 - 1, ο τελευταίος αγώνας που ήταν εκτός με την Α.Ε Χάλκειας (φωτογραφίες και video).

ΠΗΓΗ: mytikaspressΛήξη του φετινού πρωταθλήματος μετά από 14 αγωνιστικές, με επίτευξη όλων των στόχων για την Α.Ε Αλυζίας, με άνοδο στην Β' κατηγορία και κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας. Ισόπαλος 1 - 1, ο τελευταίος αγώνας που ήταν εκτός έδρας με την Α.Ε Χάλκειας, η οποία ήταν στην 2η θέση και μόνο με ήττα με 4 γκολ διαφορά η Α.Ε Αλυζίας θα έχανε την 1η θέση.  Συγχαίρουμε την ομάδα μας για την άνοδο στη Β' κατηγορία και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ' κατηγορίας, παίχτες, προπονητικό τιμ και Διοίκηση. Ευχόμαστε σε όλους υγεία και με καλή οργάνωση και προγραμματισμό, να μας δώσουνε την ευκαιρία του χρόνου να παρακολουθήσουμε εμείς οι απλοί φίλαθλοι ωραίο ποδόσφαιρο σε μία ανώτερη κατηγορία και αυτοί ως παίχτες και διοίκηση, να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα κοινωνικό γεγονός όπως αυτό του ποδοσφαίρου, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Τη νέα χρονιά λοιπόν η Α.Ε. Αλυζίας επιστρέφει στην Β' κατηγορία, όπου κακά τα ψ…
διαβαστε περισσοτερα

Ο συμπατριώτης μας Θανάσης Κατερινόπουλος υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής -Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών

διαβαστε περισσοτερα

Ο Σταύρος Καραγκούνης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Αστακό .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Σταύρος Καραγκούνης,  υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στον Αστακό .
Σε εκδήλωση σε γνωστό ξενοδοχείο του Αστακού υποδέχτηκαν οι φίλοι του Σταύρου Καραγκούνη, τον υποψήφιο βουλευτή.
διαβαστε περισσοτερα

« Πολιορκία » - Η ταινία

Η «Πολιορκία», βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και δη στη μάχη της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.
Λίγα λόγια για το έργο: Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.
*Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στις εξής περιοχές: Άμφισσα / Δελφοί / Αράχωβα / Αγία Ευθ…
διαβαστε περισσοτερα

Δ.Τ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ 27 ΜΑΡ 2023.....Κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ για το ΠΔ της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Ημερομηνία 27/3/2023ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Κατάθεση αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ για το ΠΔ της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), από τη Δικηγόρο του Δήμου Ξηρομέρου κα Άνθη Γιαννούλου, η αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) (αρ. φύλλου 25, Τεύχος Τέταρτο 23/01/2023), που αφορά την ίδρυση της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του Θανάση Παπαθανάση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου
27/3/2023
Επισκέφθηκα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου και ενημερώθηκα από τον διοικητή της Υπηρεσίας, Αντιπύραρχο Καγιά Βασίλη, για τις ανάγκες της υπηρεσίας και την προετοιμασία της εν’όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.
διαβαστε περισσοτερα

Άρθρο Κώστα Σιέττου, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Τομεακή ΟργάνωσηΑιτωλοακαρνανίαςΙ. Σταΐκου 2 ,30100  ΑΓΡΙΝΙΟ,τηλ. :2641057875, Fax:2641026654,e-mail : kke_ne_aitnias@yahoo.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΆρθρο του Κώστα Σιέττου, καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, υποψήφιου βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕΟι εγκληματικές πολιτικές και τα κροκοδείλια δάκρυα του αστικού πολιτικού συστήματος«Όταν ένα άτομο προκαλεί σωματικές βλάβες σε ένα άλλο άτομο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο θάνατός του, ονομάζουμε την πράξη αυτή ανθρωποκτονία. Όταν ο δράστης γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ο τραυματισμός θα είναι θανάσιμος, ονομάζουμε την πράξη του αυτή δολοφονία. Αλλά όταν το αστικό κράτος (η αστική τάξη) βάζει εκατοντάδες ανθρώπους σε έναν τέτοιο κίνδυνο που αναπόφευκτα οδηγεί σε έναν πολύ πρόωρο και αφύσικο θάνατο, έναν θάνατο που είναι τόσο θάνατος όσο ένας θάνατος που προκαλείται με ένα σπαθί ή από μια σφαίρα, όταν στερεί από χιλιάδες τη ζωή τους, ή όταν τους θέτει σε συνθήκες στις οποίες κινδυνεύει η ζωή τους, όταν τους αναγκάζει, μ…
διαβαστε περισσοτερα
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΩΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΚΟΥΡΤΟΥ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ.

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 27/3/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Στις Τοπικές Κοινότητες Σκουρτούς και Χρυσοβίτσας θα πραγματοποιηθεί διακοπή νερού την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 8:00 π.μ., προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και χλωρίωσης των δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης. Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Εκ του Δήμου Ξηρομέρου
διαβαστε περισσοτερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ & ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ», ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 06:00 - 08:00 Μ.Μ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 23-03-2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Δελτίο Τύπου Ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με τους Δήμους Αργοστολίου, το Δήμο Ευρώτα, το Δήμο Πύργου και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα εμβόλια» την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 06:00 - 08:00 μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................