Αυθεντικό πανηγύρι στο Χαλκιόπουλο | Η παράδοση ζωντανεύει με χορό και κέφι

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Παραδοσιακό γλέντι στα Λουτρά Χαλκιοπούλων Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, και η φύση στα Λουτρά Χαλκιοπούλων Αιτωλοακαρνανίας σείστηκε από τους ρυθμούς ενός αυθεντικού παραδοσιακού πανηγυριού. Κάτω από τη δροσερή σκιά των δέντρων, πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκε για να γιορτάσει και να χορέψει μέχρι τελικής πτώσης.
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής του 4ου διμήνου 2024.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΑστακός 22/8/2024Αριθμ. Πρωτ: 10933 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Προς: 1. Δήμαρχο Ξηρομέρου 2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ξηρομέρου 3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Ξηρομέρου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Καλεί σε Ειδική δια ζώσης Συνεδρίαση Λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής 4ου Διμήνου 2024, στις 27 Αυγούστου 2024, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 07:00 μ.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 & 67Α του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α/2010) όπως ισχύουν καθώς και της αριθμ. 98/8182/26.01.2024 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ. για συζήτηση στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
διαβαστε περισσοτερα

ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ:Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Αστακού. Δεν προσκλήθηκα στη βαρκαρόλα...

Τώρα που έσβησαν τα (πανάκριβα) πυροτεχνήματα και οι φωτοβολίδες της χθεσινής Βαρκαρόλας, μιας εκδήλωσης που δεν ξέρω πόσο προσέφερε στον εκπολιτισμό μας - σε αντίθεση με άλλες που δεν προβάλλονται - , χωρίς βεβαίως ίχνος παραπόνου αλλά σαν επισήμανση, αναφέρω τη μη πρόσκλησή μου με την ιδιότητα του Προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Αστακού και σκέφτομαι πόσο κακός σύμβουλος είναι η αλαζονεία σε κάποιον που παίρνει κάποιο αξίωμα.Η φωτογραφία της Προέδρου, σε πόζα που θυμίζει το μεγάλο Πυρπολητή της Επανάστασης του ΄21, το επιβεβαιώνει. Φιλικά, Κωνσταντίνος Γαλάνης Τοπικός Σύμβουλος Αστακού Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Αστακού
διαβαστε περισσοτερα

Χθες Παρασκευή 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μεγάλη λαϊκοδημοτική βραδιά μουσικής στο πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας στον Μύτικα(φωτο-βίντεο).

Χθες Παρασκευή 23 Αυγούστου το βράδυ,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  στο χώρο ανάμεσα στο Λύκειο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Μύτικα, το μεγάλο ανοιχτό παραδοσιακό  γλέντι μιας και γιόρταζε το εκκλησάκι της Αγίας Ελεούσας. Με ζωντανή ορχήστρα και διοργανωτή την Α.Ε. Αλυζίας, διασκεδάσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τιμώντας το πανηγύρι της Αγίας Ελεούσας και για λίγες ώρες θα αφήσαμε πίσω τις έγνοιες και τα προβλήματα.
διαβαστε περισσοτερα

Με απόλυτη επιτυχία η βαρκαρόλα στον Αστακό (φωτογραφίες και videos).

Ημερομηνία 24/8/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια διαφορετική και συνάμα μαγευτική εκδήλωση έλαβε χώρα 22 Αυγούστου στον κόλπο του Αστακού. Η παραδοσιακή βαρκαρόλα ξεπέρασε κάθε επιτυχία τόσο από θέμα συμμετοχής κόσμου όσο και από θέαμα των βεγγαλικών και την μουσική των κανταδόρων.Μέσα σε ένα πανέμορφο νυχτερινό σκηνικό, οι βάρκες διέσχισαν τον κόλπο του Αστακού από το Λιμάνι ως τα Γιούλια, πλαισιωμένοι από την παραδοσιακή ορχήστρα μουσικής ‘’Αγιομαυρίτικη Παρέα’’.Τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό και οι ήχοι της μουσικής, μαζί με το χειροκρότημα του κόσμου που παρακολούθησαν δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα.Ευχαριστούμε τον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση, τους αλιείες και όσους έδωσαν την βάρκα τους, τους κανταδόρους για την υπέροχη μουσική τους, το σύνολο των εθελοντών που βοήθησαν για την οργάνωση της εκδήλωσης.
Φωτογραφίες από εδώ:https://drive.google.com/drive/folders/1VnQJ7xhTU_tx5c-M4bnkiKMmMQhnj43q?usp=sharing
Video 1: https://youtu.be/-BXByX…
διαβαστε περισσοτερα

Καλό ταξίδι μπαρμπα Νύσια

Ο μερακλής ο άνθρωπος ποτέ του δεν πεθαίνει .Για μια ολόκληρη ζωή μες στη καρδιά μας μένει  Με λύπη είδαμε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την είδηση του θανάτου του συμπατριώτη μας Ξηρομερίτη (Αετό) και φίλο της Μπαμπίνης Νύσια Κατσιγιάννη .
Καλό ταξίδι μπαρμπα Νύσια Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Φωτο. 2023Μαχαιράς σε γλέντι του Συλλόγου.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση βιβλίου στον Αστακό το Σάββατο 24 Αυγ.: «Η προφητεία της Ατλαντίδος» του Μιχάλη Γριβέα.

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................