Πως βγήκε η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑΑΑΑ» και γιατί μετά τις πρώτες μάχες τη φώναζαν και οι Ιταλοί.

Πως βγήκε η πολεμική κραυγή «ΑΕΡΑΑΑΑ» και γιατί μετά τις πρώτες μάχες τη φώναζαν και οι Ιταλοί. 
Τι σχέση έχει με την πολεμική κραυγή των αρχαίων Ελλήνων «Αλαλά»... 

διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Πρόκληση για συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΡΙΘ. 6 /2018 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Καλεί σε Τακτικό Συμβούλιο την εικοστή πέμπτη (25η) του Μηνός Οκτωβρίου έτους 2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Αστακού για λήψη Αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ ...Τον παλιό εκείνο τον καιρό

Μια φωτογραφία από τα παλιά μας έστειλε ο συγχωριανός μας Θωμάς Παππάς στη οποία απεικονίζετε ο αείμνηστος  Θεόδωρος (Λάκιας) Παππάς με το πρώτο φορτηγό του
διαβαστε περισσοτερα

Ο Προφήτης Ηλίας στη Μυρτιά Τριχωνίδας(video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η Μυρτιά βρίσκεται στην Βορειοανατολική όχθη της λίμνης Τριχωνίδας. Η ιστορία της Μυρτιάς χάνεται στο βάθος του χρόνου. Το παλαιότερο όνομα του χωριού ήταν “Γουρίτσα”. Στο χωριό εκτός από το ιστορικό μοναστήρι της Μυρτιάς, υπάρχουν τρεις ενοριακοί ναοί, ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Προφήτης Ηλίας και ο Άγιος Δημήτριος. Οι ναοί αυτοί πλαισιώνονται από τα ξωκλήσια της Αγίας Ελεούσας και της Αγίας Παρασκευής.

video

διαβαστε περισσοτερα

Η Μπαμπινιώτισα Ρένια Ζαρκαδούλα στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής ( Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών)

Η Ρένια Ζαρκαδούλα που θα είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Μεγάλωσε στο Χαλάνδρι Αττικής και είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος διπλώματος αθλητικής δημοσιογραφίας. Ασκεί μάχιμη δικηγορία και έχει δικό της δικηγορικό γραφείο.
διαβαστε περισσοτερα

28η Οκτωβρίου στο Μουσείο Ακρόπολης

Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το εστιατόριο. Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές του με τα αριστουργήματα της αρχαϊκής και της κλασικής εποχής.
διαβαστε περισσοτερα

Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου:ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΟΧ 2/2018

Στον Αστακό και στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου σήμερα την δεκάτη ενάτη (19 η) του μηνός Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 μ.μ. συνήλθε η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με την 4/19.01.2018 (ΑΔΑ: 66Σ6ΟΞ15-Ζ7Ψ) απόφαση του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, προκειμένου να ελέγξει τα δικαιολογητικά και να καταρτίσει τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων της ΣΟΧ 2/2018 προκήρυξης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου .
ΨΑΓ3ΟΞ15-ΦΛΩ.pdf209 kB
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................