ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ: Πρόσκληση μελών για συνάντηση -καφέ την Κυριακή 4 Ιουλίου

διαβαστε περισσοτερα

Το πρόβλημα της ύδρευσης της Μπαμπίνης

Ξηρομερίτες κατά την έναρξη του έργου ύδρευσης του  Ξηρομέρου. Τέταρτος από αριστερά ο Μπαμπινιώτης πολιτευτής Γ. Δ. Παπαδημητρίου

Η Μπαμπίνη εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει πρόβλημα με το πόσιμο νερό, αφού είναι ακατάλληλο για πόση και ίσως και για τη μαγειρική.Η ιστορία της ύδρευσης της Μπαμπίνης και των άλλων γύρω χωριών αρχίζει από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, όταν η Κοινότητα πήρε την απόφαση να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης, που τότε γινόταν από τα πηγάδια της... Μαζί με τα άλλα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου η Μπαμπίνη αποφάσισε να συμμετάσχει στο έργο για την ύδρευση του χωριού από τα παλιά Αχυρά, από την πηγή του Κεφαλόβρυσο, όπου αναβλύζει αρκετό νερό από τις ακαρνανικές κορυφές. Η ύδρευση των χωριών από τα Αχυρά έγινε σε τρεις φάσεις: πρώτα υδροδοτήθηκε η Κατούνα και η Τρύφου, κατόπιν έγινε η υδροδότηση σχεδόν όλου του κεντρικού Ξηρομέρου, από την Κωνωπίνα έως το Αγράμπελο και ακολούθησε Αμφιλοχίας, του Στάνου και του Σπάρτου.
Οι Κοινότητες Παπαδάτου, Φυτειών, Σκουρτούς, Μπαμπίν…
διαβαστε περισσοτερα

Β. Φεύγας: Η Ελλάδα θα πετύχει να χτίσει το τείχος ανοσίας

3 Απριλίου 2021ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη, παραχώρησε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας σχετικά με τις έρευνες κοινής γνώμης που δημοσιεύονται όσον αφορά το πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Ο  κ. Φεύγας ανέφερε ότι η Ελλάδα ακολουθεί τη διεθνή τάση στον εμβολιασμό και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλώνουν ότι θα πάνε να εμβολιαστούν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι 7η μεταξύ των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πορεία  του εμβολιαστικού προγράμματος. Ακόμη και όσοι δεν έχουν προγραμματίσει κάποιο ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν δηλώνουν ότι θα το κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα σε ποσοστό που πλησιάζει το 50%, τόνισε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας
Καταλήγοντας στη συνέντευξή του στον Real FM ο κ. Φεύγας, εξέφρασε την αισιοδοξ…
διαβαστε περισσοτερα

Παραδοσιακή παραγωγή βουτύρου,ξινόγαλου και ψήσιμο κουλούρας στα Άγραφα(βιντεο Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Η οικονομία που κάνει κύκλο, ανέθρεψε γενιές και γενιές και κράτησε την Ελλάδα όρθια ανά τους αιώνες. Η διαφύλαξη και η ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών μας παραδόσεων αποτελεί χρέος για την προστασία της. Με την παγκοσμιοποίηση που επέρχεται, είναι η άυλη κληρονομιά μας που σταδιακά σβήνει.Η κυρά Αλεξάνδρα στο ορεινό Αγραφιώτικο χωριό, μας ετοιμάζει βούτυρο που έφτιαξε η ίδια, τα παράγωγά αυτού ξινόγαλο & κλωτσοτύρι (αρτιμή) καθώς και κουλούρα ψημένη στα ξυλοκάρβουνα.Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...Κλαρίνο:Γιώργος Τουφεκούλας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................