ΡΕΝΙΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ*ΠΑΣΟΚ σημαίνει συνέπεια και ευθύνη

ΡΕΝΙΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ*ΠΑΣΟΚ σημαίνει συνέπεια και ευθύνη

Γράφει η ΡΕΝΙΑ ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ*«Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας, όχι όμως καρεκλολαγνείας. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην παράταξή μας και στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις» σημειώνει η Ρένια Ζαρκαδούλα σε άρθρο της στην εφημερίδα “tomanifesto”  Σε μια κοινωνία που έχει γονατίσει οικονομικά και ηθικά, μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, η πολιτική θα έπρεπε να ενώνει, όμως στη χώρα μας επικρατεί η τοξικότητα, ο διχασμός και η πόλωση. Αντί η δημόσια αντιπαράθεση στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο να γίνεται για το μέλλον της χώρας, ασχολούμαστε με σκανδαλολογία, fake news και ψεκασμένες θεωρίες.Δείτε https://tomanifesto.gr
διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή 19-02-2023 έγινε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών Αθήνας, Πειραιά και Αττικής

Την Κυριακή 19-02-2023 έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Αμφιλοχιωτών Αθήνας, Πειραιά και Αττικής στην Ταβέρνα "Σπηλιά της Ακροπόλεως" στην Πλάκα, με την συμμετοχή συμπατριωτών και φίλων σε ένα χαρούμενο κλίμα με τραγούδια και χορό.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ_Ανακοίνωση για τα 80 χρόνια της ΕΠΟΝ

13/2/202380 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝΤο 2023 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση τηςΕΠΟΝ. Την 23η Φλεβάρη του 1943 συγκεντρώθηκαν, στο σπιτάκι της Δουκίσσης Πλακεντίας 3, στους Αμπελόκηπους, σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, αντιπρόσωποι 10 νεολαιίστικών οργανώσεων. Με πρόταση της θρυλικής ΟΚΝΕ κατέληξαν στην απόφαση ίδρυσης της ένδοξης ΕΠΟΝ. Η ίδρυσή της ήταν αποτέλεσμα της ορμητικής ανάπτυξης του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στο ναζί κατακτητή και στους ντόπιους συνεργάτες του, με καθοριστική τη συμμετοχή της εργατικής και σπουδάζουσας νεολαίας. Την αναγκαιότητα για τη δημιουργία μιας νεολαιίστικης οργάνωσης στην οποία θα συσπειρώνεται, θα παλεύει και θα δρα η νεολαία, στα πλαίσια του απελευθερωτικού αγώνα δίπλα στο ΕΑΜ, αποφάσισε το ΚΚΕ, στη2η Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτικό Μνημόσυνο του Θανάση Δημητρακόπουλου

Την, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην Υπουργού και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θανάση Δημητρακόπουλου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
διαβαστε περισσοτερα

Σπήλιος Λιβανός : Επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 22/2/2023Σπήλιος Λιβανός : Επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα για το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας Την απόσυρση ή τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει ότι στα νοσοκομεία κάτω των 400 κλινών, όπως το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας, δεν προβλέπεται πλέον η συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή ( που στην περίπτωση της Αιτωλοακαρνανίας είναι ο διοικητικός προϊστάμενος της ΝΜ Μεσολογγίου ) ζητεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο αναφορικά με θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Θανάση Παπαθανάση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο αναφορικά με θέματα ασφαλείας και αστυνόμευσης.
21.02.2023
Στην ατζέντα της συζήτησης κυριάρχησαν τα ζητήματα της ενδυνάμωσης και αναβάθμισης των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας της Αιτωλοακαρνανίας, η ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού προκειμένου να καλυφθούν  οι αυξημένες απαιτήσεις, καθώς και η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής στις αστυνομικές μας υπηρεσίες.
Ο Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν την #Αιτωλοακαρνανία και συμφωνήθηκε η συνεχής επικοινωνία μας για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της περιοχής.
Κοινός μας στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και η διευκόλυνση του έργου της Αστυνομίας προς όφελος της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Γιατί μόνο με ουσιαστική ασφάλεια, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία στον τόπο μας.
Για να ανεβάσουμε μαζί την Αιτωλοακαρνανία ψη…
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ- Προσφορά για διανομή γαλακτομπούρεκου την Κυριακή των Αποκριών

Την Κυριακή των αποκριών, όπως κάθε χρόνο μετά την παρουσίαση των γκρουπ στην πλατεία Αστακού, θα γίνει διανομή γαλακτομπούρεκου με την επιμέλεια του Συλλόγου μας. Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν, πολίτες, μέλη μας, καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία κλπ μπορούν να επικοινωνήσουν στο παρακάτω τηλέφωνο.
Γιάννα Ρεπάνη Ζούλα 6944 613595
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Τεχνικό Πρόγραμμα - Προϋπολογισμός 2023 ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ! Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Συζητιούνται, απόψε, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023. Όλα δείχνου ότι θα υπερψηφισθούν, αφού ο συσχετισμός Δυνάμεων στο ΔΣ διασφαλίζει κάτι τέτοιο ενώ η αντιπολίτευση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει την τακτική, που ακολούθησε  στον Προϋπολογισμό του 2022.
διαβαστε περισσοτερα

Ημερίδα κατάρτισης από την Περιφέρεια σε στελέχη των δημόσιων δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας / Συνάντηση Δημητρογιάννη με Διοικητή

Ημερίδα κατάρτισης από την Περιφέρεια σε στελέχη των δημόσιων δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2023 στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.Αντικείμενο της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε από πρωτοβουλία του Aαντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρου Δημητρογιάννη και σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ, ήταν η εκπαίδευση στελεχών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας στη διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων, ώστε οι δημόσιες δομές υγείας και οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα διαχείρισης και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, αλλά και στον εμπλουτισμό των δεξιοτήτων των εργαζομένων.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΔΕ και παρουσία του κ. Δημητρογιάννη, ανέλυσαν το θεσμικό πλαίσιο για την ορθή διαχείριση των υγειονομικών αποβλήτων, και εστίασαν σε ενδεδειγμένες πρακτικές διαχείρισης και εφαρμογής, καθώς και στην εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων στην καθημε…
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση -διαβούλευση για Θεματικά Σχέδια Διαχείρισης σε επιλεγμένες προστατευόμενες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η πιλοτική προσέγγιση της σύνδεσης της αγροτικής δραστηριότητας (γεωργία και κτηνοτροφία) με τη βιοποικιλότητα απασχόλησε την ενημερωτική συνάντηση-διαβούλευση  που διοργάνωσε η ένωση εταιρειών «ΟικοΜ ΕΠΕ - NERCO ΑΕΜ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Θεματικών Σχεδίων Διαχείρισης για τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας σε επιλεγμένες προστατευόμενες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».  Οι περιοχές που αποτελούν αντικείμενο του έργου είναι:  το Εθνικό πάρκο υγροτόπων Αμβρακικού ,  Ζώνη Ειδικής  Προστασίας «Αμβρακικός κόλπος, λιμνοθάλασσα Κατάφουρκο και Κορακονήσια»  (για τις εκτάσεις που ανήκουν χωρικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας), το Εθνικό πάρκο λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού και η  Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αράκυνθος & στενά Κλεισούρας» και το Εθνικό πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς και οι  Ειδικές Ζώνες Διατήρησης «Λιμνοθάλασσα Καλογριάς, δάσος Στροφυλιάς και έλος Λάμια…
διαβαστε περισσοτερα

Αστακός Τέρμιναλ: Project μισού δισ. ευρώ για Mega Yachts, κατοικίες, τουρισμό και commercial park. Προς υπαγωγή στο καθεστώς Στρατηγικών Επενδύσεων.

Από: mytikaspress.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Επισυνάπτουμε το επίσημο έγγραφο των βασικών στοιχείων της Επιτελικής Σύνοψης της Επένδυσης (δείτε εδώ), η οποία είναι προς ένταξη στις διατάξεις του Ν. 4864/2021 ως Στρατηγική Επένδυση 1 (άρθρο 2 §1αβ). Η προτεινόμενη επένδυση είναι ύψους 524 εκ. € και προβλέπει τη δημιουργία 1.150 νέων θέσεων εργασίας.
--------------------------
Πηγή:https://www.insider.gr
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήριο μήνυμα από το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, την Παρασκευή  17/02/2023 στην ταβέρνα «ΝΤΟ ΜΙΝΟΡΕ» στον Άγιο Δημήτριο. Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης ΤριανταφυλλάκηςΕπίσης χαιρετισμό έστειλαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτ/νιας κ.Σπήλιος Λιβανός και ο πρόεδρος φαρμακοποιών Αιτ/νιας και  υποψήφιος βουλευτής κ.Θανάσης Παπαθανάσης.
Παρευρέθηκαν: 
διαβαστε περισσοτερα

ΑΓΡΙΝΙΟ- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Αθήνα, 22/2/2023Ο Σπήλιος Λιβανός, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, στην οποία θα προβεί σε απολογισμό των δράσεων και πρωτοβουλιών που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της τετραετίας από τις θέσεις τις οποίες υπηρέτησε τον δημόσιο βίο και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας που τον επέλεξαν.
Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 24/02 στις 12.00, στο Επιμελητήριο Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/2/23 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου, η εκδήλωση του Μουσικού Χορωδιακού Συνόλου του Συλλόγου μας με αφιέρωμα στην ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

Foto. Make artΕυχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν προκειμένου να βγει άρτιο το αποτέλεσμα.Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους δασκάλους μας  Σοφία Καπλάνη και Άρη- Δημήτρη Μαστροσπύρο, την ορχήστρα μας, τους χορευτές που πλαισίωσαν την εκδήλωσή μας από το Χορευτικό Σύλλογο «Άγιος Νικόλαος» του Δημήτρη Καραβασίλη, τον Πανοσιολογιότατο  Αρχιμανδρίτη Πατέρα Δαβίδ Μπαζούλα, τον Αιδεσιμότατο Πατέρα Δημήτριο, τον εκπαιδευτικό Περιφερειακό Σύμβουλο Δ.Ε. Κούστα Κωνσταντίνο, τον Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου Βασίλη Πολύζο, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Κωσταντίνο Μπαμπούρη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Απόστολο Ντίνο, τον Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρη Κομπλίτση και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................