Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας στον Άγιο Δημήτριο Μπαμπίνης 2018(video-foto) Πηνελόπη Γκούμα

διαβαστε περισσοτερα

Την Κυριακή αλλάζει η ώρα

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε… χειμωνιάτικο κλίμα, αφού αυτή την Κυριακή θα αλλάξει και η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Την Κυριακή λοιπόν, 28 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

διαβαστε περισσοτερα

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου: «Αλιευτικό Καταφύγιο Μύτικα Δ.Ε. Αλυζίας» στο Δήμο Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου«Αλιευτικό Καταφύγιο Μύτικα Δ.Ε. Αλυζίας» στο Δήμο Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας με την αριθ. πρωτ. 93736/19-10-18 Απόφαση (ΑΔΑ: ΨΨΠΜΟΡ1Φ-7ΓΤ) από την Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Δυτικής Ελλάδος. ΨΨΠΜΟΡ1Φ-7ΓΤ.pdf636 kB
διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΗΝ 29.10.2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή Ενάτη (29η) του Μηνός Οκτωβρίου του έτους 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου ( Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού) για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:

διαβαστε περισσοτερα

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Οι  εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή με την Επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
Στην Αιτωλοακαρνανία η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο Αγρίνιο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης στο Θέρμο, Απόστολος Ευθυμίου στο Νεοχώρι και Αναστασία Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο.
διαβαστε περισσοτερα

Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αη-Δημήτρη στη Μπαμπίνη

Θεια Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας τελέσθηκε σήμερα  παραμονή της εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στο εξωκλήσι του Αη-Δημήτρη στη Μπαμπίνη από την οικογένεια Δημητρίου Φ Θανασούλα .παρουσία πολλών Μπαμπινιωτών & φίλων  χοροστατούντος του ιερέως Νικοδήμου.
Δείτε φωτο
διαβαστε περισσοτερα

Σαν σήμερα .Η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου

Μετά την καταστροφική μάχη του Πέτα για τους έλληνες επαναστάτες (4 Ιουλίου 1822), ο Ομέρ Βρυώνης και ο Κιουταχής, επικεφαλής 11.000 ανδρών, κατήλθαν χωρίς αντίσταση στην κοιλάδα του Μεσολογγίου, την οποία απέκλεισαν από ξηράς (25 Οκτωβρίου). Μαζί τους βρέθηκαν και οι οπλαρχηγοί Βάλτου και Ξηρομέρου, Γεώργιος Βαρνακιώτης, Γιαννάκης Ράγκος, Γώγος Μπακόλας, Γεωργάκης Βαλτινός και Ανδρέας Ίσκος, που είχαν δηλώσει υποταγή στους δύο πασάδες. Ο Γιουσούφ Πασάς με τον στόλο του συμπλήρωνε τον αποκλεισμό της πόλης από τη θάλασσα. Το Μεσολόγγι εκείνα τα χρόνια ήταν το οικονομικό και πολιτικό κέντρο της Δυτικής Χέρσου Ελλάδας (σημερινής Δυτικής Στερεάς Ελλάδας).
διαβαστε περισσοτερα

Κοραή 4 «Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944»

Με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 η συντακτική ομάδα του Μπαμπίνη ΙΝ ,επισκέφτηκε το «Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944» που στεγάζεται επί της οδού Κοραή 4, απέναντι από το πανεπιστήμιο στο κέντρο της πρωτεύουσας (σήμερα πεζόδρομος).
διαβαστε περισσοτερα

Η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ διοργανώνει το Σάββατο 27/10 εκδήλωση ενόψει της 28ης Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γιορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων γιορτασμού των 100 χρόνωντου ΚΚΕ,η ΚΟΒ Αστακούδιοργανώνει το Σάββατο 27 Οκτωβρίουκαι ώρα 19:00,στην αίθουσα του Δημαρχείου Αστακού, εκδήλωση τιμής του αγώνα του λαού ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. Η 28η Οκτωβρίου 1940και η κατοπινή πάλη του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣκαι του ΚΚΕ, αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων, ιδιαίτερα σήμερα που η Ιστορία ξαναγράφεται με προμετωπίδα τον αντικομμουνισμό, που οι αντιθέσεις και τα αδιέξοδα στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων.


Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................