1ος Αγώνας Δρόμου « Μεγιστίας ο Ακαρνάν » - Αποτελέσματα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16/08/2023, ο 1ος Αγώνας Δρόμου « Μεγιστίας ο Ακαρνάν » στην Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον Μεγιστία που ήταν μάντης καταγόμενος από την Ακαρνανία. Το 480 π.Χ. ο μάντης Μεγιστίας, ακολούθησε εθελοντικά τους Έλληνες στις Θερμοπύλες, όπου και παρέμεινε με τους 300 Σπαρτιάτες μέχρι το τέλος.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΧΕΛΩΟΣ TV-ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΚΟΜΠΩΤΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ(video)

Tη Δευτέρα 4/9 στην τηλεόραση του Αχελώου προβλήθηκε εκπομπή για την Κομπωτή της επαρχίας Ξηρομέρου και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
διαβαστε περισσοτερα

Παιδικές χαρές προσβάσιμες και σε ΑμεΑ σε 19 Δήμους της Δυτικής Ελλάδας

Παιδικές χαρές προσβάσιμες και σε ΑμεΑ σε 19 Δήμους της Δυτικής ΕλλάδαςΗ  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με το συνολικό πόσο των  1.989.746 ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης τους 19 Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας προκειμένου να δημιουργήσουν ή να εκσυγχρονίσουν παιδικές χαρές, καθιστώντας αυτές προσβάσιμες και σε άτομα με αναπηρίες.
διαβαστε περισσοτερα

Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Αμφιλοχίας με 2,55 εκ. ευρώ

foto:Αρχείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανάπλαση της δυτικής εισόδου της Αμφιλοχίας με 2,55 εκ. ευρώ
 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χρηματοδοτεί με το συνολικό πόσο των  2.550.000  ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης τον Δήμο Αμφιλοχίας για την ανάπλαση της εισόδου της πόλης.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ-Τομεακοί απολογισμοί. Τομέας εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων του Δήμου Ξηρομέρου.

Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν η οικονομική διάσωση και η αποφυγή του Παρατηρητηρίου, λόγω του χρεοκοπημένου Δήμου που παραλάβαμε.Παράλληλα με την οικονομική διάσωση και την οικονομική εξυγίανση, έπρεπε να τρέξει και η δεύτερη σημαντική μας επιλογή, που ήταν να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερες χρηματοδοτήσεις για εκτέλεση έργων και για τη δημιουργία υποδομών, που σαν Δήμος εκεί είχαμε μία πολύ μεγάλη έλλειψη.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΒΟΝΙΤΣΑ Κ ΠΑΛΑΙΡΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΒΟΝΙΤΣΑ Κ ΠΑΛΑΙΡΟ

Το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , ανακοινώνει την επανέναρξη των μαθημάτων εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων της δημοτικής φιλαρμονικής.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχαριστήριο της κ. Μαρίας Παπατρέχα

Εικόνες από την 1η έκθεση της συλλογής greek.dec.art στο Λαογραφικό Μουσείο Μπαμπίνης. Ένα μουσείο φτιαγμένο  από τους κατοίκους του χωριού από την αρχή του, με πολύ κόπο, αγάπη, νοικοκυροσύνη!!! Εγκάρδια τους ευχαριστώ για την φιλοξενία τους, τη ζεστασιά τους, το χαμόγελό τους, τον καλό τους λόγο και τα ωραία τους γλυκά!!!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................