Κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα σήμερα -Σε καραντίνα η χώρα, κλείνουν μπαρ, καφέ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα

Νέα αυστηρότατα μέτρα ανακοίνωσε το υπ. Υγείας λόγω κορωνοϊού, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν 73 νέα κρούσματα στη χώρα μόνο σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 190.

Το γεγονός ότι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 190 από τα 117 που ήταν χθες οδήγησε την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας στην απόφαση να ληφθούν επιπλέον μέτρα που αφορά το κλείσιμο επιχειρήσεων όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ομάδες πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι τα μέτρα επεκτείνονται για προληπτικούς λόγους και εξήγησε γιατί η επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει σε επέκταση των ήδη αυστηρών μέτρων. Ο στόχος, όπως είπε, είναι να μην έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα. «Δίνουμε τη μάχη με ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε τους λόγους που έκανε την επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα πιο αυστηρά μέτρα.

Περισσότερα:https://www.iefimerida.gr
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν προϊόντα παραεμπορίου στο Αγρίνιο

Tο Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το  Αστυνομικό Τμήμα Αγρινίου διενήργησε Αγορανομικούς Ελέγχους σε πλανόδιους υπαίθριους εμπόρους στην περιοχή του Αγρινίου για την καταπολέμηση του παραεμπορίου την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020. Κατά την διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα τρία (33) ωρολόγια χειρός παράνομης απομίμησης και εκατόν έντεκα (111) πήλινα πιθάρια. Τα κατασχεθέντα προϊόντα κατεστράφησαν με το υπ. αρ. 0567/11-3-2020 πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής, από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου Αγρινίου με απόρριψη σε απορριμματοφόρο του Δήμου Αγρινίου και σε κάδο ανακύκλωσης όσα από αυτά προβλέπει ο νόμος.
Επεβλήθησαν τα εκ του νόμου  προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα για έλλειψη άδειας σε υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο και συντάχθηκε δικογραφία για ποινικές κυρώσεις.
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

διαβαστε περισσοτερα
Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου.

Ανακοίνωση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου.

Αστακός, 13-03-2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Τηλ. 2646360414 e-mail: kentrokoinotitas.xiromerou@gmail.com Λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19, αλλά και δεδομένου ότι το Κέντρο Κοινότητας συστεγάζεται στο Κέντρο Υγείας του Αστακού και για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής, σας ενημερώνουμε ότι η εξυπηρέτηση των πολιτών στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξηρομέρου από την Δευτέρα 16/03/2020 και μέχρι νεωτέρας. ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Το τηλέφωνο στο οποίο θα μπορείτε να καλείται για τηλεφωνικά ραντεβού είναι το 2646360414. Σας ενημερώνουμε ότι όσων τα επιδόματα έληξαν αυτό το μήνα, θα πάρουν παράταση ενός μηνός τουλάχιστον, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης, και δεν υποχρεούνται να κάνουν αίτηση εντός Μαρτίου.
https://www.dimosxiromerou.gr/
διαβαστε περισσοτερα

Π.Δ.Ε.Μέτρα ασφαλείας για τους χοίρους στα πλαίσια της προστασίας από την Αφρικανική Πανώλη

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της προστασίας της χοιροτροφίας από την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 758/68204/28-2-2020  Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 730/Β/9-3-2020), σύμφωνα με την οποία πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας στις μη εμπορικές χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις οικογενειακού τύπου.  Συγκεκριμένα:
διαβαστε περισσοτερα
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Αναστολή λειτουργίας αιθουσών Νομικού Προσώπου.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Αναστολή λειτουργίας αιθουσών Νομικού Προσώπου.

Αστακός, 13.03.2020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορονωϊό και συμμορφούμενο με την σχετική ΠΝΠ αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις (ομιλίες, διαλέξεις, ημερίδες, μαθήματα χορού κλπ) του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα και της Αίθουσας εκδηλώσεων «Γρηγόρης Μακρυγιώργος» στην Κανδήλα. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΤΣΗΣ

Έφυγε  από ζωή ο συγχωριανός μας ΧΡΉΣΤΟΣ ΓΑΤΣΗΣ 92 ετών .
Η εξόδιος  ακολουθία θα τελεσθεί   την Κυριακή 15 Μαρτίου & ώρα 12 μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης 

Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια
διαβαστε περισσοτερα

Αναστολή λειτουργίας του Γυμναστηρίου στην τ/κ Παπαδάτου Δήμου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Διαμαρτυρία Συλλόγου Αστακιωτών για τον αποκλεισμό του Αστακού από τη διαδρομή Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών  σήμερα πληροφορήθηκε από επίσημες πήγες (ΕΟΕ) ότι ο Αστακός άλλα και γενικά η Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν συμπεριληφθεί στα πλάνα της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας και επομένως έχει αποκλειστεί από την προγραμματισμένη διαδρομή που ακολουθεί μέχρι τον τελικό προορισμό της στο Παναθηναϊκό Στάδιο  Η απόφαση της ΕΟΑ να μην συμπεριλάβει τον Αστακό αλλά και την Αιτωλοακαρνανία στα πλάνα της διαδρομής της Φλόγας είναι μια απόφαση που αν μη τι άλλο  δεν αποδίδει το αίσθημα δικαίου αλλά και την πρέπουσα σοβαρότητα απέναντιστην Πρωτεύουσα (Αστακός)  του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία έχει ΑΝΑΔΕΊΞΕΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗ Η απόφαση της ΕΟΑ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ιδεώδες και το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα συναισθήματα όλων των κάτοικων και του Αστακού αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας καθόσον ο αποκλεισμός  των κατά τα 2/3 μιας μεγάλης περιφέρειας της Ελλάδας στην οποία ανήκουν τρεις ιστορικές πόλεις . Πρώτον η τρίτη μεγαλύτερη πολη σε πληθυσμό στην Ελλάδα πληθυσμ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................