Μόλις κυκλοφόρησε!

Μόλις κυκλοφόρησε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις "Δρόμων".«Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση το έργο τούτο να αραχνιάζει στις βιβλιοθήκες κάποιας πόλεως ή κάποιου ερευνητή. Αλλά να ταξιδέψει στις καρδιές όλων εκείνων που αγαπούν το Δημοτικό τραγούδι. Εκείνων που το τραγουδούν και κυρίως αυτών που το χορεύουν και το κάνουν κτήμα τους. Είναι το τραγούδι η «γλώσσα της ψυχής» και την κάνει να πετάει και να παίρνει δρόμους αλλόκοτους. Πως θα ήταν η ελληνική γλώσσα χωρίς το δημοτικό τραγούδι; Πώς η ελληνική ποίηση; Πως ο ελληνικός πολιτισμός;
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΡΔΙΤΣΑ. Η Δύναμη πίσω από την Αντίσταση στην Ταλαιπωρία | Η Συγκινητική Ιστορία του Μενέλαου(video)

Στο πανέμορφο ορεινό χωριό Ανθηρό της Καρδίτσας, συναντήσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον κύριο Μενέλαο, που μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις και τις ιστορίες της ζωής του. Ο κύριος Μενέλαος, που σήμερα είναι 70 χρονών, μας μετέφερε στα παιδικά του χρόνια, όταν ήταν ένα μικρό αγόρι που ζούσε στο χωριό.
διαβαστε περισσοτερα

Σπυρίδων Γρίνος: Κάθετη σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού

https://www.agrinionews.gr/
Γράφει ο Σπυρίδων Γ. Γρίνος*Πολύς λόγος έχει γίνει για την κάθετη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αποτελεί μάλιστα τα τελευταία χρόνια πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής, αλλά και άλλων φορέων της πόλης. Επί του θέματος αυτού θα ήθελα να διατυπώσω κάποιες σκέψεις.Καταρχάς, η σύνδεση κάθε πόλης με τους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας αποτελεί σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα, καθ΄ όσον αφορά την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της, αν και οι κεντρικοί οδικοί άξονες μελετώνται κυρίως για τη σύνδεση περιφερειών και όχι πόλεων. Εάν βεβαίως υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και πόλεων ακόμη το καλύτερο.Καθόσον αφορά το Αγρίνιο, δεν γνωρίζω, για ποιο λόγο η Ιόνια Οδός δεν σχεδιάστηκε να διέρχεται πλησίον της πόλης του Αγρινίου. Ούτε εάν η γεωγραφική δομή της φύσης καθιστούσε δυνατή μια τέτοια διέλευση, ούτε ποιο θα ήταν το επιπλέον οικονομικό κόστος της.
Συνέχεια ΕΔΩ
διαβαστε περισσοτερα

Περιοδείες Λαϊκής συσπείρωσης Ξηρομέρου

Αύριο Σάββατο στις 10πμ  κλιμάκιο υποψηφίων της λαϊκής συσπείρωσης Με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κομπλιτση θα περιοδεύσει στα καταστήματα του Αστακού.    Κυριακή 1-10-2023 περιοδεία στα χωριά Μαχαιρά στις 7μ.μ και Μπαμπίνη στις 8μ.μ.
διαβαστε περισσοτερα

Νέα έργα πολιτισμού, ύψους 5,89 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

«Η ιστορία και ο πολιτισμός αποτελούν δύο από τα πιο πολύτιμα “περιουσιακά στοιχεία” των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και η ικανοποίησή μας είναι πάντοτε μεγάλη, όταν μέσα από τους πόρους που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διευρύνεται το πολιτιστικό αποτύπωμα του τόπου μας, το οποίο δημιουργεί παράλληλα και οικονομικό αποτύπωμα, καθώς κάθε έργο πολιτισμού αποτελεί και μία νέα ευκαιρία αύξησης της επισκεψιμότητας».
διαβαστε περισσοτερα

Δύναμη Πολιτών-Από την επίσκεψή μας στην Πάλαιρο!

Από την επίσκεψή μας στην Πάλαιρο!
 Η θερμή και εγκάρδια υποδοχή που μας επιφυλάξατε μας γέμισε με δύναμη και αισιοδοξία!  Δύναμη για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των Δημοτών αλλά και αισιοδοξία ότι μαζί, θα πετύχουμε τα πάντα!
Δύναμη Πολιτών... Συνεχίζουμε!
διαβαστε περισσοτερα

Διαδικασία ενισχύσεων εκτροφέων για νεκρά ζώα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος  «Περισυλλογής και Διαχείρισης ή και Αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων (Διακήρυξη 81524)» ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για την υποβολή σχετικής αίτησης καταβολής ενισχύσεων.
διαβαστε περισσοτερα

Η ποιότητα στην ενημέρωση-Ο ρόλος του μπλόγκερ

Απάντηση τουΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗστον κ. Μάντζαρη και τον.... κρυπτόμενο μπλόγκερ
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ Κοινοτικές εκτάσεις

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝΚοινοτικές εκτάσεις «Η προστασία των Κοινοτικών εκτάσεων απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και επιβίωση των κατοίκων των περιοχών τους, Η ενθάρρυνση των καλλιεργειών, απαραίτητη προϋπόθεση για να μη υπάρξει ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης»
διαβαστε περισσοτερα

«Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ





«Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος» για ωφελούμενους ΤΕΒΑ
Ολοκληρώθηκε η δράση «Ο Προσωπικός σου Σύμβουλος», που εντάσσεται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ/FEAD 2018-2019 των Κοινωνικών Συμπράξεων Π.Ε Αχαΐας, Π.Ε. Αιτ/νίας, Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.800 ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης και συμβουλευτικής, όπου 1.346 ωφελούμενοι ΤΕΒΑ της ΠΔΕ είχαν τη δυνατότητα θεραπευτικής επικοινωνίας, μέσω τηλεφωνικών συνεδριών, με τον δικό τους προσωπικό σύμβουλο, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο και καθοδήγηση σχετικά με θέματα που τους απασχολούσαν.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΡΘΡΟ ΝΩΝΤΑ ΜΩΡΑΪΤΗ: Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και η κατάσταση στην Υγεία

ΑΡΘΡΟ ΝΩΝΤΑ ΜΩΡΑΪΤΗ: Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι και η κατάσταση στην Υγεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ σας καλεί να αποτελέσει κριτήριο του ψήφου σας  και η τραγική κατάσταση των μονάδων υγείας στο δήμο μας, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει καμία απολύτως παρέμβαση και ταυτόχρονα σιγοντάρει το κυβερνητικό αφήγημα για την υποβάθμιση της υγείας, όπως και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ,  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που η πολιτική που υλοποιούν τα κόμματα τους δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και στο χώρο της δημόσιας υγείας.
διαβαστε περισσοτερα

Δήμος Ξηρομέρου: Άσκηση έγκαιρης προειδοποίησης αμάχου πληθυσμού. Θα ηχήσουν οι σειρήνες στον Αστακό.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτωλ/νιας Τ.Κ.: 30006 Τηλ.: 2646360500-20-36 e-mail: info@dimosxiromerou.gr

Σας γνωρίζουμε ότι την 02/10/2023 και από ώρες 11:00 μέχρι 12:00, στα πλαίσια ασκήσεως έγκαιρης προειδοποίησης αμάχου πληθυσμού θα ηχήσει η σειρήνα (ΣΣΑ) στον Αστακό Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας και στις Τ.Κ Καραϊσκάκη και Τ.Κ. Βασιλόπουλου θα ηχήσουν οι καμπάνες , κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε όπως γίνει δημοσίευση για ενημέρωση προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης και πανικού.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:30.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 29-9-2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4/10/2023 και ώρα: 17.30 στον Αστακό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Η Διευθύντρια                    Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς                   Ο Δήμαρχος Ζωή Καπότη                      Ελευθέριος Μάντζαρης  Ιωάννης            Τριανταφυλλάκης ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Ομιλία Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην Κανδήλα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.  Ώρα 20:30, προεκλογική ομιλία στην Κανδήλα,
 Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική.

https://xiromerodinamielpidas.blogspot.com/2023/09/29-2030.html
διαβαστε περισσοτερα

Το πρόγραμμα μας: Ύδρευση - Ηλεκτροφωτισμός. Μελέτη Σ.Υ.Κ.Ξ - Ένταξη στο Τρίτσης με 6.085.000 €, θα εκτελεστεί το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου. Έργα και χρηματοδοτήσεις για αλλαγή λαμπτήρων σε led.

Ημερομηνία 28-9-2023 ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ
Στην σελίδα 4 του προγράμματος μας, στην ενότητα ''ΥΔΡΕΥΣΗ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ'', δεσμευόμαστε για τα επόμενα βήματα μας, ώστε να συνεχιστεί η βελτίωση και το θετικό πρόσημο που καταγράφεται και σε αυτό τον τομέα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................