ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-Η φωτιά στις βελανιδιές αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την πυρόσβεση. Το είδος της βλάστησης παίζει ρόλο καθοριστικό για την κατάσβεση και την αποφυγή πυρκαγιάς.

Η φωτιά στις βελανιδιές αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την πυρόσβεση. Το είδος της βλάστησης παίζει ρόλο καθοριστικό για την κατάσβεση και την αποφυγή πυρκαγιάς.
διαβαστε περισσοτερα

Νοσταλγοί του παρελθόντος

Νοσταλγοί του παρελθόντοςΜε το δημοψήφισμα της 8 ης Δεκέμβρη 1974 ο λαός καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα την λαομισητη μοναρχία, που συνδέθηκε με τις πιο δραματικές στιγμές του τόπου μας. Το παλάτι ήταν το άντρο που κατά κανόνα εξυφαινονταν κάθε αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική συνομωσία ( πραξικόπημα 4ης Αυγούστου,21ης Απριλίου). Το στέμμα πετάχτηκε  στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας!
Στις 2 Σεπτέμβρη 2023, στην τελετή λήξης του αγώνα ελεύθερης κατάδυσης που έλαβε χώρα στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης προσφώνησε τον προσκεκλημένο στην εκδήλωση γιο του έκπτωτου Κωνσταντίνου Γλυξμπουργκ " Υψηλότατο πρίγκηπα Νικόλαο" και τη σύζυγό του "Υψηλοτατάτη" και μάλιστα υποκλίθηκε, δίνοντας την αίσθηση ότι τηρούσε βασιλικό πρωτόκολλο!!  Εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα:1) ήταν κάτι προσχεδιασμένο;;  Σε τοπικό site ανακοινώθηκε η άφιξη του Νικόλαου ως πρίγκηπα. Τίτλος που δεν υφίσταται βάσει Συντάγματος.2)Ο δήμαρχος Ξηρομέρου αναπολεί την μ…
διαβαστε περισσοτερα

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ Σ.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΚΩΣΤΑ ΛΥΡΟ

διαβαστε περισσοτερα

Απόστολος Ν Πανταζής - Ευτυχώς που ήταν Σάββατο βράδυ,τα καταστήματα γεμάτα,ο κόσμος άκουσε και έβγαλε τα συμπεράσματα του...

Εχθές Σάββατο βράδυ στη παραλία του Αστακού, σε γιορτινό και πανηγυρικό κλίμα ακούστηκε από την εξέδρα στα εγκαίνια της παράταξης της νυν δημοτικής αρχής,ότι το 2019 παρέλαβαν «κατεστραμμένο» δήμο,από κάτω τουλάχιστον 5 στελέχη της τότε δημοτικής αρχής 2014-2019  που διοίκησαν επί σειρά ετών και υπήρξαν «alter ego» από θέσεις κλειδιά όπως αναπληρωτές δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι,νομικό πρόσωπο,σχολικές επιτροπές κτλ που διαχειρίστηκαν χρήματα (σημερινοί υποψήφιοι για τη παράταξη της νυν δημοτικής αρχής) χειροκροτούσαν σφυρίζοντας κλέφτικα…. 
διαβαστε περισσοτερα

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Π.Ε. Ηλείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕπίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίουστην Π.Ε. Ηλείας 
   Το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ηλεία και στους Δήμους Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου αναγορεύτηκε Επίτιμος Δημότης.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών ΦαινομένωνΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (5/2023), που εκδόθηκεσήμεραΚυριακή (03/09)από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιήθηκε από τηνΓενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα 4-9-2023 έως την Τετάρτη 6-9-2023 με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
διαβαστε περισσοτερα

ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ. Ένας Μνημονικός Τόπος Αντίστασης στην Αιτωλοακαρνανία (1943).Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη

Γράφει η Μαρία Ν. Αγγέλη, Φιλόλογος, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίαςe-mail: agelimaria@yahoo.gr
Η Τσαπουρνιά ή «Λυκοδόντι», όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι η τοποθεσία στα όρια των χωριών Μαχαιράς και Χρυσοβίτσας, στη διασταύρωση του δρόμου προς Αστακό.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση Κώστα Καρπέτα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση του Κώστα Καρπέτα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο

Ιδιαίτερη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Ηλεία, κατά τη διάρκεια των επίσημων εκδηλώσεων που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Ηλείας και οι Δήμοι Πύργου και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κατά τις οποίες ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες των δύο Δήμων, ο Πατριάρχης του Γένους και η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ: Δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας (φωτο πέρασμα από Μπαμπίνη)

Σήμερα Κυριακή πρωί 3Σεπτεμβρίου 2023- Δεύτερη ημέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδηλασίας (φωτο πέρασμα από Μπαμπίνη)
διαβαστε περισσοτερα

Tο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ.

https://xiromerodinamielpidas.blogspot.com/2023/09/t.html?m=1
Ημερομηνία 3-9-2023
ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το βράδυ στο λιμάνι του Αστακού έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Δημάρχου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.
διαβαστε περισσοτερα

ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ. Δυναμική εκδήλωση σφραγίζει την νίκη Τριανταφυλλάκη.

Ημερομηνία 3-9-2023
ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες το βράδυ στο λιμάνι του Αστακού έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του Δημάρχου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη.
διαβαστε περισσοτερα

Με πλήθος κόσμο τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου συνδυασμού ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ''(φωτο)

Δημοτικές εκλογές 2023: Με Πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ». Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Τριανταφυλλάκη. Στα εγκαίνια συγκεντρώθηκαν οι δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο. Τον αγιασμό τέλεσε ο πάτερ Μιχαήλ Βραχάς. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μίλησε για τις αλλαγές που έφερε στα τέσσερα χρόνια που είναι στο τιμόνι του Δήμου τα σχέδια του και το όραμα του για όσα πρέπει να γίνουν στο δήμο Ξηρομέρου. Η κα. Σακουφάκη Μαρία έλαβε το λόγο από τον κ. Τριανταφυλλάκη παρουσιάζοντας τους υποψηφίους με το συνδυασμό, ο παρευρισκόμενος κόσμος χειροκρότησε συνεχώς, όλους σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, δημιουργώντας μία εικόνα νίκης. Δείτε πολλές φωτογραφίες .....
διαβαστε περισσοτερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Για τη νέα σχολική χρονιά.Οι μέρες έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς έφτασαν και η κυβέρνηση, από την πλευρά της, δείχνει έμπρακτα ποιες είναι οι προτεραιότητές της και επιδιώκει να παρουσιάσει ότι όλα «βαίνουν καλώς» με το άνοιγμα των σχολείων.Διατυμπανίζουν ότι χιλιάδες διορισμοί έγιναν και φέτος, οι αναπληρωτές εκπ/κοί θα είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, τα σχολεία μετατρέπονται σε ψηφιακά, η αξιολόγηση θα προχωρήσει και θα  «βελτιώσει» τους εκπαιδευτικούς……
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................