Είναι ακούραστες εργάτριες και με την καθημερινή τους δραστηριότητα, αν και μικρές φροντίζουν για κάτι σπουδαίο: την αναπαραγωγή των περισσότερων φυτών. Επακόλουθο αυτής της δραστηριότητας, δεν είναι μόνον το μέλι που παράγουν, αλλά η συμβολή τους στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, στην αύξηση της παραγωγής τροφίμων και της επισιτιστικής ασφάλειας, ακόμη και στο να γίνονται τα φρούτα και τα λαχανικά μεγαλύτερα και νοστιμότερα!
Διαβάστε περισσότερα: Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών: Είναι μικρές, αλλά κάνουν σπουδαία δουλειά! -  iPaideia.gr
διαβαστε περισσοτερα

Ο Σύλλογος Ποντίων ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ από το Μπαμπαλιό Βάλτου στη χθεσινή εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ(ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ) ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΘΕΣ (19/5) και στο Σύνταγμα έλαβαν μέρος επετειακές εκδήλωσες από Ποντιακούς Συλλόγους της Αθήνας ένας εξ αυτών και ο σύλλογος από το Μπαμπαλιό Αιτωλ/.νιας (δικρίνεται με το κίτρινο πανό και τα κόκκινα στεφάνια)
διαβαστε περισσοτερα

Απ. Κατσιφάρας: «Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι επίθεση στη Δημοκρατία»

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάραςμε αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρει: «Μόνο αποτροπιασμό και αγανάκτηση προκαλεί η φασιστική επίθεση που δέχθηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ο Γιάννης Μπουτάρης. Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είναι επίθεση στη Δημοκρατία, στην ελεύθερη έκφραση ιδεών των τοπικών κοινωνιών. Η βία είναι καταδικαστέα απ΄ όπου και αν προέρχεται. Η δημοκρατική κοινωνία, οι θεσμοί, τα κόμματα, πρέπει να υπερασπιστούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας που είναι η ελεύθερη έκφραση ιδεών, απόψεων και θέσεων».
διαβαστε περισσοτερα

Η αρχαία Ακαρνανική πόλη Κόροντα στην Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας

Στη θέση απέναντι από το χωριό σ΄ ένα κωνοειδές ύψωμα, γνωστό ως «κάστρο» ήταν χτισμένα τ΄ αρχαία Κόροντα, των οποίων η ακρόπολη σώζεται νοτιοανατολικά του σημερινού χωριού. Η ονομασία είναι προελληνική και βρέθηκαν όστρακα της Μεσολιθικής εποχής (1900-1580π.Χ). Οι δυο θολωτοί τάφοι, που βρέθηκαν το 1956 ανήκουν στην Υστεροελλαδική εποχή 3 (1425-1100π.Χ).
διαβαστε περισσοτερα

Γάιδαρος!(Το Λαογραφικό σημείωμα της εβδομάδας) Γράφει ο Χρήστος Τούμπουρος*

Μέχρι μια – κάποια ηλικία είχα σχεδόν ξεχάσει το όνομά μου! «Γαϊδούρι» ο ένας, «γαϊδούρι» ο άλλος, κόντεψα να πιστέψω πως το βαφτιστικό μου όνομα ήταν ψεύτικο. Γαϊδούρι ήταν το αληθινό. «Είσαι γάιδαρος, ρε αλειτούργε», μου φώναζε σε καθημερινή βάση η μάνα μου.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ Του Άρη Μπιτσώρη

Ο Άρης Μπιτσώρης επανήλθε με νέο ποίημά του σχολιάζοντας- σατιρίζοντας την επικαιρότητα με το παρακάτω ποίημα :
Στα γήπεδα άναρθρα η Ελλάς κραυγάζει στα ριάλιτι αβέρτα κάνει χάζι, στη Eurovisionμεsmsψηφίζει μ’ αν θ’ ακριβύνει το ψωμί δεν την αγγίζει, λέει: ¨δεν πειράζει τρώω παντεσπάνι η σκέψη η πολύ καλό δεν κάνει». Μέσα στο internet Ελλάδα πλοηγείσαι όμως στα facenewsπατρίδα μου αρκείσαι. ΤοViberτο έχεις ψωμοτύρι μα για κουτσομπολιό και μπανιστήρι.
Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................