ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ. Με Γέρασε η Ξενιτιά | Στις Φάμπρικες της Γερμανίας(video)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Από το Χωριό στη Γερμανία: Η απίστευτη ζωή μιας Ελληνίδας μετανάστριας Η κυρία Πηνελόπη, μια 83χρονη γυναίκα από το Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, μοιράστηκε μαζί μας την συγκινητική ιστορία της ζωής της.
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου Και μετά τις εκλογές έρχεται ο λογαριασμός ……..

Λαϊκή Συσπείρωση ΞηρομέρουΚαι μετά τις εκλογές έρχεται ο λογαριασμός ……..Πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η Δημοτική Αρχή Τριανταφυλλάκη (Δύναμη Ελπίδας για το Ξηρόμερο) φορτώνει κι άλλα βάρη στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας με την δραματική αύξηση των δημοτικών τελών κατά 67% που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους της πλειοψηφίας στις 12/4/2024. Την ώρα που οι αυξήσεις στα λαϊκά νοικοκυριά όλο και μεγαλώνουν μαζί με την επίθεση της Κυβέρνησης στους αγρότες και στους κτηνοτρόφου, η Δημοτική Αρχή φέρνει την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων ετών στα Δημοτικά τέλη. Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά νοικοκυριά και που σκόπιμα ο κ. Τριανταφυλλάκης απέκρυψε από τους δημότες στην προεκλογική περίοδο, για να υφαρπάξει για άλλη μια φορά την ψήφο τους. Υποκριτική είναι και η στάση της αντιπολίτευσης που με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να κρύψει τις πολιτικές που έφεραν την  αύξηση στα δημοτική …
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ: Σατιρικό ποίημα του ΑΡΗ ΜΠΙΤΣΩΡΗ για τον ΣΠΥΡΟ ΜΠΕΝΕΚΟ

Οποιητής Άρης Μπιτσώρης, μας έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ένα σατιρικό ποίημα αφιερωμένο στον νέο συνταξιούχο  ΣΠΥΡΟ ΜΠΕΝΕΚΟ  
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣΣπύρο μου, πήρες σύνταξη κι άραξες στην Μπαμπίνηκι αντί να πάς στη θάλασσα να βλέπεις τα μπικίνι,να βάζεις στο φακό το ζουμ να τ’ απαθανατίζειςη Ευανθία σ’ έβαλε τα κήπια να τσαπίζεις.
διαβαστε περισσοτερα

Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

Παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής ΑνάπτυξηςΤην παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.
διαβαστε περισσοτερα

Ο Δήμος Ξηρομέρου, με τα 4 ΚΔΑΠ του συμμετείχε ενεργά στην δράση «Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!»

Ο Δήμος Ξηρομέρου, με τα 4 ΚΔΑΠ του συμμετείχε ενεργά στην δράση «Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!»
Ημερομηνία 15-4-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΟ Δήμος Ξηρομέρου συμμετείχε ενεργά με πολυποίκιλες δράσεις των 4 ΚΔΑΠ, στη κεντρική Πανελλαδική Δράση «Let's do it Greece 2024: Αναλαμβάνουμε Δράση για Ένα Καθαρότερο Περιβάλλον!»Αυτή ήταν μια ευκαιρία να ενωθούμε για ένα κοινό σκοπό, να δείξουμε τη δύναμη και τη συνεργασία της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να φροντίσουμε για το σπίτι μας, τη φύση.
διαβαστε περισσοτερα

«Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή». Ο Δήμος Ξηρομέρου αλλάζει εποχή!

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 15/4/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «Φροντίζω τη γη, ανακυκλώνω στην πηγή». Ο Δήμος Ξηρομέρου αλλάζει εποχή! Αγαπητοί μου συμπολίτες, Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως στο Δήμο μας μία νέα περιβαλλοντική δράση τίθεται σε εφαρμογή!
διαβαστε περισσοτερα

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και επιχειρήσεις φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην έκθεση “Freskon”

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και επιχειρήσεις  φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην έκθεση “Freskon”
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών “Freskon” στη Θεσσαλονίκη.Από τις 11 μέχρι και τις 13 Απριλίου 2024, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΔΕ ενίσχυσαν την παρουσία 12 επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία,  μέσα από κοινό περίπτερο στην μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση της Αμαλίας Βούλγαρη με την Ζέφη Δημαδάμα για θέματα Ισότητας Φύλων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων

Συνάντηση της Αμαλίας Βούλγαρη με την Ζέφη Δημαδάμα για θέματα Ισότητας Φύλων και Ανθρώπινων ΔικαιωμάτωνΣυνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Ισότητας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα, πραγματοποίησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Εντεταλμένη σε θέματα Ισότητας και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων Αμαλία Βούλγαρη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
διαβαστε περισσοτερα

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Σας κάνουμε γνωστό ότι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, συμμετέχει στο 12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Αγρινίου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 , ώρα 8:00 μ.μ. με το έργο του Ι. Καμπανέλλη " Ο μπαμπάς ο πόλεμος"
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Είναι υποχρέωσή μας η στήριξη των παιδιών μας.
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Σύλλογος "ΑΧΕΛΩΟΣ" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την Έξοδο του Μεσολογγίου. Ευχαριστούμε πολύ τον Χρηστος Ν.Χουτας και την ένωση αιτωλοακαρνάνων Αττικής "ΗΕΞΟΔΟ"για την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου μας"ΑΧΕΛΩΟΣ"καθώς και τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ.Λάμπρο Σκλαβούνο για την φιλοξενία.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................