ΛΙΤΑΝΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ η Αγία Παρασκευή η αγαπημένη των χωρικών προστατεύει τους ξωμάχους και τιμωρεί τους Επίορκους(φωτορεπορτάζ Γιάννης Γερογιάννης)

Μόλις αντίκρισα το ξωκκλήσι στον Πρόδρομο περιτριγυρισμένο με τις βελανιδιές θυμήθηκα τις Δρυάδες

διαβαστε περισσοτερα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑΡΑΚΑ: Σήμερα στην παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από Αμφιλοχία μέχρι παράκαμψη Άρτας

Σήμερα στην παράδοση του τμήματος της Ιόνιας Οδού από Αμφιλοχία μέχρι παράκαμψη Άρτας.
 Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όλης της χώρας από σήμερα ξεχνούν ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου και περνούν με ασφάλεια σε έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης.Αναφέρει η Αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νιας Χριστίνα Σταρακά.

διαβαστε περισσοτερα

Ολοκληρώνεται η Ιόνια Οδός, στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι πλέον ο αυτοκινητόδρομος του άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα, γνωστότερος ως Ιόνια Οδό. Σήμερα, πριν από λίγο παραδόθηκε στην κυκλοφορία το προτελευταίο τμήμα από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μήκους 27 περίπου χιλιομέτρων. Σημειώνεται πως μέχρι το απόγευμα θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα 2 ρεύματα. Στην τελετή παράδοσης πραβρέθηκε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Καχριμάνης και πλήθος τοπικών φορέων. Το τμήμα που παραδόθηκε είναι ένα από τα δυσκολότερα της Ιόνιας Οδού καθώς παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από Α/Κ Αμφιλοχίας έως και Παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά που διαρκεί σήμερα μέσω υφιστάμενης εθνικής οδού, δε θα ξεπερνά τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Κώστας Κυριαζής

Έφυγε από τη ζωή ο συγχωριανός μας Κώστας Κυριαζής σε ηλικία 78 ετών η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου στις 12:00 μ.μ.
Καλό ταξίδι Μπαρμπα Κώστα 
Συλλυπητήρια στους οικείους του
διαβαστε περισσοτερα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΤΩΝ 2.5 χιλ κάκτων ( Σχόλιο λειψυδρία Του Χρήστου Μπόνη)

Ο Κάκτος (αγγ.Cactus) είναι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια Cactaceae. Το όνομα "κάκτος" προέρχεται από την ομώνυμη αρχαία ελληνική λέξη. Οι κάκτοι ευδοκιμούν κυρίως στην Αμερική, από τα νότια σύνορα του Καναδά μέχρι την Παταγονία, ενώ κάποια είδη ευδοκιμούν στην Αφρική.
Όλοι μας ξέρουμε ότι τα φυτά για να ζήσουν, χρειάζονται νερό και πότισμα. Ο κάκτος όμως, εξαιτίας κάποιων χαρακτηριστικών του, μπορεί να επιβιώσει με ελάχιστο νερό.
Γι’ αυτό κιόλας είναι το μόνο σχεδόν φυτό που βλέπουμε να επιβιώνει σε ερήμους και γενικά σε ξηρά περιβάλλοντα.
Μια γενική εικόνα του τι εστί κάκτος.

διαβαστε περισσοτερα

Σε κατανυκτική ατμοσφαίρα ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην χάρη της Αγίας λίγο έξω από τον Αστακό. (foto χρήστος Μπόνης)

Σε κατανυκτική ατμοσφαίρα και παρουσία(όπως κάθε χρόνο εξ άλλου) πολλών προσκυνητών τελέσθηκε και χθες ο εσπερινός για την εορτή της Αγίας Παρασκευής στο παρεκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην χάρη της Αγίας λίγο έξω από τον Αστακό.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................