ΜΠΑΜΠΙΝΗ :Μεγάλη Πέμπτη, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου

Με κατάνυξη και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια  οι Μπαμπινιώτες του χωριού και της διασποράς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από όπου παρακολούθησαν τα πάθη του Κυρίου χοροστατούντος του πατρός Νικοδήμου.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ : Μ.Πέμπτη έθιμο το κάψιμο του Ιούδα

Από νωρίς το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης οι Μπαμπινιώτες μάζεψαν μεγάλεςστοίβες από
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για το Πάσχα από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.

Για τις άγιες ημέρες του Πάσχα, το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS σας εύχεται Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά, υγεία, ευτυχία και αγάπη στις ψυχές όλων των ανθρώπων. «Εντολήν καινήν σας δίδω, να αγαπάτε αλλήλους∙ καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους. Εκ τούτου θέλουσι γνωρίσει πάντες ότι είσθε μαθηταί μου, εάν έχητε αγάπην προς αλλήλους.»
Ιησούς Χριστός
(Ιωάννης, ιγ΄: 34 - 35)
διαβαστε περισσοτερα

Ο Βαγγέλης Ευθυμίου(εκ μητρός Μπαμπινιώτης) Αντιπρόεδρος του Δ/Σ Εθνικός Κήπος - Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.

Ο Γεωπόνος Βαγγέλης Ευθυμίου(εκ μητρός Μπαμπινιώτης γιος της Χριστίνας Μπενέκου) ορίστηκε  μέλος του Δ/Σ  Εθνικός Κήπος - Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.Σε επόμενη συνεδρίαση προτάθηκε για τη θέση του Αντιπροέδρου από κοινού από τους συμβούλους της παράταξης Δούκα και της παράταξης Κώστα Μπακογιάννη και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλες της Δημοτικές παρατάξεις .Ευχόμαστε στο Βαγγέλη   καλή επιτυχία στο έργο του και να φανεί αντάξιος των ευθυνών πού ανέλαβε.

διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

διαβαστε περισσοτερα

Στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, ο αν. Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.
διαβαστε περισσοτερα

Δώρα εν όψη του Πάσχα, μοίρασε και εφέτος ο Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου

Ο Σύλλογός μας, εν όψη του Πάσχα, μοίρασε και εφέτος πόρτα - πόρτα μαζί με τις ευχές και πασχαλινά τσουρέκια.Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!
Σύλλογος Μαχαιριωτών Ξηρομέρου


διαβαστε περισσοτερα

Μήνυμα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για το Πάσχα

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:
«Μεγάλη Εβδομάδα.Άγιο Πάθος.Επιτάφιος.Ανάσταση.Λέξεις, γεμάτες πίστη και θρησκευτική κατάνυξη. Μέρες, που φέρνουν πολύ έντονα στο μυαλό μας κάποιες άλλες λέξεις, όπως αγάπη και αλληλεγγύη. Νοήματα, που δείχνουν ότι κάθε εμπόδιο στη ζωή του ανθρώπου δικαιώνεται μόνο όταν εμπεριέχει τον σπόρο της αναγέννησης και της ειρηνικής δημιουργίας.Αυτές τις μέρες, πηγαίνοντας στις εκκλησιές λοιπόν, ας ανάψουμε ένα κεράκι ως ευχή, ώστε κάθε «Σταύρωση» να ακολουθείται από «Ανάσταση» για όλους τους ανθρώπους.Και όλοι μαζί, βασιζόμενοι στις ακατάλυτες αξίες και τα ιδανικά του τόπου μας, ας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να σταματήσει ο άδικος πόνος και περισσότερο φως να πέσει στον κόσμο μας.Από την καρδιά μου ευχές στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για υγεία, χαρά και αγάπη. Και αυτές τις μέρες και πάντα!Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα!»
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτι…
διαβαστε περισσοτερα

Στηρίζουμε τους συμπατριώτες μας..... Αλλαγή διεύθυνσης στο καφεκοπτείο στις Φυτείες

Αλλαγή διεύθυνσης στο καφεκοπτείο στις Φυτείες .Από τον Ιωάννη Χ.Μακρυπίδη (λόγω συνταξιοδότησης)στον Αθανάσιο Κ.Κορώση έναν νέο που πρέπει να στηριχθεί.Η ποιότητα του καφέ και τον άλλον προϊόντων παραμένει η ίδια. Το μόνο που άλλαξε είναι η Δ/νσηΚαλές δουλειές 



διαβαστε περισσοτερα

Οι περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς ή συναγερμού

Ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και με την ευκαιρία αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί τις περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας και διαμονής εκδρομέων (εθνικοί δρυμοί, δάση και ευπαθείς περιοχές) των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.Σημειώνεται πως οι αποφάσεις απαγόρευσης ενεργοποιούνται αυτόματα και προληπτικά κατά τις ημέρες πολύ υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς )της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και από ώρες, 21:00 έως 06:00.Οι περιοχές απαγόρευσης, είναι οι εξής:
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"
διαβαστε περισσοτερα

Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού.

Πρόσκληση για μία γιορτή αγάπης, ζεστασιάς και ευχών στη πλαζ του Αστακού.
Ημερομηνία 2-5-2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Ξηρομέρου και η Κοινότητα Αστακού, σας προσκαλούν να παραβρεθείτε τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου και ώρα 09:30 μ.μ. στην πλάζ του Αστακού, σε μία αναστάσιμη γιορτή, γεμάτη φως και ευχές.Δεκάδες φαναράκια θα ανάψουν και θα αφεθούν στον ουρανό του Αστακού, συνοδεία των καλύτερων ευχών μας.Η Κοινότητα Αστακού σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ
διαβαστε περισσοτερα

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Ντάτσικα σε κοινωνικές δομές

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Ντάτσικα σε κοινωνικές δομέςΕπίσκεψη αγάπης σε κοινωνικές δομές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Γεωργία Ντάτσικα εν όψει των ημερών του Πάσχα.
διαβαστε περισσοτερα

Καλή Ανάσταση από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

Ευχόμαστε ολόψυχα, το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάζει τις ψυχές όλων μας και να φέρνει ευλογία σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση !!!Το Δ.Σ.

https://enmpampini.blogspot.com/2024/05/blog-post.html
διαβαστε περισσοτερα

Καλή Ανάσταση από τη Συντακτική Ομάδα του blog " Ακαρνανικά "

Με την πεποίθηση ότι μόνο ο λόγος της Αλήθειας του Κυρίου μπορεί να μας δείξει το σωστό δρόμο, ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά !!
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................