Περιφέρεια: Ξεκινούν τις επόμενες μέρες τα έργα στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης – βελτίωσης αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας στην Εθνική Οδό Μεσολόγγι – Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Μενίδι και συγκεκριμένα στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς, καθώς σήμερα Τρίτη 2 Απριλίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για την υλοποίηση του έργου, παρουσία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ Βασίλη Λοτσάρη.
διαβαστε περισσοτερα

Η Ήπειρος και η Ηπειρώτικη αποδημία πενθεί για τον θάνατο του Σταύρου Καψάλη.

Δελτίο Τύπου
Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου Ηπειρώτη κλαρινίστα, ενός από τους κορυφαίους της Ηπειρώτικης μουσικής σκηνής, του Σταύρου Καψάλη. Το ηπειρώτικο κλαρίνο κλαίει, η ηπειρώτικη μουσική παράδοση θρηνεί, η Ήπειρος και η ηπειρώτικη αποδημία πενθεί. Ο Σταύρος Καψάλης αντιπροσώπευε μια «σχολή» παιξίματος του ηπειρώτικου  και ζαγορίσιου κλαρίνου, ένα παίξιμο που το χαρακτήριζε το λιτό και δωρικό ύφος, σε αντίθεση με το γενικώς γρήγορο, περισσότερο «διακοσμημένο» και τεχνικό παίξιμο άλλων μεγάλων οργανοπαικτών. Το κλαρίνο του βογγάει, τινάζεται, χαμογελάει το Ζαγόρι, η Ήπειρος και η Ελλάδα. Τις χαρές, τα βάσανα, τους έρωτες, τους καϋμούς των Ηπειρωτών, όπου γης, απέδωσε με μαεστρία. Ο Σταύρος Καψάλης, συνεχιστής και συνάμα εμπνευστής και εκτελεστής, για πολλές δεκαετίες βάδισε με στοργή, αγάπη και συνέπεια τους δρόμους της ηπειρώτικης μουσικής λαϊκής παράδοσης. Η σημαντική αυτή προσφορά του, γνώρισε την καταξίωση στο εσωτερικό και το κλαρίνο του απέδωσε ηπει…
διαβαστε περισσοτερα

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα: Συμμετέχουμε στην δράση 'Let's do it Greece 2019'

Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο,το Δημοτικό Σχολείο και την Τοπική Κοινότητα Βάρνακα συμμετέχουν και φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Εθελοντική Περιβαλλοντική Δράση 'Let's do it Greece 2019'. Σύνθημά μας και φέτος:  ''Καθαρίζουμε το χωριό μας,ομορφαίνουμε τον τόπο μας''. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Πέμπτη 4 Απριλίου και ώρα συνάντησης 9:00   π.μ.στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βάρνακα με κοινό στόχο να ομορφύνουμε το χωριό μας.
διαβαστε περισσοτερα

Νέα πρόσκληση υποβολής αίτησης προς τους δήμους για δωρεάν δίκτυο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους με το πρόγραμμα WiFi4EU

Δωρεάν δίκτυο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους με το πρόγραμμα WiFi4EU
Στις ,4 Απριλίου 2019 και ώρα 13:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) η Επιτροπή θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU. Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοιχτή σε δήμους ή σε ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα διαρκέσει μιάμιση ημέρα έως τις 5 Απριλίου 2019 και ώρα 17:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 3 400 κουπόνια, αξίας 15 000 ευρώ το καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Λίγα λόγια για τις σχολικές εκδρομές και τους απο μηχανής θεούς !!

Αδιαμφισβήτητα οι σχολικές εκδρομές (όταν είναι ενταγμένες στο σχολικό πρόγραμμα) μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό συστατικό στοιχείο της συνολικής μορφωτικής διαδικασίας και αγωγής. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές. Αρκετές φορές όμως, το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο για τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες (οι οποίες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, έτσι κι αλλιώς για την εκπαίδευση των παιδιών συνολικότερα) μεαποτέλεσμα μαθητές να αποκλείονται συχνά από τις εκπαιδευτικές εκδρομές.         Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι μαθητές αναγκάζονται και μαζεύουν χρήματα για να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των εκδρομών, παίρνοντας διάφορες πρωτοβουλίες, ενώ κάποιες άλλες φορές κάποιοι «χορηγοί» προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους μικροπολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα, στις πλάτες ακόμη παιδιών και εφήβων.............
διαβαστε περισσοτερα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Εργασίες καθαρισμού των πυλών του αρχαίου Κάστρου Κόροντα και του Καναλιού Aρχαίου Υδραγωγείου στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας

Η Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Ξηρομέρου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της και σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης αυτής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου, τον Σύνδεσμο Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου «Τα Κόροντα» και την Αρχαιολογική Υπηρεσία προέβησαν επιτυχώς σε εργασίες καθαρισμού των πυλών του Αρχαίου Κάστρου «Κόροντα» και του Καναλιού Αρχαίο Υδραγωγείο στην Τ.Κ.  Χρυσοβίτσας με την επίβλεψη του Αρχαιοφύλακα Γεωργίου Μπούρχα.

διαβαστε περισσοτερα

Σπουδαία εκδήλωση από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΟΒΟΛΙΟΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ με θέμα: "Η παράδοση και το δημοτικό Τραγούδι"(φωτο MAKEART)

Μια σπουδαία ημερίδα -εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Χοβολιοτών Αστακού την Κυριακή 31 Μαρτίου στο ΔΑΚ Αστακού με θέμα: "Η παράδοση και το δημοτικό Τραγούδι". Με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων Για την παράδοση και τα έθιμα του Ξηρομέρου μίλησε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Κονταξής Κωνσταντίνος.
διαβαστε περισσοτερα

Συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αστακού πραγματοποίησε η ΚΟΒ Αστακού του ΚΚΕ την Κυριακή 31 Μάρτη.Παρουσίαση των υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ξηρομέρου

Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του Δημήτρη Κομπλίτση, υποψήφιου δημάρχου Ξηρομέρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», που έκανε απολογισμό δράσης ως δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια μεταξύ άλλων έθεσε το δίλημμα: «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;» και ξεκαθάρισε πως «όσοι λένε ότι είναι “ανεξάρτητοι” και ότι τα κόμματα δεν χωράνε στις παρατάξεις και το δήμο, κρύβουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε δεν είναι ανεξάρτητη και έχει όνομα. Αποφασίζεται από την ΕΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εφαρμόζεται και επιβάλλεται από τις περιφέρειες και τους δήμους και συμφέρει τελικά τους λίγους έναντι των πολλών. Σε αυτή την πολιτική η "Λαϊκή Συσπείρωση" πήγε ενάντια και θα συνεχίσει, προτείνοντας και λύσεις υπέρ των πολλών». 
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................