Σπήλιος Λιβανός από Χρυσοβίτσα Ξηρόμερου : "Στηρίζουμε τα ορεινά χωριά μας με αναπτυξιακά προγράμματα και όραμα - Τα μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού του τοπικού δικτύου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                     Αθήνα 19/04/2023 Ο Σπήλιος Λιβανός και το Αναπτυξιακό του Έργο για τα ορεινά χωριά του Ξηρομέρου!Δευτέρα του Πάσχα, όταν όλοι βρίσκονταν ακόμη σε ανάπαυλα, ο π. Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, επισκέφθηκε την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, όπου έκανε τον απολογισμό του έργου του για την 4ετή κοινοβουλευτική του θητεία και παράλληλα παρουσίασε το σημαντικό έργο του για τον εκσυγχρονισμό του τοπικού αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ, που αφορά σε 350 παραγωγούς, και την χρηματοδότηση του ορεινού αγροτικού δικτύου οδοποιίας που διευκολύνει την διέλευση και επικοινωνία των χωριών Χρυσοβίτσα, Στρογγυλοβούνι, Αγράμπελο.Τα δύο εμβληματικά αυτά έργα, που ξεκίνηςαν από το αναπτυξιάκό όραμα του Σπήλιου Λιβανού επί των ημερών του στο ΥΠΑΑΤ μετουσιώνονται σταδιακά και με συγκεκριμένο προγραμματισμό σε πράξη.Οι παραγωγοί και οι κάτοικοι της Χρυσοβίτσας ενημερώθηκαν από τον π. Υπουργό, όχι μόνο για το εκσυγχρονιστικό …
διαβαστε περισσοτερα

Τάκης Μυλωνάς, ο ρομποτικός τεχνίτης της Αράχωβας(Βίντεο)

Ο Τάκης Μυλωνάς, ένας 85χρονος συνταξιούχος τεχνίτης, έχει βρει ένα νέο πάθος στον ελεύθερο χρόνο του: να κατασκευάζει ρομποτικές κατασκευές. Οι δημιουργίες του κυμαίνονται από ανθρωπόμορφες φιγούρες έως λειτουργικά αντικείμενα όπως ρολόγια, τηλέφωνα και μοντέλα διαφόρων οχημάτων. Σήμερα, τα έργα του εκτίθενται στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητά του.
διαβαστε περισσοτερα

Μια συμβολική κίνηση από τον Σύλλογο Μαχαιριωτών για το Πάσχα

Μια μικρή συμβολική κίνηση αλλά με μεγάλη αγάπη για τους συγχωριανούς τους εν όψη του Πάσχα ο Σύλλογος Μαχαιριωτών  μοίρασε πόρτα -πόρτα μαζί με της ευχές και πασχαλινά τσουρέκια.

διαβαστε περισσοτερα

Αλέξανδρος Σάββας :Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ Γιάννη Χανδάκια

Από τoν όμορφο Μύτικα, με την ξεχωριστή του ομορφιά, καλωσορίζω στον συνδυασμό μας ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ .

τον πολύ καλό φίλο μου κ. Γιάννη Χανδάκια. Η πρωτοφανής εγκατάλειψη του Μύτικα και η απουσία πλάνου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο πανέμορφος Μύτικας και ο Δήμος μας εν γενει, τον οδήγησαν να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και του εύχομαι έναν ειλικρινή και τίμιο αγώνα στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε την περιοχή μας και τα μοναδικά της πλεονεκτήματα. Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου Αλέξανδρος Σάββας https://xiromero-neamera-katharaxeria.blogspot.com/2023/04/blog-post_18.html
διαβαστε περισσοτερα

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΙΡΕΤΑΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΗμερομηνία 18 Απρ. 2023ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, τον Αστακό, ότι με επίσημο έγγραφο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (επισυνάπτεται), με αριθμό πρωτοκόλλου οικ. ΠΔΕ/ΔΔΥΚΜΜΠΕΑΙΤ/120065/1990/13-4-2023, μετά από 10 και πλέον χρόνια, αίρεται η απαγόρευση για το νερό του Αστακού. Το νερό του Αστακού από σήμερα είναι κατάλληλο και ασφαλές για ανθρώπινη χρήση και κατανάλωση.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................