Παρεμβάσεις καθαριότητας στη Κοινότητα Παπαδάτου, από το πρόγραμμα ανέργων ηλιακής ομάδας 55-67 του ΟΑΕΔ (συνεργείο Φυτειών).

Ημερομηνία 11-10-2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΣε δράσεις καθαριότητας στη Παπαδάτου προχώρησε ο Δήμος Ξηρομέρου, με την βοήθεια των συμβασιούχων από το συνεργείο Φυτειών του Δήμου Ξηρομέρου (Άγγελος, Βασίλης , Θοδωρής, Κώστας, Παντελής, Αλεξία και Γιάννης), του προγράμματος ανέργων ηλιακής ομάδας 55-67 του ΟΑΕΔ.
διαβαστε περισσοτερα

Η Αθήνα υποδέχτηκε μ’ ενθουσιασμό το βιβλίο του Γιώργου Παληγεώργου ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣτην τεράστια και επιβλητική, κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου(συλλογή διηγημάτων) ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου από τις Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ), χθες 10 Οκτώβρη 2022. Στην αίθουσα που αποπνέει αρώματα των μεγάλων μορφών της Ελληνικής γραμματείας (Παλαμάς, Λουντέμης, Καζαντζάκης…) και σε κλίμα συγκίνησης αλλά και  ευφορίας και ανάτασης, από τις μεστές ομιλίες και τις συγκλονιστικές αναγνώσεις αποσπασμάτων του βιβλίου, το κοινό καταχειροκροτούσε διαρκώς μ’ ενθουσιασμό.Χαιρέτησαν: Ο π. Υπουργός Δημήτρης ΣτρατούληςΟ Πρόεδρος της  Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος-Ποιητής, ΕικαστικόςΕκ μέρους των εκδόσεων ΑΠΑΡΣΙΣ η Κατερίνα Θανοπούλου, π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Εκπαιδευτικός, ποιήτρια.Ο Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) Παναγιώτης ΧολήςΟ Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Δημήτρης ΣτεργίουΟ Πολιτικός Μηχανικός…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ : Εκδήλωση με αφορμή την Διεθνής Ημέρα της Αγρότισσας Γυναίκας

Με αφορμή την Διεθνής Ημέρα της Αγρότισσας Γυναίκας, ο Σύλλογος Γυναικών Νόμου Ευρυτανίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου, Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε οργανώνουν εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ημέρα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα ,18:00.Συντονίστρια η κα Χαρίτου Παρθενια, Πρόεδρος της Αστικής Μη κερδοσκοπικής εταιρείας ΕΠΠΙ- ΔΡΟΥΜΕ. Μια εκδήλωση με κεντρικό πρόσωπο την Γυναίκα της ορεινής υπαίθρου, την εργατικότητα της και αφοσίωση της για την συνέχεια της παραδοσης στον πολιτισμό. Καλούμε όλες τις Γυναίκες του Νομού Ευρυτανίας να έρθουν στην εκδήλωση, να γνωριστουμε όλοι μαζί, να γνωρίσουν τους συντελεστές και να τα πούμε από κοντά.
Πηγή facebook Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας
διαβαστε περισσοτερα

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ, ΟΦΕΙΛΕΣ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΖΩΩΝ κ.α Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ - Βιολογικού Συνέχεια……

Διαστάσεις, πέραν του αναμενομένου , πήρε το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού Αστακού , που ήλθε στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, μετά από κάποια χρόνια ‘’αγρανάπαυσης’’ και εφησυχασμού!  Στα τοπικά blogs ακόμη και  στους   Ξηρομερίτικους ‘’ναούς’’ της Δημοκρατίας- δηλαδή στα καφενεία, τις καφετέριες και στην παραλία-ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης.
διαβαστε περισσοτερα

Πράσινοι: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 OKT. 2022
Το νερό είναι δημόσιο αγαθό
και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο
Οι Πράσινοι χαιρετίζουμε με χαρά και ανακούφιση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την οποία απορρίπτει την ιδιωτικοποίηση του νερού και καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί την τρίτη σε σειρά Απόφαση του ΣτΕ που επικυρώνει ότι όλος ο κύκλος του νερού πρέπει να διαχειρίζεται από το Δημόσιο.

διαβαστε περισσοτερα

Παρουσίαση του νέου βιβλίου τού Πάνου Σόμπολου

διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................