ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Αστακού, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ ΌΛΟΥΣ όσους προσέφεραν χρήματα, τρόφιμα και είδη ένδυσης για οικογένειες που πραγματικά το έχουν ανάγκη.Επίσης ευχαριστούμε τα καταστήματαΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΤΣΑΝΟΥ, ΛΑΪΝΑ ΜΑΡΙΑ & ΜΑΝΤΖΟ ΧΡΗΣΤΟ και ΚΟΝΤΟΧΡΉΣΤΟ για την διάθεση τροφίμων, καθώς και επιχείρηση του Αστακού που προτιμά να κρατήσει την ανωνυμία της.Όπως κάθε φορά η ανταπόκριση είναι μεγάλη, συγκινητική και πολύτιμη!
Το Δ.Σ.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ Ο.Π.ΣΥ.Ξ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα Χρόνια Πολλά και μια ευτυχισμένη Νέα Χρονιά.
διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ: ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

Ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αστακού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού, έχουν τοποθετήσει καλάθι αγάπης στα σούπερ μάρκετ με σκοπό ότι συγκεντρωθεί να μοιραστεί  στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με υγεία!
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ..

Η γέννηση του Χριστού, ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη με λιγότερα προβλήματα, περισσότερη αγάπη και φιλανθρωπία..!! Χρόνια πολλά και ευλογημένα..
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καραϊσκάκη Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές για καλές γιορτές από την οικογένεια Λάμπρου Χαροκόπου(Φλόριντα Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής )

Φωτο ο Λάμπρος σε καλοκαιρινές διακοπές στη γενέτειρα Μπαμπίνη Ξηρομέρου Καλημέρα αγαπητέ Σπύρο, Έλαβα το video που μου έστειλες και με έφερες πίσω 70 χρόνια που γύριζα μέσα στο χωριό με το τρίγωνο και τραγούδαγα τα κάλαντα στους συγχωριανούς μας .
Ωραίες πολύ ωραίες παλιές αναμνήσεις , αλλά πάνε τα χρόνια εκείνα τα παλιά

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα καλή Πρωτοχρονιά  σε σένα ,σε όλη σου την οικογένεια και σε όλους τους συγχωριανούς μας ,εύχομαι το καλύτερο και ο θεός να με αξιώσει να έρθω πάλι μία μέρα να σας δω από κοντά.
Επίσης εύχομαι πολύχρονους στους Χρήστους στις Χριστίνας (κστινας)Και ιδιαίτερα στην ανιψιά μου  Κστινα Χαροκόπου.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Ορέστη Καρελάκη

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες και να γιορτάσουμε τις Άγιες ετούτες μέρες όπως τους αρμόζει ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Ευχόμαστε για όλους τους συνανθρώπους μας καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2021 που αναμένουμε. Να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας και με υγεία να δίνουμε τον καθημερινό αγώνα της ζωής. Οι ιδιαίτερες ευχές μας για τους συμπατριώτες μας εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες, στον δύσκολο καθημερινό τους αγώνα που δίνουν και ανταποδίδουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους, να παραμείνουν η θάλασσα και οι ακτές της Δυτικής Αιτ/νίας, στην διάθεση των Αιτωλοακαρνάνων και των επισκεπτών.
διαβαστε περισσοτερα

Γεύματα Αγάπης από την Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου

Στα πλαίσια υλοποίησης της δράσης «ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» η Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου (ΕΝΕΕΑ) διένειμε σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου εορταστικά γεύματα αγάπης στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, στο Γηροκομείο Αγρινίου της Χριστιανικής Ένωσης και στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκατάστασης ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά. 
Η διανομή των γευμάτων θα πραγματοποιηθεί στις παραπάνω δομές και ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και στις 30 και 31 Δεκεμβρίου.«Οι μεγάλες γιορτές αποτελούν μία ευκαιρία να δείξουμε ότι η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας είναι κοινωνία αγάπης, αλληλεγγύης και πρόνοιας. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο την περίοδο των γιορτών... Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί διαρκή συμπαραστάτη των δομών κοινωνικής πρ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον συμπατριώτη μας Νίκο Μήτση - Συγγραφέα-Ιστορικό

Εύχομαι Χρόνια πολλά , καλά Χριστούγεννα και πάντα με υγεία.
διαβαστε περισσοτερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Μεγαλύτερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση στελεχών από την Περιφερειακή ΑρχήΜεγαλύτερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αλλά και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού για την Περιφερειακή Αρχή, η οποία ενισχύεται στην άσκηση των καθηκόντων της με διεύρυνση των Εντεταλμένων Συμβούλων – Βοηθού Περιφερειάρχη, που αναλαμβάνουν συγκεκριμένους ρόλους και αρμοδιότητες.
Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, που ήδη δημοσιεύτηκε  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος B’ 5569/17.12.2020), ορίζονται οι εξής εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως Βοηθοί Περιφερειάρχη:Βούλγαρη - Πολονύφη Αμαλία: Βοηθός Περιφερερειάρχη, αρμόδια για θέματα κοινωνικής πολιτικής, ισότητας των φύλων και φυλετικών διακρίσεων.Γούδας Μιχαήλ: Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για τον συντονισμό των παραγωγικών τάξεων και την συνεταιριστική αγροτική πολιτική στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλ/νίας και Αχαΐας.Κατσουγκράκης Νικόλαος: Βοηθός Περιφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και δ…
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον πρόεδρο του συλλόγου των εν Αθήναις Στανιατών και Αντιπρόεδρο του εποπτικού της Ομοσπονδίας Βάλτου Σπύρο Καραδήμα

Εύχομαι σε όλους...Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Το νέο έτος να μας βρει δυνατούς και αγαπημένους. Χρόνια πολλά με υγεία!!!
διαβαστε περισσοτερα

[Δελτίο Τύπου ΠΔΕ] Χριστούγεννα στο σπίτι με τις καλύτερες Μελωδίες

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αθλητικός Όμιλος Αλποχωρίου διοργανώνουν διαδικτυακή - ψηφιακή μουσική εκδήλωση με τίτλο: «Μουσικά Χριστούγεννα στο σπίτι»  η οποία θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, από το YouTube. 
Στη χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση θα λάβουν μέρος τρία μουσικά όργανα (πιάνο, κιθάρα και σαξόφωνο) και θα μας ταξιδέψουν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στο κλίμα των ημερών. Η διαδικτυακή εκδήλωση απευθύνεται όχι μόνο στο τοπικό κοινό, αλλά σε όλη την ελληνική επικράτεια και το εξωτερικό, καθώς θα μεταδοθεί μέσω webstreaming στο link: https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR2tsglmL8H9CoSSgWIA-YpztF4KAml4wUXZxC9AgWmxzV49JTCjHMB7mzs&v=jawm7R5TtAU&feature=youtu.be
διαβαστε περισσοτερα

Διαδικτυακή ημερίδα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προώθηση της ισότητας των φύλων

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με ομιλήτρια την Γ.Γ.  Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.
Η εκδήλωση είχε ως θέμα την παρουσίαση των προγραμμάτων που υλοποιούνται από την Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΔΕ.Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας , Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης. Κατά την τοποθέτηση του δήλωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να σχεδιάζει δράσεις και να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε προγράμματα καινοτομίας που στόχο έχουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και γνώσεων σε νέες γυναίκες. Παράλληλα θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την προστασία της διαφορετικότητας αλλά και της ενδυνάμωσης του οικογενειακού θεσμ…
διαβαστε περισσοτερα

ΕΥΧΕΣ από τον Σύνδεσμο Βασιλοπουλιωτών ...Η ΒΕΛΑ

διαβαστε περισσοτερα

Χρήστος Στεργιάτος:Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα(BΙΝΤΕΟ)

διαβαστε περισσοτερα

Ο κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο πρώτος κυβερνητικός Βουλευτής που παρεμβαίνει για την ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Πηγή φωτογραφιών:ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.
Με δύο διαδοχικές επιστολές του, 21 και 23 Δεκεμβρίου, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, είναι ο πρώτος κυβερνητικός Βουλευτής που εκφράζει αντιρρήσεις για το προτεινόμενο σχέδιο της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Εμείς έχουμε να παρατηρήσουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλά και μόνο η ζώνη Π9 του Καλάμου στο ''Βαθυλιμιόνι'', αλλά ολόκληρος ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. που είναι εκτός του γράμματος και του πνεύματος του νόμου, που απαιτεί οι υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. να έχουν συγκεντρωτική λογική, με μετακινήσεις και μετεγκαταστάσεις. Η τεράστιες ζώνες Π7 (Αρχοντοχωρίου) και Π6 (Μαυροβορός - Βουλγαρέλα), ακόμα και αυτή η Π10 (Μύτικας), είναι αυτές που επηρεάζουν όλη αυτή την ενιαία τουριστικά θαλάσσια περιοχή Αστακός - Καστός - Κάλαμος - Μύτικας και πολύ σωστά ο Βουλευτής δείχνει στον κ. Οικονόμου τον χάρτη της Επιτροπής Αγώνα με τις διάσ…
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτινές ευχές από το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.

Το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα, πρωτίστως με υγεία, ευτυχία και το 2021 που αναμένουμε, να είναι μία χρονιά ελπίδας, ειρήνης και χαράς για όλους τους ανθρώπους όπου της Γης, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή και θρησκεία.
Επιτέλους να δούμε το χαμόγελο να επιστρέφει στους κατοίκους της όμορφης Πατρίδας μας, φέρνοντας καλύτερες μέρες, για όλους αυτούς που δίνουν τον καθημερινό αγώνα της ζωής, με ψηλά το κεφάλι, με περηφάνια και αξιοπρέπεια.
διαβαστε περισσοτερα

Γιορτινές ευχές από τον Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου ''Η Ζάβιτσα''.

Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε το 2021 που αναμένουμε, υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου.
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Πρόεδρο και το Δ/Σ του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου

διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από το ράδιο Ξηρόμερο 88,3

Ας γίνει φέτος η ψυχή μας η φάτνη που θα γεννηθεί η αγάπη και η ειρήνη....
Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους!!
διαβαστε περισσοτερα

Ευχές από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου Πάνο Παληογιάννη

διαβαστε περισσοτερα

Τα κάλαντα και η προέλευση τους :Της Αγγελικής Ζαχαριά

Το χριστιανικό έθιμο, που έχει ειδωλολατρικές ρίζες. Oι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία και τα Κάλαντα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η δική τους ιστορία έχει σχέση με τις Καλένδες ή Καλάνδες Ημέρες (Calendae ή Kalandae dies) του ρωμαϊκού ημερολογίου. Ποιες ήταν όμως αυτές οι Καλένδες;
Ήταν όρος με τον οποίο ονομάζονταν από τον πέμπτο αιώνα οι πρώτες πέντε ή επτά ημέρες των ρωμαϊκών μηνών. Ήταν δηλαδή κάτι αντίστοιχο με αυτό που οι Έλληνες ονόμαζαν νεομηνία (νέος μήνας) ή νουμηνία, με λίγα λόγια η σημερινή πρωτομηνιά. Η ονομασία Καλένδες προέρχεται από τη λέξη calo (= καλώ) και αφορά την περίοδο των πρώτων ημερών του μήνα. Τότε ο Ποντίφηκας ανήγγελλε την έναρξη του κάθε μήνα από το Καπιτώλιο με τη φράση “calo luna novella” (= καλώ τη νέα σελήνη). Η περίοδος που διαρκούσαν οι Καλένδες ήταν πέντε ή επτά ημέρες ανάλογα από το πόσες φορές επαναλάμβανε την πιο πάνω φράση ο ανώτατος ιερέας. Πενθήμερες ήταν οι Καλένδες όλων των μηνών, πλην του Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου και Οκτωβρίου. Οι …
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................