ΣΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ - ΚΤΙΡΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗ - ΣΤΕΓΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΗΓΗ: facebookΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ14 σύλλογοι και φορείς του Μεσολογγίου και περίπου 400 πολίτες, ζητούν με τις υπογραφές τους από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, να αναλάβουν ΤΩΡΑ από κοινού πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανακατασκευή του διατηρητέου μνημείου – Κτίριο Κυριαζή και την όσο το δυνατόν πιο σύντομη στέγαση και λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου σε σύγχρονες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Ακολουθεί το ψήφισμα:
διαβαστε περισσοτερα

ΠΑΛΙΕΣ ΓΡΑΦΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ (1919-2003) Γράφει ο ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ

foto: in.gr Οι παλιές γραφές συνεχίζοντας την περιπλάνησή τους στο χρόνο  κάνουν σήμερα τη δική τους παρέλαση διατηρώντας το δικαίωμα να  αφουγκράζονται γεγονότα και καταστάσεις του σήμερα να τις  καταγράφουν προς ΤΕΡΨΗΝ ή ΣΚΕΨΗ των αναγνωστών. Τώρα που τελείωσαν οι παρελάσεις και οι μεγάλες κουβέντες για την  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο λαός μας σύμφωνα με τα λόγια της  πολιτικής ηγεσίας και τον διαχρονικά κρατούντων που μας εξουσιάζουν  συνταγματικά (βλέπε 4 εξουσίες) αισθάνθηκε υπερηφάνεια ασφάλεια  για την ζωή και την ελευθερία!!! Μέσα στην φτώχεια την ακρίβεια και  τον οικονομικό μαρασμό, που όπως φαίνεται στον ορίζοντα έρχεται  καλπάζοντας και τα μαγικά τρίκ αδύνατον να τον σταματήσουν ,  αισθάνθηκε ρίγη συγκίνησης και πατριωτισμού , Ε….!!!
διαβαστε περισσοτερα

Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε) στο Μπούμιστο, εντός ορίων του Δήμου Ξηρομέρου, σε δημόσια διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ).

Σε δημόσια διαβούλευση έχει βγει στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο (Η.Π.Μ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), ένας ακόμα νέος Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α.Σ.Π.Η.Ε), ο οποίος είναι εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου.
Πρόκειται για τον: 1. Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 37,8 MW στη θέση Μπούμιστος Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου - Βόνιτσας, περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, συμπεριλαμβανομένων των έργων οδοποιίας, ηλεκτρικής διασύνδεσης και λοιπών συνοδών έργων, με καταληκτική ημερομηνία στην διαβούλευση έως τις 5.12.2022. Δείτε εδώ την σχετική συνοδευτική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) 271 σελίδων.




διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Έκτακτο Δελτίο για Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (9/2022) που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία "EVA" δημιουργεί βαρομετρικό  χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν
τη χώρα.
διαβαστε περισσοτερα

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ''ΛΕΥΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ'', ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΔΩΡΕΑΝ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

https://www.dimosxiromerou.gr/neaΑστακός, 3.11.2022ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Τηλ.: 26463 60534
e - mail: info@dimosxiromerou.gr
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 'ΛΕΥΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ' - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ 2539/τεύχος Β'/14.06.2021, ξεκινάει ο νέος κύκλος αιτήσεων μέσω Θυρίδας (gov.gr) για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των Λευκών Περιοχών. Η υποβολή των αιτήσεων έχει ενεργοποιηθεί και θα παραμείνει ενεργή στο διάστημα 01.11.2022-15.11.2022. Όσοι πολίτες δεν προλάβουν να αιτηθούν την ένταξή τους στο μητρώο, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν στον επόμενο κύκλο επικαιροποίησης του μητρώου. Οι εισερχόμενες αιτήσεις (incoming, pending) οφείλουν να αξιολογηθούν και σε περίπτωση έγκρισής τους να καταχωριστούν στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου για την διεκπεραίωσή τους από τους Παρόχους των τηλεοπτικών υπηρεσιών. Τονίζεται ότι για κάθε ενδιαφερόμενο πρέπει να υπάρχει μία και μόνο μία εγκεκριμέ…
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ 21Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ

Ένα χρόνο μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία ερχόμαστε να συζητήσουμε για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιοχής. Καταρχάς μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο στην περιοχή μας είχαμε πάλι πυρκαγιές όπως και πλημμύρες.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................