Τσικνοπέμπτη στη Μπαμπίνη

Στο κουτούκι του ''Θόδωρα''  το τσίκνισαν οι Μπαμπινιώτες όπως επιτάσσει το έθιμο της ημέρας με σουφλιμά στο τζάκι και καλή διάθεση.

Και του χρόνου 

διαβαστε περισσοτερα

Το τσίκνισαν στον Βάρνακα

Μύρισε τσίκνα στον Βάρνακα. Ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βάρνακα & ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείουστο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου ,το τσίκνησαν όπως επιτάσσει το έθιμο της ημέρας, με σουβλάκια και νόστιμους μεζέδες, με καλή διάθεση, κέφι και πολύ χορό .
Και του χρόνου 

διαβαστε περισσοτερα

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΑΠΟ ΜΥΤIΛΗΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 15.30 ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΣΤΑΚΟΥ 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΝΟ 6 ΕΥΡΩ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΑΣΤΑΚΟ- ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ -ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ -ΠΡΟΔΡΟΜΟ -ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΚΑΙ ΦΥΤΕΙΕΣ 

 ΤΗΛ. 2646041823 ΚΑΙ 2646041704
διαβαστε περισσοτερα

Η ομάδα ΝΟΗΣΗ και ΠΡΑΞΗ σας καλεί στην εκδήλωσή της στο ΑΙΤΙΟΝ 28/2 ώρα 6:30 μ.μ. με θέμα: «Η ευθύνη του ανθρώπου στη διαχείριση του περιβάλλοντος»

Ο Διάλογος με τη φύση αποτελεί πράξη ευθύνης και σεβασμού –όχι μόνο για τον εαυτό μας- αλλά κυρίως για τα παιδιά μας και τις ερχόμενες γενιές. 

Εισηγητής του Θέματος: Γερογιάννης Γιάννης
Αρχικές Παρεμβάσεις: Καζαντζή Λία
Τρικούπης Βασίλης
διαβαστε περισσοτερα

Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από την Παρασκευή 16 Φεβρουάριου έως την Καθαρά Δευτέρα 19/2/2018

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου ώρα 20.30 Latin τραγούδια με τον Mr Bachata
Συμμετέχει η Σχολή Χορού Bailarte της Κας Νίκης Παξινού με ομάδα χορευτών Πεζόδρομος Χαριλάου Τρικούπη Σάββατο 17 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 Παιδικό Πάρτι με μάγο, ταχυδακτυλουργό, φουσκωτά παιχνίδια, Κλόουν και ήρωες παιδικών σειρών. Πολλές εκπλήξεις Πλατεία Μπότσαρη Κυριακή 18 Φεβρουαρίου ώρα 20.00 Συναυλία με το Νεανικό Συγκρότημα Blue Balls Σε ένα μεγάλο πάρτι με μουσική Rock n’ Roll, Groove, Funk, Disco, SKA & a bit of Latin Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ώρα 11.00 Παραδοσιακό Γλέντι με Σαρακοστιανά Εδέσματα Χαρταετούς , πολύ μουσική και χορευτικά τμήματα Λιμάνι Μεσολογγίου
διαβαστε περισσοτερα

Τσικνοπέμπτη στην Κατούνα

Τσικνοπέμπτη στην Κατούνα από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κατούνας .Οι πρώτες εικόνες ...φωτο Αφροδίτη Μπουμπούλη . 
διαβαστε περισσοτερα

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την Αιτ/νια (φωτο Γιάννης Γιαννακόπουλος)

 Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας με το φακό του Γιάννη Γιαννακόπουλου.

Απολαύστε της 

διαβαστε περισσοτερα

Ο Συμπατριώτης μας Χρήστος Μπενέκος τιμήθηκε από τους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού

Για την προσφορά του στο Σύλλογο του Παναθηναϊκού ( άρση βαρών) και στον αθλητισμό ,τιμήθηκε ο συμπατριώτης μας Χρήστος Μπενέκος στην κοπή πίτας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Παναθηναϊκού. 


διαβαστε περισσοτερα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΚΔΑΠ ΑΣΤΑΚΟΥ

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Τσικνοπέμπτη: Από που πήρε το όνομά της η Τσικνοπέμπτη -Τι γιορτάζουμε

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατίνης) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή… όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λιώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................