Οι πανέμορφες ακτές του Ξηρομέρου, θα γίνουν θυσία στις ιχθυοκαλλιέργειες;

ΠΗΓΗ:https://xiromeronews.blogspot.com Αφορά τον τόπο και τις ζωές μας! Συμμετέχουμε όλοι!

    Οι πανέμορφες ακτές του Ξηρομέρου, θα μετατραπούν σε βιομηχανική ζώνη παραγωγής ψαριών, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ή χρήση από τους ίδιους τους κατοίκους της, αυτή είναι η ερώτηση του 1 εκατομμυρίου.

Σήμερα 20 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στη παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα, ο Δήμος Ξηρομέρου και η Επιτροπή Αγώνα, στα πλαίσια της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 15 Νοεμβρίου 2023 οργάνωσαν, Λαϊκή συνέλευση κατοίκων και Δημοτών στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Ξηρομέρου στην πόλη του Αστακού.  

Δείτε βίντεο με τοποθετήσεις και φωτογραφίες:
διαβαστε περισσοτερα

Ναυμαχία παρά το Δραγαμέστο Ξηρομέρου -Έρευνα-Επιμέλεια: Νίκος Θεοδ. Μήτσης

Εικόνα, ανώνυμου ζωγράφου, της Ναυμαχίας του Δραγαμέστου, γνωστή και ως Ναυμαχία των Πυρπολικών, η οποία έγινε ανοιχτά του κόλπου του Aστακού στις 21 Νοεμβρίου 1825. Η έξοχη αυτή σύνθεση αποδίδει τη διάσπαση του τουρκικού αποκλεισμού ανοικτά του κόλπου του Δραγαμέστου  κοντά στις νησίδες του Πεταλά , από τον ελληνικό στόλο, με τους: Ανδρέα Μιαούλη,  Γεώργιο Σαχτούρη, Λάζαρο Πινότση και άλλους πλοιάρχους, κατά τον ανεφοδιασμό του Μεσολογγίου, στη Β΄ πολιορκία του.     
Πολλές φορές, οι πράξεις, τα κατορθώματα και οι θυσίες ορισμένων ατόμων βάζουν ανεξίτηλα τη σφραγίδα τους στη ζωή μιας πόλης. Μετά τον θάνατό τους , οι μεταγενέστεροι συντοπίτες τους για να διατηρήσουν αδρή τη μνήμη τους και να διαιωνίσουν τις ξεχωριστές τους πράξεις, αποδίδουν το όνομά τους στους όρους λειτουργίας και συνοχής της πόλης τους (ονοματοδοσίες) ή τους τιμούν κάθε χρόνο με επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα κατορθώματά τους.Μία παρόμοια επετειακή εκδήλωση είναι και αυτή που τελευταία, πραγματοποιεί κάθε χρόνο…
διαβαστε περισσοτερα

ΚΚΕ_ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: ΥΓ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΘ ΓΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Κοινοβουλευτική ΟμάδαΛεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.grΓραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗΠρος τον Υπουργό Υγείας
Θέμα:Ποινική  δίωξη των ιατρών του Νοσοκομείου Αγρινίου
Στις  11/1/2024 θα δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου η πρώτη ομάδα ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, εκ του συνόλου των 200 περίπου ιατρών που διώκονται.Με βάση το κατηγορητήριο, παραπέμπονται να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι «με πρόθεση και με περισσότερες πράξεις που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος παρενέβησαν τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους με σκοπό να βλάψουν το κράτος». Οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα το διάστημα από τον 8/2018 έως τον 1/2021 και αφορούν την έκδοση χειρόγραφων και όχι ηλεκτρονικών παραπεμπτικών στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου του Αγρινίου.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση εργασίας για θέματα αγροτικής εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα, στα πλαίσια υλοποίησης του INTERREG Ελλάδα – Ιταλία.

Συνάντηση εργασίας για θέματα αγροτικής εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα, στα πλαίσια υλοποίησης του INTERREG  Ελλάδα – Ιταλία.
Συνάντηση  εργασίας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Αχαΐας για θέματα αγροτικής εκπαίδευσης στο περιθώριο επίσκεψης κλιμακίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο υπό ανακαίνιση κτίριο  πρώην Δ/νσης Γεωργίας στα πλαίσια υλοποίησης του διακρατικού προγράμματος INTERREG   Ελλάδα – Ιταλία.
διαβαστε περισσοτερα

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας – Ξεκινούν οι δράσεις της ΠΔΕ για την κλιματική αλλαγή και τη δημόσια υγεία.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη, Λάμπρου Δημητρογιάννη με τη Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας – Ξεκινούν οι δράσεις της ΠΔΕ για την κλιματική αλλαγή και τη δημόσια υγεία.
Τo αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν  οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις επιπτώσεις της Κλιματικής αλλαγής στη Δημόσια Υγεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, με ιδιαίτερη έμφαση σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.
διαβαστε περισσοτερα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (19/2023) που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και κοινοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,  επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα αργά το βράδυ (Τρίτη 21-11-23) στα δυτικά και κυρίως αύριο, στα νότια της χώρας καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
διαβαστε περισσοτερα
Παρών ο Δήμος Ξηρομέρου στην ημερίδα του ΤΕΕ: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με βιοασφάλεια».

Παρών ο Δήμος Ξηρομέρου στην ημερίδα του ΤΕΕ: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με βιοασφάλεια».

https://www.dimosxiromerou.gr/nea
Ημερομηνία, 21/11/2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 15:00 – 18:00 πραγματοποιείται, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ημερίδα με θέμα: «Η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και η απάντηση της έρευνας για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με βιοασφάλεια».
διαβαστε περισσοτερα

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

Το έθιμο της Παναγιάς της Πολυσπορίτισσας όπως το καταγράφει ο Φίλιππος Βρετάκος (“Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των”): «Ονομάζουν όμως αυτήν και Πολυσπορίτισσα
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................