Συναντώντας τον κύριο Γιώργο στη Μαγευτική Κλεπά | Η Γεύση της Παράδοσης(Βίντεο)

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Η ιστορία ζωής του 80χρονου κου Γιώργου | Ένα Ταξίδι στον Χρόνο και τη Γαστρονομία. Στη γραφική Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, η οποία φαίνεται σαν να κοιμάται ανάμεσα στα βουνά, συναντήσαμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, τον κύριο Γιώργο, που με τα 80 του χρόνια ακούραστα μοιράστηκε μαζί μας τη ζωή και τις αναμνήσεις του.
διαβαστε περισσοτερα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

Ημερομηνία 17-11-2023ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Ανακοίνωση-Πρόσκληση
Με αφορμή την εγκατάσταση νέας μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών στη παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα και υλοποιώντας την πρόσφατη απόφαση (15/10) του Δημοτικού Συμβουλίου για σειρά κινητοποιήσεων, ενάντια στην εφαρμογή της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η Επιτροπή Αγώνα και ο Δήμος Ξηρομέρου οργανώνουν:
ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ.
ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 06:00 μ.μ.
Αφορά τον τόπο και τις ζωές μας!Συμμετέχουμε όλοι!
ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ
διαβαστε περισσοτερα

Κυκλοφόρησε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις "Δρόμων". Το νέο βιβλίο του Γιάννη Γερογιάννη ''ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ'' ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόλις κυκλοφόρησε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις "Δρόμων". Ζητείστε να φτάσει και στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας. «Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση το έργο τούτο να αραχνιάζει στις βιβλιοθήκες κάποιας πόλεως ή κάποιου ερευνητή. Αλλά να ταξιδέψει στις καρδιές όλων εκείνων που αγαπούν το Δημοτικό τραγούδι. Εκείνων που το τραγουδούν και κυρίως αυτών που το χορεύουν και το κάνουν κτήμα τους.
Είναι το τραγούδι η «γλώσσα της ψυχής» και την κάνει να πετάει και να παίρνει δρόμους αλλόκοτους. Πως θα ήταν η ελληνική γλώσσα χωρίς το δημοτικό τραγούδι; Πώς η ελληνική ποίηση; Πως ο ελληνικός πολιτισμός; Η εκφορά της γλώσσας, η μουσικότητα, τα οράματα του λαού παίρνουν σάρκα και οστά απ’ αυτό το τραγούδι και ενίοτε γίνονται δύναμη για να 'ραγίσουν τα λιθάρια' όπως εύστοχα επισημαίνει ο ποιητής της Ρωμιοσύνης. Τούτο το τραγούδι είναι ζωντανό. Γεννάει αξίες, κώδικες τιμής και πολιτισμό. Με τούτο ημερεύει, διασκεδάζει και κλαίει στις μεγάλες συμφορές. Με τούτ…
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΑΥ : Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά, δεν γίνεται ! Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η  συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη,  έγινε για να γίνει... Έγινε για να έχουμε κάτι να λέμε....κα κυρίως για να δικαιολογηθούν κάποιοι για τις πράξεις, τις παραλείψεις , ή την ανεπάρκειά τους.Έληξε χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση, αλλά με προτάσεις χαλαρών  και όχι δυναμικών αντιδράσεων.  Αντιδράσεων , όπως πχ κλεισίματος του Δημαρχείου ή των καταστημάτων, συγκεντρώσεων στον Αστακό κλπ που έχουν δοκιμασθεί, στο παρελθόν, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια πλήρης αποτυχία.... Για δυναμικές αντιδράσεις όπως πχ  αποχή από τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ούτε λόγος να γίνεται... Αντιδράσεις, που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν  την εξωστρέφεια στην όλη υπόθεση, με την έννοια ότι το θέμα θα ξεπερνούσε τα όρια του Ξηρομέρου και θα έφθανε ακόμη και στα αυτιά των ευρωπαίων....Αυτά θέλουν τόλμη, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα.... Ποιος τα διαθέτει ; Τι ποσοστό έπρεπε να πάρει η Δημοτική Αρχή στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές για να νοιώθει δυνατή και να πατάει γερά στα πόδια τ…
διαβαστε περισσοτερα

Η Εφαρμογή πληροφόρησης για Όλους τους Ωφελούμενους ΤΕΒΑ παραμένει ανοιχτή

mypdeteba.gr” –  Συνοδευτικό Μέτρο ΤΕΒΑΗ Εφαρμογή πληροφόρησης για Όλους τους Ωφελούμενους ΤΕΒΑ παραμένει ανοιχτή.Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την καλύτερη και αμεσότερη πληροφόρηση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ για το πρόγραμμα και τις δράσεις του έχει δημιουργήσει, από τις αρχές του 2023, την ιστοσελίδα mypdeteba.gr για εξατομικευμένη και αδιάλειπτη ενημέρωση κάθε δικαιούχου του Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).
διαβαστε περισσοτερα

Ο Ν.Φαρμάκης για την επέτειο του Πολυτεχνείου: "Μισό αιώνα μετά ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στα ιδεώδη της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης"

διαβαστε περισσοτερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΙΩΤΩΝ "Η ΒΕΛΑ"

ΕΚΛΟΓΟ  - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΤο Δ.Σ. του Συνδέσμου μας , προσκαλεί τα μέλη του στην ετήσια Γενική Συνέλευση με τα ακόλουθα θέματα :
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................