"Πόλεμος" στην Αιτωλοακαρνανία με αφορμή την κατασκευή οδικών αξόνων

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Αιτωλοακαρνανία με επίκεντρο την κατασκευή (ή μη) οδικών αξόνων. Αφορμή στάθηκε η ένταξη στις 19.5 στο ΕΣΠΑ του έργου της διπλής σύνδεσης Λευκάδας (με Βόνιτσα και Άκτιο) από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με ποσό περίπου 53 εκατ.ευρώ. Σχεδόν άμεσα αντέδρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, που κάλεσε την Περιφέρεια "να κάνει πίσω" ζητώντας ευθέως να αποσυρθεί από το ΕΣΠΑ το συγκεκριμένο έργο. Ανάλογη αντίδραση έχουμε και από τον Θύμιο Σώκο πρώην δήμαρχο Αγρινίου και πρώην νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας που έκανε λόγο για μηδαμινά οφέλη της Αιτωλοακαρνανίας από το έργο ενώ κατηγορεί τον Περιφερειάρχη ότι πήρε την απόφαση εν κρυπτώ χωρίς καμία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δείτε εδώ
διαβαστε περισσοτερα

Νέος ενδοφακός βελτιώνει την κοντινή όραση στους ασθενείς με εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας

Η ανάπτυξη της Οφθαλμολογίας και των βοηθητικών μέσων που τη συνοδεύουν είναι τεράστια, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όπως μας εξηγεί ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος κ.Σπύρος Νίκας, στις τελευταίες καινοτόμες ανακαλύψεις συγκαταλέγεται και ένας νέος ενδοφακός που τοποθετείται στο εσωτερικό του οφθαλμού με μια ολιγόλεπτη χειρουργική διαδικασία. Ο σκοπός της ένθεσης του φακού αυτού είναι να βοηθήσει τους ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση ωχράς κηλίδας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία στην κοντινή όραση, να μπορέσουν να ανακτήσουν κατά ένα μεγάλο μέρος την ικανότητά τους να διαβάζουν χωρίς βοηθήματα χαμηλής όρασης.
διαβαστε περισσοτερα

Προγραμματισμένη συνάντηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου με τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ετεροδημοτών Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νιας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Τηλ. 2646041482
E-mail: k.epixeirhsh_dxiromerou2016@yahoo.com Αστακός, 8/6/2017
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνάντηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου με τους πολιτιστικούς Συλλόγους Ετεροδημοτών Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νιας με θέματα:
1. Την Συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Ετεροδημοτών Δήμου Ξηρομέρου με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου με σκοπό την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων στα χωριά του Ξηρομέρου το καλοκαίρι 2017 και
διαβαστε περισσοτερα

Χρήστος Κολοβός:Ας προσπαθήσουμε για την Υγεία τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον

Σε συνέχεια προγενέστερου θέματος με την «αντι-κουνουπική» (εδώ)προστασία, πρέπει να  αντιμετωπισθεί και ένα άλλο πολύ σημαντικό σχετικό ζήτημα, για τα χωριά μας -οικισμούς, λόγω του καλοκαιριού που ήδη έχει έρθει. Ο χείμαρρος που περνά μέσα στο Βασιλόπουλο και στον Καραϊσκάκη, σε πολλά σημεία έχει στάσιμα βρώμικα νερά, καλαμιές κλπ. Απαιτείται ο άμεσος τοπικός καθαρισμός  του, για την υγεία των συμπολιτών μας, με τη διάθεση (και ανάλογα με το πρόβλημα και θέση), είτε μικρής Μπουλντόζας (προωθητή), είτε μικρού εκσκαφέα- φορτωτή τύπου  JCB, είτε δια χειρός. (Απαιτείται να χρησιμοποιηθούν μηχανήματα και από τις υπάρχουσες πιστώσεις για τη τρέχουσα αντιπυρική προστασία, όπου είναι δυνατόν και εφικτό. Ούτως η άλλως τα καθαρισμένα ρέματα είναι εν δυνάμει ζώνες αντιπυρικής  προστασίας.)
διαβαστε περισσοτερα

Εκδήλωση του Λαογραφικού Πολιτιστικού Ομίλου Αγρινίου ''ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ''για την τελετή λήξης της χορευτικής περιόδου 2016-17

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017.

Στις 23 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή γιορτή μας που θα σημάνει την παύση των μαθημάτων αλλά και το ξεκίνημα ενός ενδιαφέροντος καλοκαιριού με δράσεις, εκδηλώσεις κ.α.

διαβαστε περισσοτερα

Ιόνια Οδός: Η παράδοση του Αντίρριο-Κλόκοβα μίκρυνε τις χρονοαποστάσεις

Μεταμορφώθηκε τελείως η εικόνα στην Ιόνια Οδό μετά την ολοκλήρωση και παράδοση του νότιου άκρου από την Κλόκοβα μέχρι το Αντίρριο που ταυτόχρονα σήμανε και την μόνιμη σύνδεση με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
διαβαστε περισσοτερα

«Βραδιά Γαστρονομίας» με παραδοσιακά προϊόντα στη Στάνο Αμφιλοχίας

Μια διαφορετική βραδιά με κυρίαρχο σκοπό την γνωριμία με τη τοπική κουζίνα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη περιοχής της Αμφιλοχίας και το χωριό Στάνο. Έτσι την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων του χωριού, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Κεντρική Πλατεία Στάνου η «Βραδιά Γαστρονομίας, παραδοσιακών προϊόντων και τοπικών εδεσμάτων» που διοργανώνει ο Σύλλογος Εν Αθήναις και Απανταχού Στανιατών «Άγιος Δημήτριος» υπό την αιγίδα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................