Με το σύνθημα "Δώσε αίμα,Δώσε ελπίδα " και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βάρνακα .

Από το 2017 έως και σήμερα ο Σύλλογος μας έχει καλύψει 43 συμπολίτες μας με 68 φιάλες αίμα.
Το παρών στην σημερινή μας προσπάθεια έδωσαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Giannis Triantafillakis και ο Αντιδήμαρχος κ. Kostas Mpampouris τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Η αιμοδοσία διεξήχθη απο το ειδικό συνεργείο αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδος με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους αιμοδότες που πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους. Οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΠΑ




διαβαστε περισσοτερα

ΒΛΥΖΙΑΝΑ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ο ΓΑΛΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΛΟ

Ο Συμπατριώτης μας Κώστας Ζαρκαδούλας από τα Βλυζιανά Ξηρομέρου δραστηριοποιείται στην κτηνοτροφία ως νέος κτηνοτρόφος στον τόπο που μεγάλωσε και αγαπά στον τόπο όπου η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία. Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα f/b στα Βλυζιανά  έχουν  ποσότητα και ποιότητα στο αιγοπρόβιο γάλα. Επίσης όπως βλέπουμε στις παραπάνω φωτο ο γαλατάς παραλαμβάνει το γάλα από σταύλο πλέον .   Παλαιότερα η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων ήταν μεγάλη καθώς ήταν αναγκασμένοι να διανύσουν χιλιόμετρα  μέχρι να βγουν σε κεντρικό δρόμο για να παραλάβει ο γαλατάς το γάλα.
Πηγη:facebook.
διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης:Γράφει ο Άρης Μπιτσώρης

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και θυμήθηκα το Θανάση Κυριαζή [Αγρίνιο1887- Θεσσαλονίκη 1950] που οι σοφοί φιλόλογοι, δεν ξέρω με ποια κριτήρια, τον κατέταξαν στους ελάσσονες  ποιητές του μεσοπολέμου.
Για μένα είναι ένας κοινωνικός ποιητής, άριστος τεχνίτης του στίχου. Γάργαρο νερό ο ρυθμός και η ωδική αρμονία των στίχων που αγγίζουν την καρδιά. Ξεκρέμασα το χειροποίητο κορνιζάκι που έχω στο ησυχαστήριό μου, το σκανάρισα και το μοιράζομαι μαζί σας.Επίσης από την ποιητική συλλογή ¨Ζωή και Μοίρα¨ παραθέτω ένα απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό ποίημά του ¨ΦΤΩΧΟΣ – ποιητής¨ .Τέλος επισυνάπτω τη συνάντηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου με τον ποιητή.


Ένα περιστατικό με τον Θανάση ΚυριαζήΔείτε-http://arisbitsoris.blogspot.com/
διαβαστε περισσοτερα

ΠΟΙΗΣΗ:Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ. Γράφει η Βάσω Μπίρτα

Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΤώρα που μεγάλωσα και έβαλα μυαλό δεν θα έφευγα με τίποτα απ΄ το όμορφο χωριό
Νόμιζα στην ξενιτιά θα είναι κάτι άλλοπιο όμορφο και δυνατόκάτι πιο μεγάλο
Τώρα είναι αργάγια να επανορθώσωκαι τα παλιά τα λάθη μουτώρα να διορθώσω
και τι δεν θα' δινα παιδιάμία μέρα να ξυπνήσωκαι στις Μπαμπίνης τα στενάπάλι να περπατήσω
θα΄μουν στα γεράματανα πίνω χαμομήλιμες την πλατεία του χωριούτην όμορφη Μπαμπίνη
όλα τα έχω αυτάμέσα στη καρδιά μουτώρα τα βλέπω όλα μονάχα στα όνειρά μου
τώρα που μεγάλωσααπό εδώ και στο εξήςόπως λέει και ο λαόςόπου γης και πατρίς.
διαβαστε περισσοτερα

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας- Τι γιορτάζουμε

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία.
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).Αναφερόμαστε στη μεγάλη εικονομαχική έριδα, η οποία συντάραξε κυριολεκτικά την Εκκλησία μας για περισσότερα από εκατό χρόνια.
Το 726 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Λέων ο Γ’ ο Ίσαυρος (717 – 741 μ.Χ.) αποφάσισε να επιφέρει στο κράτος ριζικές μεταρρυθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η απαγόρευση προσκύνησης των ιερών εικόνων, επειδή, παίρνοντας αφορμή από ορισμένα ακραία φαινόμενα εικονολατρίας, πίστευε πως η χριστιανική πίστη παρέκλινε στην ειδωλολατρία. Στην ουσία όμως εξέφραζε δικές του ανεικονικές απόψεις, οι οποίες ήταν βαθύτατα επηρεασμένες από την ανεικονική…
διαβαστε περισσοτερα

Η κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στην Αιτωλοακαρνανία.

Μετά την έναρξη της Επανάστασης στην Πελοπόννησο τον Μάρτιο του 1821 ο Χουρσίτ Πασάς διέταξε τον Ομέρ Βρυώνη να περάσει από την Ανατολική Ελλάδα στην Πελοπόννησο για να καταπνίξει την Επανάσταση. Τότε ο Ομέρ Βρυώνης έδωσε εντολή στην τουρκική αρχή του Βραχωρίου να ζητήσει από τους Έλληνες οπλαρχηγούς της Δυτικής Ελλάδος να περάσουν στην Πελοπόννησο και να ενωθούν μαζί του για να χτυπήσουν τους επαναστατημένους Έλληνες. 
Όταν οι οπλαρχηγοί της Αιτωλοακαρνανίας έλαβαν αυτήν την εντολή, δηλαδή, να εκστρατεύσουν εναντίον των ομοεθνών τους, συνήλθαν σε σύσκεψη στο Λουτράκι Κατούνας (στις αρχές Μαΐου μάλλον) με επικεφαλής τον αρχιστράτηγο Γ. Βαρνακιώτη και αποφάσισαν να επαναστατήσουν και αυτοί. Μετά από αυτήν την απόφαση ενημέρωσαν κρυφά τον πληθυσμό και άρχισαν να προετοιμάζονται και να σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Μετά από τη συνάντηση στο Λουτράκι ο Θεοδωράκης Γρίβας έμαθε πως ένα απόσπασμα Τούρκων ιππέων κατέβαινε από την Αμφιλοχία προς το Αγρίνιο, έσπευσε με τους άνδρες του…
διαβαστε περισσοτερα

ΤΟ ΝΕΡΟ: Γράφει ο Γιάννης Γερογιάννης

«Δεν έχουμε πηγάδια, δεν έχουμε ποτάμια, δεν έχουμε πηγές, μονάχα λίγες στέρνες άδειες κι αυτές».Μ’ αυτά τα λόγια ο Σεφέρης περιγράφει την στέρηση του λαού μας, Δυστυχώς όμως αυτά τα καταλαβαίνουν μονάχα όσοι στερήθηκαν το νερό κι όσοι αγωνιούν για το Μέλλον.
Είναι πολυτιμότερο το νερό, απ’ το χρυσάφι κι απ’ όλα τα καλά της γης και τα ουρανού. Κανένας οργανισμός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς νερό ούτε μια μέρα. Λένε πως υπάρχει άφθονο στον πλανήτη μας και πως καλύπτει τα δύο τρίτα της γης, όμως σφάλουν κι η παρουσία του νερού καθημερινά περιορίζεται παρότι είναι απαραίτητη για την συνέχιση της ζωής. Στις φλέβες μας, στο σώμα μας, στο αίμα μας είναι παντού η λέξη «νερό» Η πρώτη ύλη της δημιουργίας του κόσμου, σύμφωνα με τον Θαλή τον Μιλήσιο και το πιο βασικό υλικό για την διατήρηση της ζωής καθώς λένε οι επιστήμονες.
Με μια ποδολόγα στο κεφάλι της η μάνα μου κι η γιαγιά μου μετέφεραν κι εκείνες νερό τα παλαιά εκείνα χρόνια. Το ίδιο έκανε και κάθε νοικοκυρά που σέβονταν τη φαμίλια και τον ε…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................