Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγχωριανού μας  Γεωργίου Σπ. Μπαρμπαρούση
 Νεοελληνικός Διαφωτισμός και Χριστόδουλος Παμπλέκης



διαβαστε περισσοτερα

Eκδόθηκε πρόσφατα το βιβλίο του Γιαννιώτη εκπαιδευτικού, ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Νίκου Χρ. Βέντζη με τίτλο «Δύσβατα Μονοπάτια».

Περιεχόμενα: Οδοιπορικό στα λημέρια του Κατσαντώνη- ο Καλόγηρος της Κλεισούρας-Λορέντζος Μαβίλης, ο ήρωας του Δρίσκου- Στα χνάρια ενός Ηπειρώτη Αγίου-η μάχη του Κουτσελιού 26 Φλεβάρη 1854 εορτή των Αγίων Θεοδώρων- ο Μακεδονομάχος Κώστας Γαρέφης στα Σαρακατσαναίικα κονάκια του Καϊμακτσαλάν- ο Γιώργος Νταβέλης στο Ζαγόρι-Οσμαντάκας(Σιαμαντάκας)-ο Θύμιο Γάκης στη Μικρά Ασία- η απαγωγή των Ραπταίων από τη ληστοσυμμορία του Γιαγκούλα- Οδοιπορικό στην Ευρυτανία Κεφαλόβρυσο- Προυσός- Οδοιπορικό στα Τζουμέρκα Γέφυρα Πλάκας - Μονή Σέλτσου - Γεφύρι του Κοράκου-Οδοιπορώντας προς το Γυφτόκαμπο- Στο μοναστήρι τ'Αηλιά στα Ηλιοβούνια (Παλιούρι) Πρέβεζας.

Επικοινωνία: τηλ.6947425861  email:nikventzis@gmail.com
διαβαστε περισσοτερα

Ονειρεμένες βραδιές στα λημέρια της παράδοσης, έζησαν οι πανηγυριώτες στην Κωνωπίνα !

Ονειρεμένες στιγμές έζησαν, όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν την Κωνωπίνα, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.  Το πανηγύρι της Κωνωπίνας, κατά το παρελθόν επικέντρωνε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν σημείο αναφοράς, ως ένα από τα καλύτερα πανηγύρια του Ξηρομέρου. Τα τελευταία χρόνια, το πανηγύρι έχασε την παλιά του αίγλη (όπως και τ’ άλλα πανηγύρια της περιοχής) και  για διάφορους λόγους, είχε ανασταλεί. Στην κρίσιμη αυτή φάση, παρενέβη καθοριστικά (από πέρσι), ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών και προσέδωσε νέα δυναμική στο πανηγύρι, ενισχύοντάς το, με πολιτιστικές εκδηλώσεις και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων του τόπου μας, που ανέταξαν  την ποιότητά του, και δημιούργησαν ξέχωρη ομορφιά. Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2015, ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου σε συνεργασία με τον  Προοδευτικό Σύλλογο Ματαράγκας, δημιούργησαν μία εκπληκτική πολιτιστική βραδιά,  παρουσιάζοντας δρώμενα και χορούς του τόπου μας, που συγκίνησαν και εντυπωσίασαν τους πανηγυριώτες. Ο Σύλλογ…
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................