Κλαρίνο, Τραγούδι και Χορός Μέχρι το Πρωί στην Κατοχή

ΚΑΤΟΧΗΠανηγύρι στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας ξεσήκωσε πλήθος κόσμου Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024, το χωριό Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας πλημμύρισε από κόσμο στο πανηγύρι του χωριού. Η εκδήλωση, προσέλκυσε πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής και κεφιού.
διαβαστε περισσοτερα

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' με Κουκλοθέατρο, στην πλατεία Αγίου Νικολάου

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπόνης ''Χριστόπδουλος Παμπλέκης'' με  Κουκλοθέατρο, στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου μας και του Δήμου Ξηρομέρου).Οι Μικροί μας φίλοι ευχαριστήθηκαν από την παράσταση γέλασαν με την ψυχή τους και στο τέλος, έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.









διαβαστε περισσοτερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΩΝ ''ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ'' ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ

διαβαστε περισσοτερα

ΑΣΤΑΚΟΣ-θεατρική παράσταση: «ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024, ώρα 8:30

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στηνθεατρική παράσταση:«ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ,που θα πραγματοποιηθεί από την Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού με την καθοδήγησητου κ. Λάμπρου Πιτσούλια τηνΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ2024, ώρα 8:30το βράδυ στην αίθουσαεκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου.Παρακαλούμε με την παρουσία σας να τιμήσετε την προσπάθεια των παιδιών μας!
διαβαστε περισσοτερα

Λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία του Αρχοντοχωρίου την Πέμπτη 8/8

Περιβαλλοντικός ΠολιτιστικόςΣύλλογος Αρχοντοχωρίου "Η Ζάβιτσα"
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχοντοχωρίου "Η Ζάβιτσα", σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξηρομέρου, σας καλεί σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι στη κεντρική πλατεία του Αρχοντοχωρίου Πέμπτη 8/8.
διαβαστε περισσοτερα

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για την πανώλη των αιγοπροβάτων παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρ. Κέλλα

Σύσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία για την πανώλη των αιγοπροβάτων  παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρ. ΚέλλαΣύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστο Κέλλα, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με αντικείμενο την πανώλη των αιγοπροβάτων.
διαβαστε περισσοτερα

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη - Ετοιμάζεται να μας καθηλώσει πάλι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια.

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη - Ετοιμάζεται να μας καθηλώσει πάλι η Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Αστακού σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση: «ΝΕΦΕΛΕΣ» μια κωμωδία του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, που θα πραγματοποιηθεί από την Θεατρική Ομάδα Μαθητών Αστακού, με την καθοδήγηση του κ. Λάμπρου Πιτσούλια, την ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024, ώρα 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου.Παρακαλούμε με την παρουσία σας να τιμήσετε την προσπάθεια των παιδιών μας!
διαβαστε περισσοτερα

Το Ράλι Ιονίου για άλλο ένα καλοκαίρι κάνει στάση στον Αστακό μας.

Το Ράλι Ιονίου για άλλο ένα καλοκαίρι κάνει στάση στον Αστακό μας.
Ημερομηνία 6/8/2024ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αστακός 6/8 και 7/8 φιλοξενεί την 34η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου 2024.Την 6/8 έχουμε τερματισμό της διαδρομής Λευκάδα -Αστακός και την 7/8 θα διεξαχθούν αγώνες μέσα στον κόλπο του Αστακού.Το βράδυ της 7/8 θα γίνουν οι βραβεύσεις των νικητών στο λιμάνι του Αστακού.
Ο ΑντιδήμαρχοςΠαιδείας Κοινωνικής Πρόνοιας& Καθημερινότητας του ΠολίτηΜάντζαρης Ελευθέριος
διαβαστε περισσοτερα

«Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα»: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πανώλη των αιγοπροβάτων

06/08/2024
«Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα»: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η πανώλη των αιγοπροβάτων 

Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε - Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, θέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας της κτηνοτροφίας και της τοπικής οικονομίας από την εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων. Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης (Π.Ε. Αχαΐας), Νίκος Κοτρωνιάς, κατέθεσε σχετική επερώτηση, ζητώντας άμεση ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ανδρέα Φίλια.Η επερώτηση του κ. Κοτρωνιά αναφέρει τα εξής:«Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη ανησυχία στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας για την εξάπλωση της νόσου στην περιοχή μας και καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για αδιαφορία και γενικόλογες ενημερώσεις.Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
διαβαστε περισσοτερα

Τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του Δ.Σ της τακτικής συνεδρίασης, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου.

https://www.dimosxiromerou.gr
Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της δημόσιας λογοδοσίας και της πλήρης ενημέρωσης των δημοτών, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου, αναρτώνται από την αρχή της δημοτικής περιόδου Σεπτέμβριος 2019 - 2023 και για πρώτη φορά, τα ηχητικά πρακτικά καθώς και τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά, όλων των Δημοτικών Συμβουλίων, όπως ήταν και η προγραμματική δέσμευση της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτό θα συνεχιστεί και την δημοτική περίοδο 2024-2028. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα, μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ.  Στο βίντεο στο YouTube, αναφέρονται επιλέγοντας ''ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ'', όλα τα θέματα συζήτησης και έχει προστεθεί χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε εύκολα να μεταβαίνετε απ' ευθείας στο θέμα που θέλετε να ακούσετε. ------------------------
διαβαστε περισσοτερα

Σπερνά Το Κέρασμα της Γιορτής από τα Χέρια της Γιαγιάς Μαγδαληνής | Ζωντανεύοντας την Παράδοση

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Η Γιαγιά Μαγδαληνή Ζωντανεύει την Παράδοση με τα Ξεχασμένα (Ε)σπερνά Στο χωριό Πογωνιά της Αιτωλοακαρνανίας, η παράδοση ζωντανεύει μέσα από τα χέρια της 78χρονης γιαγιάς Μαγδαληνής και της φίλης της. Με μεράκι και αγάπη, ετοιμάζουν ένα κέρασμα που ξεχειλίζει από χρώματα και χαρά: τα σπερνά. Παρασκευάζονται κυρίως από βρασμένο σιτάρι, το οποίο συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση, και εμπλουτίζονται με μια ποικιλία από άλλα υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, σταφίδες, ζάχαρη, κανέλα και άλλα μπαχαρικά.
διαβαστε περισσοτερα

ΓΙΆΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ.Με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και τη συνδρομή του προσωπικού πυροπροστασίας του Δήμου και την άμεση επέμβαση εθελοντών αντιμετωπίστηκε μια επικίνδυνη πυρκαγιά εντός της κοινότητας Προδρόμου.

Πηγή.Σελιδα fb Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη ΤριανταφυλλάκηΜε την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών υπηρεσιών και τη συνδρομή του προσωπικού πυροπροστασίας του Δήμου και την άμεση επέμβαση εθελοντών αντιμετωπίστηκε μια επικίνδυνη πυρκαγιά εντός της κοινότητας Προδρόμου.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................