ΑΣΤΑΚΟΣ: ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ....( δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας.) Κυριακή 25/10/2020

Ο Οκτώβρης τα τελευταία χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη νόσο.Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει κάνει άλματα στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους. Με σύγχρονες και απόλυτα εξατομικευμένες θεραπείες, ο καρκίνος του στήθους, αν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια μπορεί να ιαθεί.Γι αυτό το λόγο, την Κυριακή 25/10/2020, στις 5.00 στην παραλία Αστακού (θέση Άγκυρα), το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνει ποδηλατοδρομία για όσες διαθέτουν ποδήλατο και όρεξη, και περίπατο για τις υπόλοιπες και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα.Το ένα είναι μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που νοσούν ή που έχουν ήδη νοσήσει, ότι το τέρας του καρκίνου του στήθους μπορεί να …
διαβαστε περισσοτερα

Μπαμπίνη: Το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου -Ιστορία

Λίγα λόγια για το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου από τον Δημήτριο Φ.Θανασούλα

Το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου ευρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό Μπαμπίνη στη διαδρομή προς τον Άγιο Γεώργιο Πόρτας και στην τοποθεσία πάνω Χώρα όπου γεννήθηκε ο φιλόσοφος Χριστόδουλος Παμπλέκης.
Το εξωκλήσι κτίστηκε περίπου το 1915.Το έχτισε ο Δημήτριος Θανασούλας ο οποίος ήταν δημοδιδάσκαλος απ’ το Σχολαρχείο.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του υιού του Φωτίου Θανασούλα ενώ το έχτιζε πέθανε ο υιός του Γεώργιος Θανασούλας και σταμάτησε τις εργασίες. Στην πορεία βλέπει στον ύπνο του, τον Άγιο Δημήτριο να του λέει να συνεχίσει τις εργασίες και εγώ θα σου δώσω και άλλο παιδί. Πράγματι, απέκτησε και άλλο αγόρι.
 Αυτό το εξωκλήσι περιήλθε στα παιδιά του Θεόδωρο, Φώτιο και Νίκο. Εκείνα τα χρόνια, πάντοτε του Αγίου Δημητρίου θυμούνται οι παλαιότεροι αντί να λειτουργούν στην εκκλησία του χωριού πήγαιναν και λειτουργούσαν σε αυτό το εξωκκλήσι οποίο βρίσκεται σε έναλόφο που αγναντεύεις όλο το χωριό.
διαβαστε περισσοτερα

Αύριο Κυριακή αλλάζει η ώρα

Μπαίνουμε σιγά σιγά σε… χειμωνιάτικο κλίμα, αφού αυτή την Κυριακή θα αλλάξει και η ώρα από θερινή σε χειμερινή. Την Κυριακή λοιπόν, 25 Οκτωβρίου, την τελευταία δηλαδή Κυριακή του μήνα, θα περάσουμε από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank
.....................................................................................................................