Ξηρομερίτικος τραχανάς

Κρατάνε τη παράδοση ακόμη στο Ξηρόμερο ποιο συγκεκριμένα στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου ''Απλώσανε τραχανά'' με τα ποιο αγνά υλικά   αλεσμένο καθαρό σιτάρι γάλα πρόβειο και μεράκι . Βράσιμο σε καζάνι και άπλωμα σε τραπεζομάντηλα η σε σεντόνια για να λιαστεί.  Τροφή με υψηλή διατροφική αξία
διαβαστε περισσοτερα

Με τη λάμψη της παράδοσης και τη σκιά της ιστορίας | Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

ΠΕΡΤΟΥΛΙ Η Κληρονομιά Ζωντανεύει: Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Στα καταπράσινα λιβάδια του Περτουλίου, εκεί όπου η φύση συναντά την ιστορία, οι Σαρακατσαναίοι τίμησαν την κληρονομιά τους και την μαρτυρική Κύπρο, στο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα. Ένα τριήμερο γεμάτο ήχους, χρώματα και συναισθήματα, που αναβίωσε την παράδοση και υπενθύμισε τους αγώνες του παρελθόντος.
διαβαστε περισσοτερα

Παρουσία του Βουλευτή Θανάση Παπαθανάση στην Συνέλευση του ΟΑΣΕ στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Θανάσης Παπαθανάσης, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού κοινοβουλίου στον ΟΑΣΕ, μαζί με ομάδα Ελλήνων βουλευτών, συμμετείχε στην κρίσιμη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βουκουρέστι. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του ο κ. Παπαθανάσης ανέδειξε το πιεστικό ζήτημα της κατάστασης των ανθρώπων που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου που προκλήθηκε από την εισβολή και την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας τονίζοντας τις ανυπολόγιστες συνέπειες που έχει προκαλέσει αυτή η σύγκρουση.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΠΑΜΠΙΝΗ. Τοποθετήθηκαν πινακίδες κατεύθυνσης

Κατόπιν αιτήματος στο Δήμο Ξηρομέρου του προέδρου της Τ/Κ Μπαμπίνης Δημητρίου Μπενέκου για τοποθέτηση πινακίδων κατεύθυνσης καί σήμανσης  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων Βασίλειος Πολύζος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του προέδρου.
διαβαστε περισσοτερα

Διασφαλίζεται η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών στην Αγορά Εργασίας

Η συνέχιση λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού/Παρατηρητηρίου Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας εξασφαλίζεται με την ένταξη της πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.
διαβαστε περισσοτερα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ..!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ ΑΜΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥΤην Δευτέρα 1η Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο ΔΑΚ ΑΣΤΑΚΟΥ οι προαγωγικες εξετάσεις Ζωνών για τους Αθλητές του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ. Οι αθλητές κλήθηκαν να εκτέλεσουν την προκαθορισμενη ύλη που απαιτεί η κάθε ζώνη ώστε να προαχθουν στην επόμενη μπροστά στους γονείς και φίλους τους οι οποίοι τους χειροκρότησαν και τους ενθάρρυναν σε κάθε τους προσπάθεια.
διαβαστε περισσοτερα
check page rank